folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Android : Hafıza Kartını Ram Olarak Gösterme ?

Android : Hafıza Kartını Ram Olarak Gösterme ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Bir forumda görüp denedim hafıza kartından 1 GB alanı ram olarak gösterdim sanki telefon biraz hızlandi. Belki psikolojik sanırım. Windows 7'de usb'yi readyboost yapip ram olarak gösteriyordum eskiden biraz fark oluyordu. 

Şimdi bu işin aslı var mıdır sizce ? Telefon kendi rami dolunca sanal rame geçiyor sanırım. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anubisx
    anubisx's avatar
    Erkek

Evet de bunun hizlanmayla bir ilgisi yok.

http://yigitdemirag.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

nası bi sistem bu ? anlatacak biri var mı

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Uygulamada bu :

https://play.google.com/store/apps/details?id=org.azasoft.free.swapper

mkyb tarafından 12/Eki/14 23:13 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1659231

A
    ranılıcak kelime how to create swap partition on android diye ararsan çıkar sanırım hocam

Edit:
    Swap alanı demek hocam ram in dolu olduğunda ram olarak o gösterdiğin yerden kullanır yani sürekli bir kullanım olmaz 

0x656e tarafından 12/Eki/14 23:57 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Aslında hafıza kartın yavaş ise hızlandırmaktan çok yavaşlatırsın uygulamaları. Şöyle ki swap alanı linux sistemlerde windowstaki pagefile gibi çalışır. Yani bir(veya birden fazla) uygulama açtığında eğer ramin dolmaya başlarsa işletim sistemi otomatik olarak swap alana yazmaya başlar. Ama senin hafıza kartın yavaş ise ramden daha yavaş yazacağı için uygulaman daha yavaş çalışır.

Bide bu swap olayı sadece ram dolduğunda devreye girer yani normal zamanda ram gibi kullanmazsın.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    akustikelektrik
    akustikelektrik's avatar
    Erkek

anladığım kadarıyla windows sistemlerdeki sanal bellek konusuna benziyor. Ram dolduğu zaman devreye giriyor. Sanal bellek yavaş çalışıyor ama hiç olmamasından iyidir, ram dolduğunda sistem kilitleniyor veya bellek yetersizliği hataları veriyordu.

Bu yazdıklarım hep windows için :D

Toplam Hit: 880 Toplam Mesaj: 7