folder Tahribat.com Forumları
linefolder Mobil Programlama
linefolder Android Studio Üzerine Genymotion Kurulumu

Android Studio Üzerine Genymotion Kurulumu

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Bununla ilgili çok fazla konu okuyorum bi anlatayım dedim 

NEDEN GENYMOTİON ? 

Birçok telefondan daha hızlı olduğu için genelde bu emülatör kullanılıyor . Şuan en hızlı emülatör diyebilirim Androidin emülatörlerinde hız sıkıntısı olduğu bir gerçek

bazen saatlerce emülatörün açılması bekleniyor . bu yüzden GenyMootion

https://www.genymotion.com/#!/auth/signin <<--- Şu siteye girip üye oluyoruz 

Üye olduktan sonra GenyMotion Virtual box'da çalışan bir uygulama olduğu için Onu da kurmamız lazım.. Virtual box varsa makinede Sadece GenyMotion kurmaları yeterli olacaktır 

https://www.genymotion.com/#!/download <<--- Şu adresten işletim sisteminize uygun GenyMotion'u indirip kurmanız gerekiyor (örneğin benim Windows olduğu için Windows indirdim ) 

GenyMotion Açıp Cihaz yükleyeceğiz ( benim daha önce eklediğim bir cihaz vardı ) şimdi beraber bir cihaz ekleyelim +(ADD) 'a tıkılıyoruz 

Burda bir çok Cihaz bulunmakta ben son sürüm olan 6.0.0 APİ 23 kuruyorum siz isterseniz diğer seçenekleri seçebilirsiniz.... Daha sonra NEXT dedikten sonra üstte cihazımızın ismini belirleyebilirsiniz 

Isim belirledikten sonra Next diyelim Next dedikten sonra internetten cihazın dosyalarını indirecektir 

Yüklendikten sonra Finish diyelim Sıra geldi Android Studio ya bunu entegre etmeye 

Android Studio'yu açtıktan sonra FİLE/SETTİNGS diyelim Daha sonra sol menüde pluggins 'e tıklayalım 

Genymotion 'eklentisini bu şekilde kurduktan sonra üstteki iconlarda Genymotion iconu gözükecektir . Kurulum tamamlandı 

EDİT :  Google Play Store Yükleme 

https://drive.google.com/file/d/12OyLsSAGPeOdmAnsZ2aH6q0K73itj1alJedDMuQA9CABUhXePuqhbwst7OKG/edit <<<<<----- Linke Tıklıyoruz( Android 4.4 Linkidir )

Daha sonra burdan bir zip dosyası indireceğiz inen zip dosyasını emülatör üstüne sürükleyip bırakın bir takım hatalar alacaksınız onların önemi yok pek

Emülatör kendisi otomatik kapanıp açılacaktır .Açıldıktan sonra google play store yüklü olarak gelecektir.

Hepinize iyi kodlar dilerim :) 

MhmdAlmz tarafından 19/Oca/16 15:28 tarihinde düzenlenmiştir

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KuZeTaR
    KuZeTaR's avatar
    Erkek

Böyle bişeye ihtiyacım vardı, teşekkürler.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manyaki
    manyaki's avatar
    Erkek

Hocam Google Api desteği var mı emülatörde ? Android Studio'nun kendi emülatöründe Google Api desteği var var ancak çok ama çok yavaş çalışıyor.

since 2005 // tbt
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JPriest
    JPriest's avatar
    Erkek

Evet Google API desteği var. İstersen Play Store bile kurup yeni uygulamalar indirip deneyebilirsin. Bu işlem belki bir miktar zahmetli olabilir ama emin değilim tüm aşamalardan.

Bu arada başlıkta ve ilk postta bolca defa "Genymootion" diye bahsedilmiş ama bir "o" harfi fazla olmuş, doğrusu "Genymotion" olacak.

Sen hiç kaval çaldın mı?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek
    JPriest bunu yazdı

Evet Google API desteği var. İstersen Play Store bile kurup yeni uygulamalar indirip deneyebilirsin. Bu işlem belki bir miktar zahmetli olabilir ama emin değilim tüm aşamalardan.

Bu arada başlıkta ve ilk postta bolca defa "Genymootion" diye bahsedilmiş ama bir "o" harfi fazla olmuş, doğrusu "Genymotion" olacak.

Düzelteyim üstadım Edit yapıp google de eklemeyi göstereyim 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

teşekkürler hocam :)

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CnkGn
    CnkGn's avatar
    Erkek
    JPriest bunu yazdı

Burda anlatılmış : http://inthecheesefactory.com/blog/how-to-install-google-services-on-genymotion/en

Şimdi deniyorum, flashlarken sıkıntı çıkmadı ama sistemi yeniden başlattıktan sonra android yazısından sonra siyah ekranda kalıyor :D

Halledersem editlerim.

Edit: Hallettim. Şöyle;

Genymotionda Nexus 6 5.0.0 oluşturdum, sonra yukardaki linkteki adımları uyguladım. Sonrasında sanal makinayı kapatıp yeniden açtım, os güncellemelerini yaptı ve sonrasında google play kendini güncellemeye başladı. Şuan seri bir şekilde kullanıyorum.

CnkGn tarafından 19/Oca/16 16:45 tarihinde düzenlenmiştir

yo yo yo 1-4-8-3 to the 3 to the 6 to the 9 representing the abq. what up biaatch! leave at the tone...
Toplam Hit: 2645 Toplam Mesaj: 7
emülatör genymootion