folder Tahribat.com Forumları
linefolder Android - IOS Programlama
linefolder Android Uygulamaya Bildirim, Haberci Ekleme

Android Uygulamaya Bildirim, Haberci Ekleme

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ExpirE
    ExpirE's avatar
    Erkek

hocalar var olan bir android programı geliştirmek istiyorum. mesela okul bilgi sistemiyle alakalı çalışmak istediğim programa. ders notu açıklandığında telefonda bildirim olarak gözükmesini istiyorum bunu nasıl yaparız.

birde android için kod bankaları varmı mesela bu istediğim ile alakalı kod yada döküman bulabileceğim bir portal var mıdır?

"bea"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DuPi
    DuPi's avatar
    Erkek

GCM + PHP(Başka web dilide olabilir) + CronJob ile halledilebileceğine inanıyorum.

Android ile ne yapmak istiyorsan onunla alakalı döküman bulabilirsin Türkçe kaynak kısıtlı ama ingilizcen varsa en detaya kadar kaynak bulursun (arama motorları)

Ne zaman birşey öğrenmek istesem, Birden Vaktim Kalmıyor ?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Hocam takıldığın bi durum vs. olursa pm atman yeterli olacaktır. GCM ile çözersin işi. Servise bile gerek yok ama Veritabaanı entegrasyonu falan varsa mecburi araya bir APİ yazıyorsun. WEB APİ C# için WCF Service XML Web Service. JavaScript için de Php Web Service yazarsan kaynak bulbilirsin. 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

https://www.simplifiedcoding.net/android-push-notification-using-gcm-tutorial/ adresinde baştan sona anlatıyor hocam. buradaki adımları izleyerek sıfır bilgimle kendim implemente edebildim. sende edersin diye düşünüyorum hocam.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
Toplam Hit: 1018 Toplam Mesaj: 4
apk