folder Tahribat.com Forumları
linefolder Android - IOS Programlama
linefolder Android Uygulaması Oluşturma Adımları

Android Uygulaması Oluşturma Adımları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Selam dostlar.

elimde bir android El terminali var, buna bir küçük uygulama yapmam lazım. excel ile yapmaya çalıştım ama kullanışlı olmadı

Elimde excel tablsounda 1 stünda kayıtlı ürün adları var. markette satılan ürün adları gibi düşünün..

Uygulama arama kutusu bölümü ile bu ürün adlarına SELECT yapacak, ürün adı seçilincede

Barkod alanına girilen barkodu INSERT yapacak. bu kadar.

Daha önce programlama bilgim olmadığından SQL Lite olması gerekiyor muş

şimdi bana bu işlem için 1- SQL Lite indir db oluştur. 2- tablolara istediğin alanları tanımla gibi buralara gerek yok kendim halledebilirim. db yi hazır ederim yani.

3- şu aracı indir vs vs..

bundan sonraki aşama iç,n ne indireceğim ve yapmam gerekenler için hiç bilmeyen birine yazabilir misiniz. Cevap veremediğim olursa şimdiden teşekkür ederim :)

Örnek ekran

edit:SQL Lite'ın administrator aryüzünü buldum. Tabloları hazır edeceğim diğer adımları bekliyor olurun :)

siyahbereli tarafından 26/Ara/20 10:18 tarihinde düzenlenmiştir

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Veri tabanı tarafını hazırladım hazır.. Sadece görseldeki işlemi yapabilecek bir Mobil apk yapmam için gereken adımlar nedir arkadaşlar? veri tabanında yaptırdığım bu işlemi El terminali ekranında yaptıracağım yahu, kimse cevap bile vermyor. çok zor bir işlemse olmayacak bir şeyse söyleyin bırakıvereyim bende.

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    motka
    motka's avatar
    Erkek

Hocam eğer PHP bilgin filan varsa yerel ağa bağlı bir makineye basit bir web sayfası yap. Sonra bu web sayfasını .apk ya dönüştüren araçlar var onunla da .apk yaparsın telefona yükler geçersin.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GUS
    GUS's avatar
    Erkek

hocam bende bu uygulama işlerine yeni girdim bu veritabanı ile uygulamayı bağlamak basit gibi gözüküyor ama göründüğünden biraz daha karmaşık hocam .net projeye veritabanı eklemek gibi değil 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    motka bunu yazdı

Hocam eğer PHP bilgin filan varsa yerel ağa bağlı bir makineye basit bir web sayfası yap. Sonra bu web sayfasını .apk ya dönüştüren araçlar var onunla da .apk yaparsın telefona yükler geçersin.

Bu çözüm Hiç aklıma bile gelmedi üstad, php yapmadım hiçte kurcalar bulurum. Teşekkür ederim olmadı onu deneyim.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    GUS bunu yazdı

hocam bende bu uygulama işlerine yeni girdim bu veritabanı ile uygulamayı bağlamak basit gibi gözüküyor ama göründüğünden biraz daha karmaşık hocam .net projeye veritabanı eklemek gibi değil 

Not defteri uygulaması yapımı ile benzer bir mantıkla anlatımları inceleyip uyarlamaya çalışacağım olmadı webte deneyeceğim. Teşkr ederim

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    Deleted001
    Deleted001's avatar
    Erkek
    siyahbereli bunu yazdı
    motka bunu yazdı

Bu çözüm Hiç aklıma bile gelmedi üstad, php yapmadım hiçte kurcalar bulurum. Teşekkür ederim olmadı onu deneyim.

hocam hangi dili biliyorsan o dille sql entegreli bir websitesi inşa et ben sana webview projesi yapayım.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek
    yalinyalniz bunu yazdı
    siyahbereli bunu yazdı
    motka bunu yazdı

hocam hangi dili biliyorsan o dille sql entegreli bir websitesi inşa et ben sana webview projesi yapayım.

Tamamdır üstad, Exceldeki sütun filtrelemenin mantığını Sql’de yapmaya çalışıyorum tablo ilişkilendirmelerini yani, onun içinden bir çıkayım sonra desteğini rica edeceğim.

Toplam Hit: 2820 Toplam Mesaj: 8
android app