Android Uygulamaya Bildirim, Haberci Ekleme
-
hocalar var olan bir android programı geliştirmek istiyorum. mesela okul bilgi sistemiyle alakalı çalışmak istediğim programa. ders notu açıklandığında telefonda bildirim olarak gözükmesini istiyorum bunu nasıl yaparız.
birde android için kod bankaları varmı mesela bu istediğim ile alakalı kod yada döküman bulabileceğim bir portal var mıdır?
-
GCM + PHP(Başka web dilide olabilir) + CronJob ile halledilebileceğine inanıyorum.
Android ile ne yapmak istiyorsan onunla alakalı döküman bulabilirsin Türkçe kaynak kısıtlı ama ingilizcen varsa en detaya kadar kaynak bulursun (arama motorları)
-
Hocam takıldığın bi durum vs. olursa pm atman yeterli olacaktır. GCM ile çözersin işi. Servise bile gerek yok ama Veritabaanı entegrasyonu falan varsa mecburi araya bir APİ yazıyorsun. WEB APİ C# için WCF Service XML Web Service. JavaScript için de Php Web Service yazarsan kaynak bulbilirsin.
-
https://www.simplifiedcoding.net/android-push-notification-using-gcm-tutorial/ adresinde baştan sona anlatıyor hocam. buradaki adımları izleyerek sıfır bilgimle kendim implemente edebildim. sende edersin diye düşünüyorum hocam.