Anakartla İlgili Ufak Bir Detay
-
arkadaşlar anakarttan ram ve işlemci seçimini öğrenemedim..örneğin: ASUS P7H55-M/USB3 Intel H55 Soket 1156 DDR3 2200MHz (O.C) HDMI&VGA Anakart..bunun açıklaması nedir :(
-
anakartın usb3.0 destekliyor.ramler ddr3 ve kaliteliyse, oc ile 2200 mhz yi görebilir.
-
Biraz daha açık olsan daha iyi anlaşılır yada ben bişi anlamadım...
-
en fazla 2 ghz i görebilir yani..işlemci mesela intel core duo 2 yi destekler mi
-
enginkar bunu yazdı:
-----------------------------
en fazla 2 ghz i görebilir yani..işlemci mesela intel core duo 2 yi destekler mi
-----------------------------Yapı Micro ATX İşlemci Soket Tipi Soket 1156 İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ i3, Intel® Core™ i5, Intel® Core™ i7 gö MB Chipseti Intel® H55 Hafıza (RAM) Tipi DDR3 Hafıza Bus Hızı 1333 MHz / 1600 MHz (O.C) / 1800 MHz (O.C.) / 1866 MHz (O.C) / 2000 MHz (O.C) / 2200 MHz (O.C) VGA Slot PCI Express 2.0 HD I/O SATA II / SATA III MB PCI Sayısı 1 SES Çıkışı 8 Kanal (7.1) MB Ram Slot sayısı 4 Ethernedt 10/100/1000 ONBOARD VGA / HDMI MB PCI Express 1 core2dou ya soket yapısı 775 lga biliyorum ben hepsinin ama belki 1156 olanda vardır
i serisi qpi veri yolu mimarisini kullanıyor
q serisindede bildiğimiz fsb var bence sen MSI anakartlara bak ben kullanıyorum 136 liraya felan geldi
-
enginkar bunu yazdı:
-----------------------------en fazla 2 ghz i görebilir yani..işlemci mesela intel core duo 2 yi destekler mi
-----------------------------
hocam ben işlemciyle alakalı birşey söylemedim.ramin mhz leriydi kastettiklerim -
Özellikler Yapı Micro ATX İşlemci Soket Tipi Soket 1156 İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ i3, Intel® Core™ i5, Intel® Core™ i7 MB Chipseti Intel® H55 Hafıza (RAM) Tipi DDR3 Hafıza Bus Hızı 1333 MHz / 1600 MHz (O.C) / 1800 MHz (O.C.) / 1866 MHz (O.C) / 2000 MHz (O.C) / 2200 MHz (O.C) VGA Slot PCI Express 2.0 HD I/O SATA II / SATA III MB PCI Sayısı 1 SES Çıkışı 8 Kanal (7.1) MB Ram Slot sayısı 4 Ethernedt 10/100/1000 ONBOARD VGA / HDMI MB PCI Express 1 google'da ufak bi aratmayla senin işlemcinin tüm özelliklerine ulaşıp tane tane yorum yapalım :)
gerçi yorum yapacak bişey de yok gördüğün üzere herşeyi açıkça zaten yazmışlar :-)
en son soruna gelecek olursak bu anakart intel işlemcilerden i3 , i5 ve i7 ailesinden tüm işlemcileri çalıştırır ;)
çift çekirdek işlemciler bu anakarta göre eskide kaldı artık anlayacağın :|
-
RebelliouS_SouL çok sağol hocam valla çok güsel dedin şimdi üstünde biraz durmak lazım :) tşkler
-
arkadaşım bu kadar zor karışık bir olay yok bence ortada gözünde çok büyütüyorsun.
intel h55 çipset
soket 1156 = soket yapısı yani kullanabileceğin işlemcilerin olması gereken soket türü
DDR3 2200 mhz(O.C) parantez içindeki O.C kafanı karıştırmış olabilir belki ddr3 belleğin türü kullanabileceğin tür ve en yüksek kullanabileceğin frekans hızı sonuna (O.C) yazmalarının sebebi ise eğer gidip 2200 mhz bir bellek satın alırsan o bellek bu makinede 1333 mhz de çalışır O.C overclock - hız aşırtma yani makineyi zorlayarak daha iyi çalışmasını sağlayarak 2200 gibi bir değer görebilirsin anlamında.
HDMI & VGA anakartta bulunan çıkışlar bunlarda
dewamında on board audio lan yazar bazen bunlarda ana kart üzerinde ethernet ve ses ile alakalı
sarırım sorunun bilgisayar terimleri hakkında fazla bilgin olmaması