folder Tahribat.com Forumları
linefolder Android - IOS Programlama
linefolder Android Anlık Notification Yollama

Android Anlık Notification Yollama

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

kolay gelsin herkese

işelr güçler yerindedir umarım

soruma geçiyorum direk http://.........com/deneme.php gibi bir web sayfası normalde boş ben o sayfaya "aa" yazarsam benim uygulamam yüklü tüm telefonlara nasıl aa seklinde notification yollayabilirim AsyncTask i  belli aralıklarla çalıştırsam atıyorum 500 ms de bir gibi ve doluysa notification yolla desem mantıklı mı ?

2-) whastapp gibi anlık mesajlaşma uygulamaları bunu nasıl beceriyor

teşekkürler

I am Jack's inflamed sense of rejection
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Web sitesinden onu nasıl yaparsın bilmiyorum ama eğer o app lerin google firebase kullanıyorsa yapmak çok kolay.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

Bu olaya "polling" deniliyor. Örneğin, facebook mesajlarının teslim edildiğinin anlaşılması "HTTP Long Polling" ile oluyor. (Öküzcesi intervali düşük ajax requestleri sürekli yap)

İki ayrı alternatif ise:

-Event Source

-WebSocket

Websocket anlık(real-time) ikili iletişim için kullanılır. Back-end hangi dil kullanıyorsun, mobil hangi dil bu ayrıntılar hak getire yazında ama AsyncTask'dan ben nodeJS diye varsayarak, https://github.com/uWebSockets/uWebSockets kullanmanı tavsiye ederim.

Whatsapp ne kullanıyor bilmiyorum, sadece erlang'de yazıldığını biliyorum ki socket kullanıyorsa ortalığın amına koyuyordur. (https://github.com/ericmoritz/wsdemo/blob/results-v1/results.md buradaki latency erlang öğrenme sebebidir). Whatsapp çok özelleştirilmiş bir sistem kullanıyor, OS'ten tut dil içi kütüphanelerine kadar, o yüzden sistemlerini tam bilemeyeceğim.

Event Source ise konumuzla biraz alakasız aslında ama iletişim ile alakalı olduğu için öğrenmende fayda var. Node kullandığın için Server Sent Events olayını araştırmanı öneririm. Basitçe server'dan client'a tek taraflı bir haber verme sistemi. (Haberleşme demedik çünkü işteş fiil olur, haber alanın yaptığı bir iş yok, birazda türkçe dersi [o zaman daha önce niye iletişim dedin demeyin, iletim desem kafalar fiziğe kayardı, birazda PR])

Mobil tarafında ise mesajı göstermek için Push notification kullanacaksın.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek

Xmpp clienti araştır. WhatsApp facebook yahoo bu protokol üzerinden haberlesiyor.

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Kullanacağın yöntemler ->

*Web Socket

*GCM

*WEBRTC

*XMPP

*Herhangi bir free sunucu Parse.com gibi

Aklıma gelmedi. Herhangi bir sıkıntın olursa pm beklerim hocam hepsini kullanmışlığım var ama ilk ikisinde cok fazla tecrübem var son ikisinde minicik :D

MhmdAlmz tarafından 23/Kas/16 11:29 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
Toplam Hit: 1068 Toplam Mesaj: 6
android notification asynctask