Android Studio Başlar Başlamaz Hata
-
Arkadaşlar youtubedan android studio eğitim setine başladım ilk video ne yapıcaz 2.videostudio kurulumu 3.video proje oluşturulması.
İlk iki tamam izledik kurduk. 3.videoda proje oluşturduk ben oluşturur oluşturmaz hatalar çıktı bile
1. hata telefon gözükmedi böyle hata verdi

telefon yeri böyle

2. hata ise mainacticiy.java dosyasında ne var burda acaba dememle hatalar çıktı

-
R dosyan güm etmiş
-
MhmdAlmz bunu yazdı
R dosyan güm etmiş
R dosyam ne oluyor hocam yabancıyımda
-
Suradaki çözümü uygularsan sorunun çözülür. Gradle Build edemediği için sorun yaşıyorsun.
-
Grandle build hatası hocam sag tarafta grandle a tıkla o beklemeleri gez bir yerde update vardi ona tikla sonra sync now a tıkla düzeltmeli indirirken bir sorun olmuş herhalde
-
Yukarıdaki menülerden birinin altında clean project olması lazım.
-
BerkayCit bunu yazdı
Yukarıdaki menülerden birinin altında clean project olması lazım.
Aynen Build menusunun altinda Clean Project var once clean yap. Sonra Sync Project With Gradle Files butonuna tikla (Android Device Monitor butonunun soldan 3. butonu [ yesil bi yuvarlak var alta dogru yesil oklu buton ])
projeyi temizleyip gradle dosyalarini sync eder boylelikle . Run butonuna basarsin calisir tahminimce
(Bu arada R dosyasi R.java projedeki objelerin integer referaslarinin tutuldugu dosyadir olmazsa olmaz kendi olusturuluyor).
Kolay gele.
-
Çözümleri arkadaşlar sunmuş zaten. Clean project dedikten sonra R dosyası oluşturulmuyor ise Grandle versionlarda sıkıntı çıkıyor :D Hoş geldin Android dünyasına. Iyi delirmeler.