Android Rom Yükleme Bir Kaç Soru
-
sa müridler...
telefonum samsung gt-s3300..
netten baktım baktım pek bişi anlamadım.telefonlara rom yükleniyormuş.bu rom yüklemenin faydası zararı nedir ? neden rom yükler millet ? biraz baktımda telefon eski halınden sadece biraz değişik..
onun dısında atıyorum telefona rom yükledik.yüklediğimiz rom u beğenmeyip geri dönme nası olacak ?
kısacası bu rom yüklemenin artısı eksisi nedir ? -
Romu şöyle düşünebilirsin hacı mesela elinde bi netbook var kendisiyle gelen işletim sistemi linux atıyorum suse olsun tamam mı sen de bundan sıkıldın gittin redhat yükledin ondan da sıkıldın gittin gelecek yükledin ondan da sıkıldın gittin mandrake yükledin felen filan rom böyle bişeydir sonuçta android açık kaynak kodlu bir işletim sistemidir sen alırsın istediğin gibi makyajlarsın editlersin yeni rom yazmış olursun olur biter.
Faydası var mı dersen şöyle mesela benim telefonum htc desire hd bu htcnin sense dediği arayüzü çok hantal bi şekle getiriyo telefonu normalde orjinal rom 300küsür mb bişi ama ben napiyorum bunu atıyorum yerin cyanogen takımının yazdığı romu indiriyorum sadece 90mb yüklüyorum cayır cayır hızlı bi rom pil tüketimi de çok iyi bunu kullanıyorum olay bu
istediğin zaman da orjinal roma dönebilirsin istersen orjinal romunun yedeğini alırsın sonra onu tekrar yüklersin istersen de üreticiden orjinal romu alır onu yüklersin tamamen senin isteğine kalmış birşey.
Eksi olarak söyleyeceğim şey şimdi bu romları yüklemek için telefonun root etmek lazım normalde android açık kaynak kodlu ama sistem dosyalarına erişim kilitlidir onun için root user olabilmen lazım telefona da bunu yaptığın zaman garanti dışı kaldığı "söylentileri" var ama ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum şahsen benim telefonum da rootlu ama henüz garantiye gitmedi.
Ayrıcana yükleyeceğin rom %90 bi tarafında minik de olsa hata verecektir o yüzden sağlam yerlerden rom bulmanı tavsiye ederim android için en iyi site xda.developers.com'dur bilin olsun