Android Uygulamada Push Notification İşlem Basamakları
-
Selam arkadaşlar,
Bir android uygulama üzerine çabalıyorum. Uygulamanın büyük bir kısmı bitti. Şu anda tek sorunumun notification push etmek.
Uygulama yüklenirken gerekli internet,wake lock,network status,gcm izinlerini istemekteyim.
Google console üzerinden uygulamayı tanımladım ve bu uygulamaya özel api keyinide aldım.
Bu api keyini push eden web uygulamasına tanımladım ancak uylamayı çalıştırdığımda
{"multicast_id":4655513224355693711,"success":0,"failure":1,"canonical_ids":0,"results":[{"error":"InvalidRegistration"}]}
Şeklinde hata alıyorum.
Device yani uygulamayı indiren kişiler google console üzerinde set edilemiyor yada ben bunu beceremiyorum. Yada setmi edilmesi gerekiyor bilmiyorum.
Cordoba yada Android SDK üzerinde çözüm sunarsanız, yapmam gereken işlemleri adım adım anatabilirseniz çok sevinirim.
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
-
bi up olsun gece takılanlar belki görür
-
Hocam az biraz bilgim var da
Ne bilgimi aktarabilecek bi çalışma ortamım var ne de çalıştırıp deneyelecek bi bilgisayarım :/
Fakat sanıyorum phonegap push notifications diye aratınca githubtaki örnek senin aradığına çözüm?
Telefondayım link bile veremiyorum malum tinymce bozuk tarikatın
-
Up olsun, maksat vatandaşın işi görülsün(gündüzcüler için)
-
bu konuda çalışmadım ama görülen o ki senin register id nde problem var, ya yanlış giriyorsun ya gönderirken eksik gidiyor.. göndermeden önce veriyi bir kontrol eder misin? bazen belirli bir limit oluyor gönderim için yani xxx byten fazlası gitmiyor bu tarz bir şey olabilir.
elamanın biri yazmış bunlara bak
1. Authorization header when posting data to
https://android.googleapis.com/gcm/send
2. The android app is registering correctly: GCMRegistrar.register(this,
...)
3. The API key is allowing any referrer
4. GCM API is enabled