folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Android Nedir.? Ne İşe Yarar.? Hakkında......

Android Nedir.? Ne İşe Yarar.? Hakkında......

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Erkek

S.A

Arkadaşlar Andoid tam olarak nedir. hangi programlama dilleriye yazılır , ne gibi platformlarda kullanırız , negibi özellikleri var , iş olanakları nelerdir. Genel olarak bilgi verirseniz hem benim için hem diğer muridlerimiz için faydalı olur.

tek bildiğim telefon uygulamaları ve java ile kodlanması doğrumudur.?

Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

GoldenBoy bunu yazdı:
    -----------------------------

S.A

Arkadaşlar Andoid tam olarak nedir. hangi programlama dilleriye yazılır , ne gibi platformlarda kullanırız , negibi özellikleri var , iş olanakları nelerdir. Genel olarak bilgi verirseniz hem benim için hem diğer muridlerimiz için faydalı olur.

tek bildiğim telefon uygulamaları ve java ile kodlanması doğrumudur.?

-----------------------------

android tam olarak linux kaynaklı mobil işletim sistemidir bu mobil sana sadece ceptelefonları olarak gelmesin şuanda

android yüklü gelen netbook , tablet ve pc ler var 

@wiki ve diğerleri

AndroidGoogle ve Open Handset Allience tarafından kodlanmış Linux İşletim Sistemi tabanlı bir mobil cihaz (PDA ve cep telefonları) için geliştirilmiş açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir.

Android, aygıtların fonksiyonelliğini genişleten uygulamalar yazan geniş bir geliştirici grubuna sahiptir. Android için halihazırda 150,000'den fazla uygulama bulunmaktadır. Android Market, uygulamalar çeşitli sitelerden indirilebilindiği halde, Google tarafından işletilen kurumsal uygulama mağazasıdır. Geliştiriciler, ilk olarak aygıtı, Google'ın Java kütüphanesi aracılığıyla kontrol ederek Java dilinde yazarlar.

Open Handset Allience, 5 Kasım 2007'de Android'i kurduğunu duyurdu. 34 adet donanım,yazılım ve telekom şirketi, mobil cihazlar için telif hakkı olmayan bir işletim sisteminin teknolojinin gelişimi için çok yararlı olduğu konusunda hemfikirler. 2008'de piyasaya sürüldüğünde, birçok Android İşletim Sistemi Apache free-software ve Açık Kaynak Kodu lisansıyla geliştirilmeye açık olacak.

Google Android Inc'yi Alır [düzenle]

Temmuz 2005'te, Google Android Inc.'i aldı, ufak bir başlangıç şirketi Palo Alto'da kuruldu. Android'in kurucuları, Google'a çalışmak için gidenAndy Rubin (Danger'in kurucusu), Rich Miner (WildFire'ın kurucusu), Nick Sears ve Chris White (WebTV'de çalışan ilk mühendislerden biri) dir. Bu arada, Android Inc.'in işlevleri daha önce yaptıkları mobil işletim sistemleri kadar iyi bilinmiyordu. Bu da Google'ın Mobil Cihazlarpazarına gireceği söylentisini başlatmış oldu. Buna karşın, pazara ne çeşit ürünle çıkacakları tam olarak belli değildi. Google'da, ekip (Rubin tarafından izin verilen) Linux tabanlı, taşınabilir cihazlar için geliştirdikleri, esnek, güncelleştirilebilinir OS'yi yazmışlardı. Raporlara göre Googleçoktan donanım serilerini, yazılım partnerlerini ve taşınabilir cihazlarda çeşitli derecelerde birlikte çalışacağı sinyalini vermişti.

12 Kasım 2007'de, OHA, Android'in yazılım geliştirme teçhizatının önizlemesini yayınladı. Bu önizleme geliştirici ve hata giderici, kütüphane setleri, aygıt emülasyonu, dökümantasyon, örnek tasarılar, eğitim, SSS ve fazlasını içermekte idi. Geliştiriciler, eğer Windows XP, Vista veya Mac OS çalıştıran x86 tabanlı ya da Linux (Ubuntu Linux' üzerinde test edilmiştir) kullanıyorlarsa Android-SDK'yı indirip kurmak zorunda olmaktadır. Gereklilikler şunları da kapsamaktadır:

Özellikler [düzenle]

Android'in son sürümleri, çoklu-görev (multitasking), çoklu-dokunuş (multitouch) ve Flash desteğiyle beraber gelmektedir. Android Market ile uygulamalar yüklenebilmektedir.

Handset Çizimler
    Sistem, VGA2D grafik arşivler, OpenGL ES 1.0 tabanlı 3D Grafik arşivlerine ve geleneksel telefon çıkışlarına son derece kolay uyum sağlar.
    Depolama
    Bilgi depolama amaçlı SQLite kullanılmaktadır.
    Bağlanabilirlik
    Android, GSMBluetoothEDGE3G ve Wi-Fi bağlantısını destekler.
    Mesajlaşma
    Hem SMS hem de MMS desteği vardır.
    Web Tarayıcısı
    Android'in web tarayıcısı açık kaynak kodlu WebKit application framework üzerine kuruludur.
    Medya Destekleri
    Android, MPEG-4MP4H.264MP3, ve AACAMRJPEGPNGGIF gibi ses/video formatlarını desteklemektedir.
    Ek Donanımları
    Android, anti-titremeli vidyo/foto kameraları, touchscreenler, GPS, pusulalar, accelerometrelerde son derece yeteneklidir.

Eleştiriler [düzenle]

Android, tam olarak Google tarafından bedava olduğu duyurulmadğı için eleştirilmektedir. SDK'nın bazı bölümleri hala patentli ve açık kaynak kodlu olmadığı ve bunun Google tarafından kontrollü olarak yapıldığına inanmakta.

Sorularla Android İşletim Sistemi

Android İşletim Sistemi Nedir?
    2007 yılı içerisinde Google tarafından mobil cihazlarda kullanılmak üzere çıkartılmış olan bir işletim sistemidir. Daha sonra OHA (Open Handset Alliance) ismindeki birliğe devredilmiş olup, geliştirilmesi ve desteklenmesi bu birlik tarafından yürütülen faaliyetlerle sağlanmıştır.

Rakipleri Kimler?
    En büyük rakibi tabi ki IPhone. Şuanki durumu ile, IPhone’dan sonra ikinci durumdadır. Üçüncü Symbian ile Nokia ve en geride ise MS Windows Mobile.

Android’in Piyasadaki Şuanki Durumu ve Geleceği Nedir?
    Gelecek “Android” diyecek başlıklı yazıdan, ayrıntılı bilgi alabilirisiniz.

Neden Andorid?
    1- Open source (linux üzerine kurulu) 
    2- Ücretsiz olduğundan işletim sistemi maliyetini sıfıra düşürüyor ve  cep telefonu şirketleri tarafından rağbet görüyor.
    3- Android programları java dili kullanılarak geliştirildiğinden, javanın popülerliğinden faydalanılıyor.
    4- Belli bir cep telefonu markasında değil, destekleyen tüm cep telefonlarında kullanılacağı için, marka bağımlılığından arındırılıyor.
    5-  İsteyen üretici, Android işletim sistemini kendisine özgü hale getirip, içerisine kendisine özgü programlar geliştirip telefonu ile beraber piyasaya öyle sunuyor.
    6- IPhone’a rakip olabilecek düzeyde;  Symbiandan güçlü ve microsft gibi paralı olmayan bir sistem. Kısacası, symbian ve microsoft kıskacından kurtulmak isteyen üreticiler için.

Türkçe dil desteği var mı?
    Temmuz ayı içerisinde ilk etapta sadece Amerikaile aynı Türkiyede piyasaya sürülen DSLT1 telefonu içerisinde Türkçe desteği bulunuyor. Eylül ayı içerisinde Samsung i7500 içerisinde de aynı Türkçe destek bulunmakta.

Android ile Uygulama Geliştirmek
    Android kodlamasını öğrenmek şuan için biraz meşakkatli diyebilirim. Java diline hakimiyetin yanı sıra, Android’e özel yapıların kavranması emek istiyor. Android’in geliştirilmesinde her ne kadar Java dili kullanılıyor olsada, kullandığı Virtual Machine, Java VM değil, kendisine has olan Dalvik VM’dir. Dolayısıyla bu yapının özelliklerinin iyi kavranması ve oyunu kurallarına göre oynaması için ilk başlarda biraz çaba sarf etmek gerekiyor.

Android’de User Interface’ler iki yolla kodlanabiliyor.
    1-) java kodu ile
    2-) XML ile.

genel olarak XML yolu tercih ediliyor. Bu sayede kodlarımız MVC yapısında oluyor. Gerek User Interface kodlamada gerekse de telefona ait permissionların verilmesinde XML aktif olarak kullanıldığından, XML teknolojilerine de hakim olmak işleri kolaylaştırıyor.

Android’e ilk adımı atmak için bu linkten faydalanabilirsiniz.
    Android’e ait örnek kodlara  bakmak için, Google Maps ve Android hakkında yazdığım inceleme yazılarına buradan ulaşabilirsiniz.

Şuan Piyasada olan Android işletim sistemli telefonlar hangileri?

İlk olarak HTC G1 telefonunu çıkardı. Fakat bu telefon Türkiye’de piyasaya sürülmedi.SamsungAndroid.jpgİkinci olarak, General Mobile, ilk önce Amerika ve Türkiye DSTL 1 isimli telefonu piyasaya sürdü (Temmuz 2009)
    üçünkü olarak Samsung, i7500 modelini piyasaya sürdü.  (eylül 2009)

AndroidProgramlama.com

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkavari
    kafkavari's avatar
    Erkek

Kardeşim detaylı bilgiye sahipsen (İş olanakları , Öğrenme vs vs..) Açıklarsan Sevinirim

Edit : http://androidprogramlama.com/ eywllah kardeşim çok sağol

Mesele, Türkiye'nin şeftali yerine, motor üretmek istemesiydi. N. Erbakan
Toplam Hit: 3029 Toplam Mesaj: 3