Android Kişi Listesini A4'e Yazdırma ?
-
merhaba arkadaşlar askere gitmeden listede kayıtlı olsan kişileri bir a4 kağıdına sığacak şekildde çıktı yapmak istiyorum toplam 500 küsür kiş var bi kısmı gereksiz de olsa belli olmaz lazım falan olur :D
ben adroid de yedeklediğim rehberi direk worde atınca 60 sayfa şeklinde çıkıyor ama düzensiz şekilde elle düzenlesem azaltırım ama tek tek çok zaman alır belirli bir programı kolay yolu var mı?
*ayın 13 son gün :D
-
hacı dayı 500 kişiyi tek a4'e nasıl sıkıştıracan, sıkıştırsan nasıl okuyacan yapma allasen
prison breakdeki gibi dövme yaptır istersen öyle daha kolay olur
-
Hocam Android cihazına Avea'nın geliştirdiği yedek uygulamasını kurarak bu dediğini yapabilirsin.
Avea'nın geliştirdiğine bakma, bütün operatörlerde çalışıyor.
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.avea.yedekrehberim&hl=tr
.Csv çıktısı alabilirsin. .Csv çıktısını aldıktan sonra da Notepad++ tarzı toplu replace özelliği olan bir program ile bütün numaralarda tekrarlanan satırları silebilirsin "BEGIN:VCARD, VERSION:3.0, END:VCARD" gibi, bunları sildikten sonra geriye isim ve salt numara kalacaktır.
Dilersen .csv dosyasını hafıza kartın at, çuvala koy göm, ister A4 çıktısı al koynunda taşı :ı
-
jilet_boris: yok yaw o kadar da fantazili değiliz :)
th3ultra: hacı dediğin gibi yapmak yine en mantıklısı ama
BEGIN:VCARD
VERSION:2.1
N:eren;Murat;;;
FN:murat eren
TEL;CELL:+90554**********
nu şekil toplu değiştir denilecek iki yer var ama şu diğeri sıkıntı
N:eren;Murat;;;
FN:murat eren
aynı isim ad soyad ve soyad ad şeklinde çıkıyor iki tane direk toplu replace yapınca o ikisi hariç 14 sayfa adam akıllı düzenleme ile max 1 a4 önlü arkalı rahat sığar office programarı hakkında pek bilgim yok officelerde böyle bir zımbırtı var mı ki
-
Hocam o zaman .csv uzantılı dosyayı .html olarak kaydedeceksin. Ardından "N:"'yi "<!--" ile, ";;;"'yi de "-->" olarak değiştireceksin. "FN:"'yi boşlukla değiştir.
Şimdi ne yaptık?
"eren;Murat" ifadesini <!-- eren;Murat --> yaptık. .html olarak kaydettiğin için o dosyayı açtığında o ifadelerin hiç birisi görünmeyecektir. .html dosyasından yeniden kopyalayıp yeni bir .csv dosyası oluşturabilirsin.
Not: Bu işlemi yaptığında ifadeler satır satır olmayacaktır, yan yana olacaktır. Onu da "BEGIN:VCARD", "VERSION:2.1" ifadelerini silmeden önce Başlarına ve sonlarına "<br><br><br>" parametrelerini ekleyerek düzeltebilirsin.
Th3Ultra tarafından 07/Ağu/14 23:53 tarihinde düzenlenmiştir -
rehberi gmail'e salla oradan excel vs olarak db yi kaydet sonra çıktı al.
-
Şimdi geç oldu notepad++ tan regexle yapalım yarın?
-
Th3Ultra bunu yazdı
Hocam o zaman .csv uzantılı dosyayı .html olarak kaydedeceksin. Ardından "N:"'yi "" olarak değiştireceksin. "FN:"'yi boşlukla değiştir.
Şimdi ne yaptık?
"eren;Murat" ifadesini yaptık. .html olarak kaydettiğin için o dosyayı açtığında o ifadelerin hiç birisi görünmeyecektir. .html dosyasından yeniden kopyalayıp yeni bir .csv dosyası oluşturabilirsin.
Not: Bu işlemi yaptığında ifadeler satır satır olmayacaktır, yan yana olacaktır. Onu da "BEGIN:VCARD", "VERSION:2.1" ifadelerini silmeden önce Başlarına ve sonlarına "
" parametrelerini ekleyerek düzeltebilirsin.Hocam sağol harbiden askere gitcez diyem götüm tutuşmuş kafa durmuş resmen <nonscript> ,visibility:hidden kaç tane takla varken hiç biri aklıma gelmedi şimdi yaptım toplam 2,5 sayfa arkalı onlu yazdırınca 1 sayfaya düşürürüm punto vs azaltıp.Hacı harbiden çok sağol
-
ibrahimeren bunu yazdı
Hocam sağol harbiden askere gitcez diyem götüm tutuşmuş kafa durmuş resmen ,visibility:hidden kaç tane takla varken hiç biri aklıma gelmedi şimdi yaptım toplam 2,5 sayfa arkalı onlu yazdırınca 1 sayfaya düşürürüm punto vs azaltıp.Hacı harbiden çok sağol
Eyvallah hocam, önemli değil.
Olursa yine bir sorun, buralardayız.
-
arkadaş ta söylemiş yukarıda gmaile aktarınca zaten düzgün görünüyor bişeyle uğraşmana gerek kalmıyor