folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder Android Cihazın Yazılımı Bozuldu / Verilerim Uçtu

Android Cihazın Yazılımı Bozuldu / Verilerim Uçtu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Https
    Https's avatar
    Erkek

Telefon marka Lenovo P2/ Android 7.0 sürümü yüklü. Microsoft Launcher kullanıyorum.

Ayrıca telefonu normal dpi ayarlarında kullanmıyorum. Geliştrici seçeneklerindende yine bazı ayarları değiştirip öyle kullanıyordum. Animasyonlar arası geçiş hızı vs.

Çok uzun zamandır telefonumu bu ayarlarda kullanıyordum fakat dün gece com.android.systemui  ile ilgili ve başka benzer bir hata verdi. Bende durdur/kapat tarzı seçim yaptım. Sonra telefon yeniden başlattı kendini. Yine arada çok donunca kendini yeniden başlattığı olurdu. 

Telefon yeniden başladığında uygulamalar yerinde duruyordu fakat chrome/ chrome canary / chrome beta / opera gibi uygulamarlda açık olan binlerce sekmem uçmuş. Yer imleri, rehber, aldığım notlar(keep note), fotoğraflar, dosyalar vs. duruyor. Ama bütün uygulamalar sıfırlanmış. Bulut ile senkron olan uygulamalarda hiç sıkıntı olmaz zaten eşitlenmiş veriler var fakat benim tarayıcılarımda açık olan binlerce  sekmem, sim mesajlarım, yine whatsapp mesajlarımın son yedeği ne zaman bilmiyorum çünkü 5-6 gb olmuştu en son upload hızı sıkıntılı olduğundan her zaman wp yedeği alamıyordum, bütün uygulamalar yüklü halen fakat hepsi sıfırlanmış. Hatta google play hesaplarından mail hesaplarından bile çıkış yapmış, onlarda sıfırlanmış.

Telefonda status bar genişletilemiyor sadece ilk 3-4 tanesi gözüküyor fakat onlardanda , geliştirici modu yok ve açılmıyor. telefonda 3 yazılımsal 1 fiziksel tuş var. yazılımsal tuşlardan sadece geri tuşu çalışıyor, diğer 2 tuş hiç bir işlevi yerine getirmiyor. Fiziksel 1 tuş aynı zamanda parmak okuyucu hiç bir şekilde işlevini yerine getirmiyor. 

Sizce bir çözümü var mıdır giden binlerce sekmem geri gelir mi? Normalde açık sekmeleri dışa aktarıyordum ama henüz 6-7 ay önce dışa aktardığımdan yakın tarihte bu sekmeleri dışarıya aktaramadım.Google history'den yüz binlerce sayfa arasındanda ayıklamam imkansız düzeltme yolu varsa lütfen paylaşın yabancı birinin telefonunu kullanıyormuş gibi hissediyorum. Uygulamalar sıfırlanınca içimde boşluk oluştu çok kötü hissediyorum.

Çözüm gelmezse telefonun yedekle/sıfırla bölümünü denemedim, olmadı onu deneyeceğim oda olmadı sıfırlayacağım gibi.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Https
    Https's avatar
    Erkek

Tbt de de cevap gelmiyorsa çözümü yoktur galiba.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

Hocam veri kurtarma yazılımları veya bir ileri noktası firmaları var.. Bi onları dene 

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek

pits veri kurtarma ya bi danıs. Bir bağım ya da daha önce çalışmışlığım yok sosyal medyadan takip ediyorum.

next next next install
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Https
    Https's avatar
    Erkek

Kurtarma kısmından ümidim yokta, sistemde sadece bu telefonda çalışacak şekilde biçimlendirilmiş SD kart, telefonu fabrika ayarlarına döndürdüğümde telefon bu kartı görür mü?

Çünkü resimler müzikler, wp yerel yedeği halen duruyor SD kartta.

Ayrıca fabrika ayarlarına döndürmek olası virüsü temizlemiş olur mu yoksa SD kartida etkilemiş midir bu durum? 

Toplam Hit: 951 Toplam Mesaj: 5
android