Android 3D Oyun Geliştirme
-
Gençler merhaba, eminim aranızda ilgilenenler vardır. Android için andengine ile iki boyutlu 8in1 matematik ve hafıza oyunu geliştirdim ancak artık 3D'ye geçmek istiyorum ve bir yandan hem nekadar hobi olsa da geliştirdiğim araçlarla ileride iş imkanı da kolayca olsun istiyorum(tecrübe açısından yani).
3D için bişeyler denedim ama geldim geldim model konusunda tıkandım kaldım sonunda kafam bozuldu ve modelleme işini de öğrenmeye karar verdim lakin her ne kadar programlamam iyi olsa da modelleme konusnda bir tecrübem yok. Bu yüzden android için modelleme ve geliştirme araçları olarak ne önerirsiniz? C++ ve java da yardırabilirim.Unity ile mesela sadece modelleme yapabiliyor muyum yoksa blender 3dsmax'a mı kaymalıyım?
Şimdiye kadar araştırdığım api ve engine'ler:
+ GamePlay3D (Geliştiricilerindenim)
+Project Anarcy(Havok)
+JMokeyEngine
+Unity
-
tam ozellikleriyle maya, 3Dsmax, blender isini gorurler
-
Unity ile bildiğim kadarıyla modelleme yapılmıyor modelleme işini 3d programlarıyla yapıcan unityde dizayn ediceksin ne nerede nasıl duruyor felan 3d progrmı için ben hepsini denedim bence en kolayı blender sonra 3ď Max, blender da sculpt olayı işleri baya kolaylaştırıyor sana tavsiyemdir tabi program bahane ,oyun için modelleme için düşük poligon modelleme öğrenmen gerek ,ayrıca unityde sadece android değil bütün platformlara oyun yapabiliyorsun önemli bir mevzu bence .
cryengine de bir bak istersen
cellat tarafından 16/Ara/13 14:07 tarihinde düzenlenmiştir -
blender'ı bir deneyeceğim teşekkürler.... programlamada platform ile ilgili bir sıkıntım yok her platform için programayabilirim ancak tek iş şu modelleri yapabilmek bakalım bismillah diyip dalalım o işlere de :)
-
aranızda varmı android uygulama yazan..
-
altin kural: unity ve benzerlerinden her zaman uzak dur.
-
Fatih54 bunu yazdıaltin kural: unity ve benzerlerinden her zaman uzak dur.
bende aynı şekilde hissediyorum ama neden işte, cevabını biraz açıklar mısın ya da açıklayabilecek birisi var mıdır ?
-
Flash, Action Script biliyorsan eğer, Stage3D teknolojisi kullanan oyun motorları kullanabilirsin.
2D,3D(Away3D) kapsamı olan, Citrus Game Engine önerimdir. -
Hacım maya ve 3d max in konuları çok geniş. Mayayı bilmem ama 3d max biraz da karışık. Yani demek istediğim biraz zamanını alabilirler. Android için bişey yapabileceğin için biraz daha basit programlara yönelebilirsin.
Ama bazı örnekler var ki; 1 ay evden çıkayıp 3d maxi tamamen öğrenen ve 60-80 binlik işlerde çalışanlarda var...
-
hocam 3ds max ile yapabileceklerinin sınırı yok. adamlar avatarı yapmış..