Android Verimlilik Uygulamaları
-
Android Gingerbread 2.3.3 kullanıyorum. Samsung Gio telefonum var. Sistemi henüz root lamadım.
Verimlilik adına kullanmakta olduğum uygulamlar aşağıdakiler. Siz neler kullanıyorsunuz ?
-Android Asistant : Çok işe yarayan fonksiyonel bir uygulama. İçerisinde bir dosya yöneticisi, sistem temizleme, batarya düzenli harcama uygulaması, başlangıç programlarına müdahale, program ekleme-kaldırma gibi birçok faydalı araç barındırıyor.
-Es File Exploler - Çok kullanışlı bir dosya yönetici.
-Viber : Ücretsiz telefon görüşmeleri ve sms mesajlaşmaları yapabileceğiniz en iyi program. iphone kullanan bazı arkadaşlarım bile bunu yüklemiş. Onları da internet üzerinden tamamen ücretsiz olarak arayabiliyorum. Görüşme sırasında ses kalitesi mükemmel.
-AVG Antivirus - Ücretsiz ve işey arayan, pili çok yormayan bir uygulama.Yüklenen her dosya ve uygulamayı otomatik tarıyor...
-Go Launcher - Görünümü tamamen değiştirebileceğiniz, telefonu daha kullanışlı hale getiren mükemmel bir uygulama. Kesinlikle sistemi kasmıyor, yormuyor. Pil dostudur. Olmazsa olmaz !
***Telefondan şebeke üzerinden ve wifi üzerinden ayrı ayrı ne kadar nete girdiğimi kaydeden bir programa da ihtiyacım var. Telefon faturamız kabarmasın =)
-
Asistant, Go Launcher bu ikisini kullanıyorum suan ve gayet memnunum tavsiye vermek isterim ama henüz bende pek birşey bilmiyorum. marketten en çok indirilen en olumlu yorumları olan uygulamalara bakıyorum kafama yatanları indiriyorum.
-
Unutmadan sorayım. Gingerbread 2.3.3 ten sonra birkaç geliştirme ve yükseltme var ama doğrudan alamıyorum. Rootlamak lazım telefonu.
Şarjı en az yiyen stabil sürüm hangisi ? Ne tavsiye edersiniz ? 2.3.4 ile ilgili birşeyler duydum.
+ Bu tür yazılım güncelleme ve yükseltmelerinde telefonumda kullandığım uygulamaları yeniden yüklemem gerekir mi ? Ayarlarım değişirmi ?
-
hoca öncelikle şimdi başlığa "verimlilik" koydun diye yeni bi konu açmaya gerek yok biz zaten android uygulamaları konusundan ufak ufak devam ediyorduk ordak takip edebilirsin :) daha sonracığıma sen eğer telefonunu kiesle güncellediğinde sana 2.3.3 vermişse daha uğraşma 2.3.999 da alsan farketmeyecekdir. 2.3.x hep aynı çünkü bundan başka eğer çok müthiş şeyler istiyorsan cihazı rootlayıp costum rom yükleyeceksin en güzeli cyanogenmod 7.1 her haltına karışabiliyorsun sayfa gecisinin hızına kadar saatin yerine kadar karışabiliyorsun. Güncelleme yaparsan %99 verielrine bişey olmaz ama yine de yedeklemeni tavsiye ederim rootlayıp rom flashlarsan telefon hafızası format yiyeceğinden herşeyi tekrar yüklemen gerekecek ama eğer programlarım marketten yüklüyse google hesabınla yeni romu syncronize ettiğinde tüm programlar otomotikmen yüklenecektir. sd-karttan yüklediklerini tekrar kendin yüklemen gerekecek.
Bunun haricinde 3g watch dog diye bişi var tam sana göre onu kullanabiirisn veri akışını takip etmek için
ve uyarı task killer kullanma sakın çünkü anroidin kitabında uygulama sonlandırmak diye bişey yok o gerekliyse zaten kapatır sen karışma sen kill yaparsan o bidaha açar kendi kapatır o yüzden kendi exit tuşları olan programlar haricinde diğerlerini kill yapma.
Şarjı en az yiyen stabil rom cym 7.1 dir zaten 90mb bişey burdan anlarsın ne kadar pili yormadığını.
-
banada arkadaşlar ing -türkçe , türkçe almanca sözlükler lazım
-
LG henüz 2.2.3 güncellemesini yayınlamadığı için 2.2.2deyim.
Android asistanı bir deneyeyim teşekkürler.