Android Arayüz Tasarımı
-
Arkadaşlar merhaba, zaten bir web developer olarak çalışmaktayım, şimdi mobile giriş yapmak istiyorum. responsive siteler yapıyoruz zaten telefondan girdiğimizde mobil haline otomatik geçiyor, fakat androit olarak bir program yazmak istiyorum, back end tarafı (java) yaparız onda sorun yok fakat arayüz tasarımını nasıl yapıcaz? yani bir çok program var eclipse hariç ama hep standart buton stadar texteditör kullanmak zorunda bırakıyorlar, ben bi psd' den ( tasarımdan) istediğim gibi bir butonu yada herhangi birşeyi nasıl yerleştiricem ? android programlamış, arayüz tasarımı yapmış olan bir arkadaş varsa, yada bilen, bu konuda yardımınızı istiyorum. teşekkürler.
-
png olarak alıp,
kontrol bazlı değişerekk, background,imagebutton tarzı kullanacaksı hacım
-
imagebuttonlar ile yapabilirsin butonları mesela..
http://www.mkyong.com/android/android-imagebutton-selector-example/
burada basit bir örnek var.. sonuçta android in tasarım yüzü xml tabanlı, onun ötesine eclipse de geçemezsin diye biliyorum. Ancak 3. parti yazılımlarla farklı şeyler yapılıyor.Mesela arkadaşım adobe air de bir oyun yaptı android için, tabii adobe air i kurmak gerekli (runtime olarak) onun dışında unit3d de anroid için oyun yapılıyor. Ama buradaki tasarım olayları xml deki gibi değil.
-
SharpShooter bunu yazdı:
-----------------------------png olarak alıp,
-----------------------------daha ayrıntılı açıklayabilme şansın varmı acaba ?
-
unbalanced bunu yazdı:
-----------------------------imagebuttonlar ile yapabilirsin butonları mesela..
http://www.mkyong.com/android/android-imagebutton-selector-example/
burada basit bir örnek var.. sonuçta android in tasarım yüzü xml tabanlı, onun ötesine eclipse de geçemezsin diye biliyorum. Ancak 3. parti yazılımlarla farklı şeyler yapılıyor.Mesela arkadaşım adobe air de bir oyun yaptı android için, tabii adobe air i kurmak gerekli (runtime olarak) onun dışında unit3d de anroid için oyun yapılıyor. Ama buradaki tasarım olayları xml deki gibi değil.
-----------------------------runtime olarak yazmasan bir sayfa yazı geliyordu son anda yırttın :D
-
Liebevoll bunu yazdı:
-----------------------------SharpShooter bunu yazdı:
-----------------------------png olarak alıp,
-----------------------------daha ayrıntılı açıklayabilme şansın varmı acaba ?
-----------------------------android de tasarım yapmadım.
ios da mesela tableview var, bunun backgrounduna bir png ekleyebilirsin. custom cell yazabilirsin, custom cellde istediğini yaparsın.
atıyorum buton olarak imagebutton kullanabilirsin vs