Android Otlook Senkronizasyonu
-
İş mailini telefona kurdum son 15-20 mail falan gelen kutusuna geldi fakat gönderilenler gelmedi, ayrıca mail geldimi telefona ve pc ye düşüyor doğal olarak ama telefondan gönderdiğim pc ye yada pc den gönderdiğim telefonda gözükmüyor bu senkronizasyonu nasıl sağlayabilirim.
-
Hocam,
Mail protokolu ne? POP, IMAP yada Exchange?
-
Hocam POP üzerinden giriyorum telden zaten telefonun kendi mail uygulamasıyla giriyorum ayrıca bir uygulama indirmedim
-
hector611990 bunu yazdı
Hocam POP üzerinden giriyorum telden zaten telefonun kendi mail uygulamasıyla giriyorum ayrıca bir uygulama indirmedim
imap olarak gir hocam.
-
UTHO bunu yazdıhector611990 bunu yazdı
imap olarak gir hocam.
yani ?
ya hadi birkere senkronize ettik gelen giden kutusunu ayarladık ondan sonra nasıl olacak pc den gonderdıgım tele nasıl düşecek v.s
-
POP uzerinden ise gonderilen mesajlarda senkronizasyon olmaz. En kolay yolu, telefonun mail ayarlarinda gonderdigin postalara otomatik kendini bcc'ye koyman, bilgisayarda ise kural olusturup, kendin attigin ve bcc'de sen olan postalari gonderilen klasorune kopyalaman olacaktir.
IMAP yada Exchange protokollerinde ise senkronizasyonu oromatik yapar.
-
Zande bunu yazdı
POP uzerinden ise gonderilen mesajlarda senkronizasyon olmaz. En kolay yolu, telefonun mail ayarlarinda gonderdigin postalara otomatik kendini bcc'ye koyman, bilgisayarda ise kural olusturup, kendin attigin ve bcc'de sen olan postalari gonderilen klasorune kopyalaman olacaktir.
IMAP yada Exchange protokollerinde ise senkronizasyonu oromatik yapar.
Telefonun kendi mail uyugulamasında girdim oda pop üzerinden o zaman ayrı bir uygulama indirip exchange yada imap olarak girmek daha mantıklı
-
Bunu iphone da yapmak istesem yine exchange üzerinden girerek sağlayabilirmiyim senkronu
-
Telefonun kendi mail programinda da vardir o ayarlar. Mail ayarlarina gir; gelismis ayarlar kismina bak. IMAP ayarlamak icin de sirketin IT'cisine sor, destekliyor mu diye... Her sirket IMAP destegi sunmuyor. Yada deneme amacli; gelen sunucusu eger; pop.xyz.com ise imap.xyz.com dene ;)
-
eyvallah hocam sağolasın