folder Tahribat.com Forumları
linefolder Cep Telefonları, Gsm Operatörleri ve Mobil İnternet
linefolder [Android] Smartwake - Telefonu Ele Alınca Ekranı Açılsın

[Android] Smartwake - Telefonu Ele Alınca Ekranı Açılsın

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

iPhonelarda 6S ve sonrasında gelen kaldırınca uyandır özelliğini Android'e getiren uygulamadır. Uygulamada geniş ayar seçeneği mevcut ancak ne kadar çok açık  o kadar çok uyanık sensör.

iPhone'dan Android'e geçince en çok aradığım şeylerden birisi oldu. 

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jamworks.smartwake&hl=tr

Not : Wake method kısmından wake in every positon ayarını seçin. Uygulamanın kendi öntanımlı ayarında her seferinde ön kamerayı açıp yüzünüzü tarıyor.

mkyb tarafından 29/May/17 23:39 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Haci ben sevmiyorum o özelliği

Allways on display daha çok hoşuma gidiyor

Veya çift tıklayarak uyandırma özelliği

Her telefona çift tık ile uyutma yapılabiliyor ama çift tık ile uyandırma olmuyordu onu da bi program ile sensöre eklemişler ön yakınlık sensörüne tıklayınca açılıyordu tel fakat ona da gerek kalmadı lg ye geçtim direk.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

O çift tık ile ekran açma olayını çok kurcaladım dokunmatik camın özel olması gerekiyormuş o iş için. Ekranı değişen cihazlarda dandik ekran kullanıldıysa çift tık çalışmaz mesala.

Ancak always on destekleyen Samsunglarda çift tık ile ekran açma ufak bir APK ile hallediliyor. Normalde bildirim gelince simgeye çift tıklayınca ekran açılıyor. Yani pratikte ekran destekliyor ancak Samsung yazılımla desteklememiş.

mkyb tarafından 29/May/17 23:54 tarihinde düzenlenmiştir

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

abi zaten android 5.x üstünde ambient screen yok mu ? 

uygulamaya baktımda tam bi şarj düşmanı gibi geldi :D 

sürekli proximity sensörü aktif , gyroscope aktif , ekran aktif , yer yer ön kamera aktif

şarjın mna kor bu ya ? 

http://www.leyladansonra.com/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    baristbt bunu yazdı

sürekli proximity sensörü aktif , gyroscope aktif , ekran aktif , yer yer ön kamera aktif

şarjın mna kor bu ya ? 

Böyle bir durumun söz konusu olacağını düşünmüyorum Kamera tetikleyicisi vardır X bir algoritma ile kamerayı koşula göre tetikler ve kontrol eder. Arka plandaki servislerin şarjı minimum derecede yemesi için android'in kendi aldığı önlemler var zaten . Düşündüğünüz kadar aman aman birşey yiyeceğini düşünmüyorum. 

Ama son derece gereksiz bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Tabi ilerde ne olur bilinmez. belki farklı şeyler entegre edip güzel şeyler ortaya koyarlar.

Örneğin Android ile herhangi bir etkileşim sonucu telefonun konumu değişiyorsa ki çoğu zaman olur bu.

Yani anlatmak istediğim. Telefon cepte ve X  Y kordinatında aynı seviyede devam ediyor. (Yürüyüş pozisyonundaki eksen değişiklikleri göz ardı edilmeli) Telefonun konumu bir anda 70+ Derece değişiyorsa bu telefonun bir şekilde konum değiştiğini yani telefondan Ele doğru geldiğini gösterir. Bu anda Kamerayı aktif edip yüz tanıma sistemini ile telefonu ele alan kişinin gerçek sahibi olduğu tespit edildiğinde ekran aktif olur.

Bu durumda kapaklı kılıfları biraz dez avantaj olacaktır. Bunları da artık programı yazan adam düşünsün :D

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

Çift tık Huawei'larda var. Güzel bi özellik.

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı
    baristbt bunu yazdı

şarjın mna kor bu ya ? 

Böyle bir durumun söz konusu olacağını düşünmüyorum Kamera tetikleyicisi vardır X bir algoritma ile kamerayı koşula göre tetikler ve kontrol eder. Arka plandaki servislerin şarjı minimum derecede yemesi için android'in kendi aldığı önlemler var zaten . Düşündüğünüz kadar aman aman birşey yiyeceğini düşünmüyorum. 

Ama son derece gereksiz bir uygulama olduğunu düşünüyorum. Tabi ilerde ne olur bilinmez. belki farklı şeyler entegre edip güzel şeyler ortaya koyarlar.

Örneğin Android ile herhangi bir etkileşim sonucu telefonun konumu değişiyorsa ki çoğu zaman olur bu.

Yani anlatmak istediğim. Telefon cepte ve X  Y kordinatında aynı seviyede devam ediyor. (Yürüyüş pozisyonundaki eksen değişiklikleri göz ardı edilmeli) Telefonun konumu bir anda 70+ Derece değişiyorsa bu telefonun bir şekilde konum değiştiğini yani telefondan Ele doğru geldiğini gösterir. Bu anda Kamerayı aktif edip yüz tanıma sistemini ile telefonu ele alan kişinin gerçek sahibi olduğu tespit edildiğinde ekran aktif olur.

Bu durumda kapaklı kılıfları biraz dez avantaj olacaktır. Bunları da artık programı yazan adam düşünsün :D

https://developer.android.com/reference/android/hardware/SensorManager.html

"Always make sure to disable sensors you don't need, especially when your activity is paused. Failing to do so can drain the battery in just a few hours. Note that the system will not disable sensors automatically when the screen turns off."

işte o değişimi farketmesi için sürekli sensörün aktif olması gerekiyor hocam , ivmeölçer/jiroskop sürekli aktif.

zamanında power tuşu hariç hiç bir tuşu olmayan telefonumda böyle bir uygulamayı kullanmak zorunda kalmıştım.

okey cepten çıkıp yataydan dikeye geçince ekranı açıyordu ama günde 3 kere şarja takıyordum 

http://www.leyladansonra.com/
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    baristbt bunu yazdı
    MhmdAlmz bunu yazdı
    baristbt bunu yazdı

https://developer.android.com/reference/android/hardware/SensorManager.html

"Always make sure to disable sensors you don't need, especially when your activity is paused. Failing to do so can drain the battery in just a few hours. Note that the system will not disable sensors automatically when the screen turns off."

işte o değişimi farketmesi için sürekli sensörün aktif olması gerekiyor hocam , ivmeölçer/jiroskop sürekli aktif.

zamanında power tuşu hariç hiç bir tuşu olmayan telefonumda böyle bir uygulamayı kullanmak zorunda kalmıştım.

okey cepten çıkıp yataydan dikeye geçince ekranı açıyordu ama günde 3 kere şarja takıyordum 

Hocam bunlar için iteratif kodlar mevcut.

Örneğin ben senin internetinin aktif olup olmayacağını kontrol etmem için sürekli senin internetinin aktif olup olmadığını sorgulamam gerekir telefona ve bu telefonun bataryasını bitirir.

Fakat arka planda bir listeneer ile halledebilirim senin internet giriş veya çıkışlarının olup olmadığı kontrol ederim gidip de CPU kontrol etmek yerine. bu da bataryayı daha az yer gibi gibi..

Bunun da elbet bir mantığı vardır. Aksi halde o sensörün o kadar aktif olması senin telefonunun 3000 mAh bataryasını maksimum 5 saatte tüketir. Şimdi kodu ben yazmadığımdan bilemeyeceğim ama uygulamayı bende test ettim sniff etmeye calıstım hatta yemedi. Güzel bişey aslında servisin bu kadar aktif halde çalışıp bataryayı çok fazla etkilememesi. 

Arka planda sürekli konum ve data çektiğim bir servis yazmıştım daha önceden ve çok fazla da batarya yemiyordu ki GPS sürekli açıktı. Normal Android içerisinde gömülü olan GPS 540 DK da bataryayı bitirirken benim yazdığım uygulamada bu süre 980 lere kadar çıkmıştı. Ihtiyacın kadarı ile kullanınca bişey olmuyor yani. Bize görünen tararfı sürekli koordinat alması fakat arka plandaki algoritma nedir ? işte bu bilinmiyor :D

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Saat başı ortalama %1 gibi bir enerji tüketimi oldu. Sanırım gyrscope sensörü olan cihazlarda daha az harcıyor. Birde ben ön kamera kullanımını kapattım. Biraz gecikmeli açıyor o yüzden ama olsun.

iPhonelardada bunun kadar bir etkisi oluyor bataryaya.

Tabi bu birazda kurcalamaya bağlı. Sürekli masaya bırakıp ele alıyorsanız rakamlar artabilir.

mkyb tarafından 30/May/17 02:32 tarihinde düzenlenmiştir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

G3 rezalet bi telefon ancak

Cift tik uyandirma ve

Kablosuz sarj benim olmazsa olmaz ozellikler artık

destination@tahribat.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Telefon uzun süre aynı konumda kalınca program kendini otomatik kapatıyor.

Toplam Hit: 1799 Toplam Mesaj: 11
android yeşil robot