Android Cihazlarda Pil Tasarrufu
-
Android işletim sistemi bildiğiniz gibi pili sömürüyor. Özellikle gelişi güzel yüklenen bazı uygulamalar buna sebep oluyor. Bu durumu tersine çevirmenin yollarını bu başlık altında sıralayalım:
-Sık sık arka planda çalışan uygulamaları kapatın. Bunun için basit bir task killer kullanabilirsiniz.
-Arka plan verilerini kapatın. [ Ayarlar > Hesaplar ve senkronizasyon > Arka plan verileri ] Seçili durumdadır.Bunu kaldırın. Bazı programları çalıştırdığınızda arka plan verilerinin etkinleşmesini isteyebilir Market gibi. O zaman etkinleştirsiniz. Ama onun dışında kapalı kalsın.
-GPS, Wifi ve bluetooth u kullanmıyorsanız kapatın. Çok pil harcarlar.
-3G yi kapalı tutmanız da işe yarar. Ben yinede 3G açık olarak ayarladım. 3G şebekesini kapatmak için [Ayarlar > Kablosuz ve Ağ > Mobil Ağlar > Şebeke Modu ] Yalnız GSM olarak ayarlayın.
-Ekran parklaklığını %50 den yukarı yapmayın.
-Özellikle Gps ve sensör kullanan uygulamaların widgetlerini kullanmamaya özen gösterin. Bu tür widgetler arşırı pil tüketiyor.
-Canlı duvar kağıtlarını pek tavsiye etmiyorum. Bazıları cihazları 30fps kullanmaya kadar zorluyor. Pili fazla tüketiyor. Özellikle sonradan yüklenen canlı duvar kağıtları genellikle sensör de kullanıyor. Bunlara dikkat edelim.
-Günde 1 kez telefonu resetleyin.
Bütün bunları yaparak batarya süresini 1.5 gün uzatmış olursunuz. Ben bunları uyguluyorum.
-
bence tek çözüm miui rom kullanmak :)