Android Uygulama Veya Oyunlarda Güncelleme Hk.
-
Merhaba başlık içeriği tam olarak yansıtmasada olayı detaylarda açıklayabileceğime inanıyorum,
Evet arkadaşlar Android bir oyun/Uygulama yaptınız. nete attınız ve millet indirdi 100k indirme var siz bu yazılımı güncellemek istediniz.
ama kullanıcılar bu yazılımı güncellediği zaman kullanıcı dataları ne olacak, misal not uygulaması yaptım notlar telefonda tutuluyor, yazılım güncellendiği zaman notlara ne olacak?
veya offline oyun için adam 50 bölüm geçmiş tekrar 0.bölüme düşmesin
fikirlere açığım...
-
Güncelleme vermeden önce kullanıcı bilgilerini veri tabanına at güncellemeden sonra geri yükle ama farklı verinin farklı kullanıcıya gitmemesi lazım :/
-
hala unbalanced gelmedi :) bu konuları sever :)
olayı gerçek bir oyun üzerinden anlatayım. mesela Looney tunnes oyunu var her 10 bölümü geçtiğimde internete bağlanıp bir sonraki 10 luk bölümü indiriyorum. oyun devam ediyor. ??? bunu nasıl yapıyor misal olarak
indirdiği dosyayı nasıl kullanıyor onu sorayım aslında nereye indiriyor yada
-
yeni gördüm hocam konunu :) pek bakamıyorum tbt ye sık sık..
aslında sorduğun soru öyle kafa karıştıracak bir soru değil...
şimdi yeni güncelleme yapıldığında eski şeyler silinmez..
mesela atıyorum notlar.txt diye bir dosyan var.. bu dosyayı ihtiyaç halinde yaratacaksın.. mesela şöyle
oyunun load/main fonksiyonunda bu notlar.txt yi kontrol ettireceksin, eğer yok ise o zaman yeni bir dosya create edeceksin, var ise onu kullanacaksın, bu şekilde daha önceden kayıt edilmiş dosyayı kullanabilirsin.. yani çok ekstra bir şey yapmana gerek yok :)
-
o dediğin olayı bugün test edecem PrefenceShares olarak üretilenlerde aynı şekilde devam eder mi?
bunları sormamın sebebi yeni bir oyuna başladım. unity de ilkkez yazacam. ön bilgiler önemli
DuPi tarafından 13/Tem/15 12:10 tarihinde düzenlenmiştir -
bir şey silinmez hocam eğer paket ismin aynıysa
-
Güncellemeyi Beta Test sürümünde yap, kendi cihazını tanımla. Sonra indir Google Play Store' dan bak bakalım gidiyor mu.
Gitmiyorsa release et gitsin