Android Apk Decompiler
-
Üstadlar Twitter Tool app uygulaması yapacağım da twitterin kodlamalarına bakacağım bunun için örnek uygulama pek yok Github da bulamadım yani ben
Play storeden 2-3 tane uygulama indirdim compile ettim ama birsürü saçma sapan google.store uzantılı packageler mevcut ve decompile yapılmıyor yani eksik sanki kodlar ve layout görüntüleri eksik.
Yani normal google playdaki uygulamanın fonksiyonları eksik compile edilmiş sanki örn twitleri çek çeklinde bir özellik var proje de ama bunu ara ara bulamadım yok
yani tek tek bütün packagelere baktım sıkıntı var sanırım sebebi nedir ? Bilen var mı acaba ? Compile ettiğim Site : http://www.decompileandroid.com/
Bu dosyaların bu uygulamaya ait olması imkansız denebilir yani .. Amacım bi kaç tool yazıp servere entegre etmek zaten bunu yaptıktan sonra tahribatta twitterdan para kazananlara yardımcı olacağını düşünüyorum :)
MhmdAlmz tarafından 10/Oca/16 01:31 tarihinde düzenlenmiştir
EDİT : SİTEYİ EKLEDİM -
hocam kod yazmaktan anlamam ama mantıgını anlayamadım senin amacın ne tam olarak nedir ?
-
İmkansız değil bu classlar ve paketler bu uygulamaya ait. Oradaki androidsupport-v4 ve v7ler bir uygulamada olmazsa olmazlardandır. Bir uygulama oluştur apk export et sonrada bu apkyi decompile ettiğin zaman senin uygulamanda da bu support v4 ve v7leri görüceksin.
Bunun dışında diyelimki uygulamanın paketi com.deneme.twitter ise decompile ettiğin zaman com.deneme.twitter paketi altındaki classlara bakıcaksın. Resimdekine göre söylemem gerekirse com.tweetboost paketlerine bakman gerekiyor. Burada yazılı olan kodlar indirdiğin uygulamanın kodlarıdır muhtemelen.
Ayrıca decompile ettiğin apkde paket adının altındaki classlar a.class b.class c.class gibi oluşabiliyor. Bunun sebebini bende bilmiyorum (belki uygulamayı yapan kişi kodlarını korumaya almıştır ya da decompile sırasında böyle oluyordur) ama eğer bu şekilde a b c li ise işin daha zor.
Layout görünümleri res klasörü altında res/layout klasöründe bulunur. Buradaki layoutların xml çıktıları düzgün gözükebilir ama kodlarda TextView text = findViewById(324234234234); tarzında gözükecektir. Yani decompile işlemi uygulamayı tam olarak decompile etmiyor.
Decompile edilen dosyalardan grafikleri sesleri alabilir bunun dışında kodları inceleyebilirsin.
-
h0rtl4kk bunu yazdı
İmkansız değil bu classlar ve paketler bu uygulamaya ait. Oradaki androidsupport-v4 ve v7ler bir uygulamada olmazsa olmazlardandır. Bir uygulama oluştur apk export et sonrada bu apkyi decompile ettiğin zaman senin uygulamanda da bu support v4 ve v7leri görüceksin.
Bunun dışında diyelimki uygulamanın paketi com.deneme.twitter ise decompile ettiğin zaman com.deneme.twitter paketi altındaki classlara bakıcaksın. Resimdekine göre söylemem gerekirse com.tweetboost paketlerine bakman gerekiyor. Burada yazılı olan kodlar indirdiğin uygulamanın kodlarıdır muhtemelen.
Ayrıca decompile ettiğin apkde paket adının altındaki classlar a.class b.class c.class gibi oluşabiliyor. Bunun sebebini bende bilmiyorum (belki uygulamayı yapan kişi kodlarını korumaya almıştır ya da decompile sırasında böyle oluyordur) ama eğer bu şekilde a b c li ise işin daha zor.
Layout görünümleri res klasörü altında res/layout klasöründe bulunur. Buradaki layoutların xml çıktıları düzgün gözükebilir ama kodlarda TextView text = findViewById(324234234234); tarzında gözükecektir. Yani decompile işlemi uygulamayı tam olarak decompile etmiyor.
Decompile edilen dosyalardan grafikleri sesleri alabilir bunun dışında kodları inceleyebilirsin.
Hocam anladım sanırım ben bunları adamın yazdığını düşünmediğim için söyledim genelde github da gezdiğim için bu dosyaları ilk defa görüyorum . baktım 1453 tane package var dedim bu packageler bu programa ait değildir senin dediğine göre sanırım bunları güvenlik amaçlı dosyaları play store upload ederken otomatik oluşan dosyalar yani bunlarla işim yok sadece uygulama adı olan package bakmalıyım ?
@Kaptan hocam bi uygulamayı decompile ederek kaynak kodlarına bakacağım adamın bu uygulamayı yaparken neler yaptığına bakıp mantığını kavradıktan sonra kendi projemi yapacağım o yüzden decompile sırasında birçok package geldi bunlar nedir diye sorayım dedim bu uygulamaya ait değil çünkü yani ait değil derken uygulamayı yapan adamın kodları olamaz yani düşük ihtimal cünkü her decompilede böyle birsürü package geliyor o yüzden sordum -
MhmdAlmz bunu yazdıh0rtl4kk bunu yazdı
Hocam anladım sanırım ben bunları adamın yazdığını düşünmediğim için söyledim genelde github da gezdiğim için bu dosyaları ilk defa görüyorum . baktım 1453 tane package var dedim bu packageler bu programa ait değildir senin dediğine göre sanırım bunları güvenlik amaçlı dosyaları play store upload ederken otomatik oluşan dosyalar yani bunlarla işim yok sadece uygulama adı olan package bakmalıyım ?
@Kaptan hocam bi uygulamayı decompile ederek kaynak kodlarına bakacağım adamın bu uygulamayı yaparken neler yaptığına bakıp mantığını kavradıktan sonra kendi projemi yapacağım o yüzden decompile sırasında birçok package geldi bunlar nedir diye sorayım dedim bu uygulamaya ait değil çünkü yani ait değil derken uygulamayı yapan adamın kodları olamaz yani düşük ihtimal cünkü her decompilede böyle birsürü package geliyor o yüzden sordumhocam zamnında bende uğraştım ama farklı bir amaç için o yüzden h0rtl4kk hocanın yazdıkları dogrudur bende decompile edip rsa key aradım içinde vb...
-
@Kaptan yinede ilgin için teşekkür ederim hocam :) Kafam karıştı da biraz bi burdaki üstadlara sorayım dedim
-
Güvenlik koymuşlardır, herkese kodlarını açar mı adamlar :D
Açsalar github' dan servis ederlerdi zaten.
Hiç birşey anlayamazsın, anlasan da yarımyamalak olur hocam.
Opensource bi kaynak aramaya bak sen.
-
ozgunlu bunu yazdı
Github gibi başka platformlar var mı hocam . böyle açık kaynak kodunu paylaşanlar felan ?
-
MhmdAlmz bunu yazdıozgunlu bunu yazdı
Github gibi başka platformlar var mı hocam . böyle açık kaynak kodunu paylaşanlar felan ?
Bunlar da var. Başka vardır mutlaka ama en iyi arama yeri Google, önemli olan doğru kelimelerle aramak. Onun için de community diline aşina olman lazım :)
-
ozgunlu bunu yazdıMhmdAlmz bunu yazdıozgunlu bunu yazdı
Bunlar da var. Başka vardır mutlaka ama en iyi arama yeri Google, önemli olan doğru kelimelerle aramak. Onun için de community diline aşina olman lazım :)
Google amca :D üstadım zaten google olmazsa olmaz da google nin şöyle bi sıkıntısı var bende :) Aradığım şeyi çok zor buluyorum biraz acemilik olsa gerek nokta atışı yapmak için zaten o amaçla kullanılan sitelere bakıyorum genelde google arka plana atıyorum