folder Tahribat.com Forumları
linefolder Mobil Programlama
linefolder Android Cihaz Yöneticisi Hk.

Android Cihaz Yöneticisi Hk.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DuPi
    DuPi's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar,

Google firmasına ait android cihazları hepiniz biliyorsunuzdur. Yapmış olduğu yeniliklerden biride https://www.google.com/android/devicemanager?hl=tr adresine girip kayıtlı olan telefonunuza ulaşabiliyorsunuz. samsung'un findmyphone sistemi gibi bi sistem. arkadaşlar bugün bu iş ile uğraşırken (telefonu çaldır dur :D ) yaparken aklıma uzaktan yönetilme olayı geldi. acaba google bir kod gönderip ses kaydı alıyor mu? ortam dinleme gibi veya telefonumun içeriğine ulaşma gibi kodlardan bahsediyorum.

Eski trojan yazan arkadaşlar bilir adsl'den önce ip ve port ile bilgisayara bağlanılırdı. fakat adsl den sonra reverse connection olayı meşhur oldu. Peki cihazlarımız hala 56k modem gibi mi? çalışıyor.

yani şu şekilde cihaz internete bağlandığında google play veya ACY(android cihaz yöneticisi) bunun ip adresini sisteme kaydediyor. ACY X portunu açıp dinlemede kalıyor. sen çaldır deyince o IP:PORT ikilisine komut gönderip mi? çaldırıyor ??? olay sadece bundan mı? ibaret yoksa aslında göremediğimiz bir bağlantı varda o bağlantı sürekli açıkmı (uçuk oldu biraz).

Kafada soru işaretleri dolaşıyor ???

Bilgili bir arkadaş konu hakkında yardımcı olabilir mi?

Ne zaman birşey öğrenmek istesem, Birden Vaktim Kalmıyor ?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ottomanmurat
    ottomanmurat's avatar
    Erkek

Güzel.

Hayallerinizi Sadece Biz Gerçekleştiririz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Ben bunu günlük niyetine kullanıyorum. O gün nerelere gittiğime bakabiliyorum. Ek olarak Apple'ın koruma sisteminin kesip attığı tırnak olamaz. iPhone'da icloud kilidi aktif edilmiş telefona format atılsa bile ilk açılışta şifre istiyor ve kırılması imkansız. Sadece Apple servisi açıyor onlarda cihazın faturasını istiyor. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MadJack
    MadJack's avatar
    Erkek

uygulamaların notification mantığına benziyor olabilir. şöyle ki; bir uygulama (örneğin twitter) interet bağlantısı açık olduğu müddetçe sürekli kendi web servisine sorgu atıyo. web servisten olumlu cevap alırsa yeni bildirim var diye çıkarıyo. yani server'da bir değişiklik olduğunda (örn. birisi seni takip ettiğinde) herhangi birşey tetiklenip de bildirim telefona gönderilmiyo.

bu uygulama da aynen böyle çalışıyor olabilir. ACY, bağlantı açık oldukça servise sorgu atıyo. Eğer sen çaldır demişsen servis olumlu cevap dönüyo ve telefon çalıyo, dememişsen zaten olumsuz cevap dönüyo ve uygulama anlık sorgularına devam ediyo.

IP'ye porta ihtiyaç duymadan en basit şekilde böyle yapılabilir diye düşünüyorum.

Everyone sees just what they want to see.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DuPi
    DuPi's avatar
    Erkek
    mfe25 bunu yazdı

uygulamaların notification mantığına benziyor olabilir. şöyle ki; bir uygulama (örneğin twitter) interet bağlantısı açık olduğu müddetçe sürekli kendi web servisine sorgu atıyo. web servisten olumlu cevap alırsa yeni bildirim var diye çıkarıyo. yani server'da bir değişiklik olduğunda (örn. birisi seni takip ettiğinde) herhangi birşey tetiklenip de bildirim telefona gönderilmiyo.

bu uygulama da aynen böyle çalışıyor olabilir. ACY, bağlantı açık oldukça servise sorgu atıyo. Eğer sen çaldır demişsen servis olumlu cevap dönüyo ve telefon çalıyo, dememişsen zaten olumsuz cevap dönüyo ve uygulama anlık sorgularına devam ediyo.

IP'ye porta ihtiyaç duymadan en basit şekilde böyle yapılabilir diye düşünüyorum.

Sana katılıyorum. bencede bu şekilde olması lazım ama ağ monitörlerini kullan çok az gönder al var bu kadar az gönder al ile bu işi nasıl anlık yapıyorlar. çaldır diyorum 3 sn ye içinde çalıyor.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MadJack
    MadJack's avatar
    Erkek
    DuPi bunu yazdı
    mfe25 bunu yazdı

Sana katılıyorum. bencede bu şekilde olması lazım ama ağ monitörlerini kullan çok az gönder al var bu kadar az gönder al ile bu işi nasıl anlık yapıyorlar. çaldır diyorum 3 sn ye içinde çalıyor.

Uygulamayı hiç kullanmadım sadece tahmin yürütmüştüm, konuyu yukarıya taşıyayım bilen birisi görür belki.

Bu gönder-al az derken, sayı olarak mı az yani mesela her beş saniyede bir mi oluyo yoksa her bir pakette çok az miktarda veri mi akıyor. eğer az miktarda veri akıyorsa bu gayet mantıklı çünkü hiç data taşınmadan web servise sorgu atılıyor ve dönen bir iki bitlik veri de yeterli olur bunun için. yok diğer türlüyse şimdi ben de cidden merak ettim nasıl çalıştığını :)

Everyone sees just what they want to see.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DuPi
    DuPi's avatar
    Erkek

gelen giden data sayısından bahsediyorum.

Ayrıca şöyle bir konu buldum. 

https://developer.android.com/google/gcm/index.html

http://www.youtube.com/watch?v=AfY7wEMeVEE

aradığımız cevap bu olabilir :D ( düşünsene adam bununla orjinal bi trojan yazar :P)

DuPi tarafından 27/Ara/14 12:45 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 1279 Toplam Mesaj: 7