Android Dosya Transferi
-
Selam
Malum android telefonlar bilgisayara bağlayınca usb disk gibi değil PTP, MTP gibi benim hiç sevmediğim protokollerle bağlanyıorlar.
Macbooka yedekleyeyim dedim DCIM klasörünün bi kısmını attıktan sonra hata verdi proses iptal oldu.
Windowsa geçtim şimdilik fena değil gibi ama arada atladığı, hatalı kopyaladığı vs bir şeyler olduğunda bilemiyorum
Normalde TeraCopy kullanıyorum mükemmel bir aygıt. Kopyalamak istediğim klasörü ve hedefi seçiyorum, hızlı hızlı kopyalıyor, test ediyor, kontrol falan edip en son şunlar başarılı şunlar başarısız diye döküm veriyor.
Windows veya osxteki gibi ilk hatada kopyalamayı kesmiyor, sonuna kadar devam edip en son soruyor bunları ne yapalım tekrar deneyelim mi diye.
Bu tip hayatı kolaylaştıracak bir şey arıyorum.
Var mı androidden dosya aktarırken kullandığınız bir nane?
Teşekkürler
-
bırak androidi bu dediklerini yapan sistemi hayal bile etmemişim :D
-
kaç yıllık kullanıcıyım bugun bende deli oldum huawei den windows a dosya atarken bağlantı hep kesildi neyse ki ios a geri döndük rahatladım.
itunes + documents sker
-
Makinede type-c olmadığndan dolayı nitroshare'yi keşfettim. Windows ağında da artık nitroshare kullanıyorum. SMB vs. uğraşmaya gerek kalmadı.
-
evde nas cihazı var ufak ben ona ftp üzerinden atıyorum. İlla kabloyla atayım diyosan MyPhoneExplorer diye ücretsiz bi uygulama var onu kullanıyorum.
Hem wifi üzerinden hemde kablo üzerinden çalışıyor. Kablo üzerinden şimdiye kadar bi hata almadım. Kablosuz olarak denemedim. Ama tavsiyedir bu uygulama. Bilgisayarımın altından girip kopyalamaktan kat kat iyi.
-
Piratebay bunu yazdı
evde nas cihazı var ufak ben ona ftp üzerinden atıyorum. İlla kabloyla atayım diyosan MyPhoneExplorer diye ücretsiz bi uygulama var onu kullanıyorum.
Hem wifi üzerinden hemde kablo üzerinden çalışıyor. Kablo üzerinden şimdiye kadar bi hata almadım. Kablosuz olarak denemedim. Ama tavsiyedir bu uygulama. Bilgisayarımın altından girip kopyalamaktan kat kat iyi.
aslında bende eve raspi üzerine nas benzeri birşey kurmak istiyorum ama dosya transferi yavaş kalıyor raspi 3 de sanırım en olmadı eski laptopu nas yapayım diyorum film dosya vb.. oraya atayım
-
KaptaN bunu yazdıPiratebay bunu yazdı
aslında bende eve raspi üzerine nas benzeri birşey kurmak istiyorum ama dosya transferi yavaş kalıyor raspi 3 de sanırım en olmadı eski laptopu nas yapayım diyorum film dosya vb.. oraya atayım
evet raspi 4 olursa daha iyi olur hız için. laptop olursa daha iyi olur plex sunucu kurup filmleri bi yere kopyalamadan direkt olarak onun üzerinden izleyebilirsin.
-
Es file Explorer
Veya
Mixplorer
Hatta şu an es'yi bile sildim. Mixplorer gayet güzel. İster FTP sunucu kur ister http sunucu kur. Pcden ip yazıp bağlanıyorum.