Android Network Sniffer
-
Merhaba Arkadaşlar
Android / Iphone tarzı telefonumda bir uygulama yüklü olsun. Biyere veri gönderiyor diyelim.
Ne gönderdiğini Nereye gönderdiğini nasıl bulabiliriz?
Android için programı bilgisayardaki emulatore yükledim sonra winshark ile dinledim ip port buldum veriler flnda görünüyor.
Ancak programın bağlandığı ip yi yönlendiremiyorum hosts değiştirdim. o portu dinleyen program yazdım. bu sefer bağlanılmadı diyor, porta hiç istek bile gelmemiş fln
Yapamak istediğim şey şu
ANDROID / IPHONE PROGRAMI <---> BENIM YAZILIM <---> SUNUCU
direk android telefonda ip port redirect tarzı bişey varmı ? aklında başka fikirler olan varmı ?
-
Muhtemelen bi oyunda hile yapmak gibi bir niyetin var :)
Programdayken datayı değiştirip bassan olmuyo mu?
http://www.cih.com.tw/gamecih.html
-
kendi ağımı sniffleyebilirmiyimm
-
yok hocam amacım oyun fln değil bu aralar winat9 diye bir olaya sardım masaüstü clientini yapmayı düşünüyorum boş oturmaktan iyidir :D
winsharka alışık değilim veriler benim snifferdan geçse çok rahat olucak
windowsdaki hosts olayı var mesela, androide de böyle bişey varmı onu bulamadım hosts tarzı bişey lazım winat9 un ip yi kendime yönlendirmem lazım
-
http://www.demirozali.com/?p=25
Türkçe makale ;)
-
sağolun cevaplarınız için nasıl yapıtığımıda anlatıyım
wireshark ile ağdaki bilgisayarları dinleyemedim nedenini bilmiyorum bende connectify adlı program ile (bilgisayarını kablosuz modem gibi ayarlayabiliyorsun) bu sekilde bir kablosuz internet ağı kurdum benim pc kablo ile internete bağlıydı. Telefonu oluşturduğum ağa bağladım winpcap kütüphanesini kullanarak basit bi uygulama yaptım istediğim portu dinledim. Bilgisayar üzerinden telefon internete bağlı olduğu için sanırım, verileri yakaladı program..
-
Hazır konu açılmış ve açan müridde sorununu çözmüşken sorayım;
Ağdaki diğer aygıtları nasıl snifflerim?
Wireshark ile birkaç deneme yaptım, sadece kendi bilgisayarımı dinleyebiliyorum.
Bu konuda zaten türkçe kaynak diye birşey yok :) ingilizce olanlarda da terim eksikliği yüzünden çok dağılıyorum,
neden bahsettiğini bile kaçırabiliyorum.
Bana önerebileceğiniz bir döküman, websitesi yahut kitap varsa lütfen çekinmeyin. "önce şunlara bak, şunların
mantığını kavra, şurayı adın gibi öğren sonra zaten aradığın cevabı bulursun" şeklinde tavsiyelere ihtiyacım var.
Sadece sorunun cevabını değil ağ iletişimiyle ilgili de ortalama bir bilgi edinmek istiyorum. kurallar, mantık vs. vs.
hedefi on ikiden vuran kaynaklarda dil ingilizce de olabilir.
-
Anahtar kelime Promiscuous ( Önüne gelene veren ) Mode.
Sscheme tarafından 14/Nis/13 00:30 tarihinde düzenlenmiştir
Wireshark ın desteklemesi lazım, ayarları gözden geçir. Bir de bütün Wireless Adapter lar Promiscuous Mode desteklemez, olayın o tarafını araştırman lazım -
Sscheme bunu yazdı
Anahtar kelime Promiscuous ( Önüne gelene veren ) Mode.
Wireshark ın desteklemesi lazım, ayarları gözden geçir. Bir de bütün Wireless Adapter lar Promiscuous Mode desteklemez, olayın o tarafını araştırman lazımhaklısın, şöyle bi baktım, sanırım şu alete ihtiyacım var;