Androidcilere Soru (Garanti İçin)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cybow
    Cybow's avatar
    Erkek

Arkadaşlar Samsung Galaxy S 2 almış bulunmaktayım. Yaklaşık bir haftadır Root ve ROM konularını araştırıyorum. Öğrendiğim kadarıyla Root etmek garantiden çıkarıyor. fakat UnRoot işlemi yapılıp tekrar garanti kapsamına alınabiliyor. Peki Custom ROM yüklersem daha sonra nasıl orjinal ROM'a geçerim. Yada ROM değiştirmek garanti kapsamından çıkartırmı? sadece UnRoot etmek yeterli olur mu?
    Cevaplarınızı bekliyorum.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

hocam arkadaşımın dandik bir vodafone android telefonu var, 100 çeşit rom kurmuştur, ekranı çatladı, orijinal romunu kurdu yolladı garantiye, adamlar tamir etti geri yolladı, yani pc gibi bu aletler, root olunca garantisi gidiyomuş filan hikaye, başka rom'lar deneyebilirsin, yükseltebilirsin, sonuçta orijinale geri dönebil yeter.

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cybow
    Cybow's avatar
    Erkek

AMpul bunu yazdı:
    -----------------------------

hocam arkadaşımın dandik bir vodafone android telefonu var, 100 çeşit rom kurmuştur, ekranı çatladı, orijinal romunu kurdu yolladı garantiye, adamlar tamir etti geri yolladı, yani pc gibi bu aletler, root olunca garantisi gidiyomuş filan hikaye, başka rom'lar deneyebilirsin, yükseltebilirsin, sonuçta orijinale geri dönebil yeter.

Aynen öyle hocam. her türlü değişikliğe gidebiliyorsun. Roottan geri dönmeyi öğrendim de nasıl orjinal Rom kurabilirim tekrardan Onu merak ediyorum...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wking
    wking's avatar
    Erkek

İngilizcen varsa www.xda-developers.com'un forum kısmına bakabilirsin.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cybow
    Cybow's avatar
    Erkek

Malesef hocam yok o kadar ingilizcem. Bilen biri biraz açıklarsa çok makbule geçecek. Cihazı Rootlayıp ROM Değiştirmeyi düşünüyorum. Ama bi sakatlık çıkarsa geri dönderebilmem lazım ki Garanti karşılasın.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    wking bunu yazdı:

İngilizcen varsa www.xda-developers.com'un forum kısmına bakabilirsin.

Adami dipsiz ucurumlara atma :) hocam ctrlpda.com sitesine bak hem de turkce

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

kendi romunun yedeğini al yoksa mümkün değil internetten türkiye romları bulunamıyor ! ben zamanında gaza gelip yedek medek almadan attım romu şimdi sittin senedir samsung galaxy ace orijinal türkiye 2.2.1 froyo romunu arıyorum.bozulsa mozulsa alet elimde kalacak ya da servise dünya kadar para bayılacam.

telefonun bi android phone, elbette hertarafını kurcalayacaksın.root et, custom romlar dene-kur, overclock yap, ağzına sıç ama garantiye göndermeden önce yedeğini aldığın orijinal romu kurup gönder.

onu nasıl yapacağını da kendin bul :)

not :

-custom rom değil de orijinal rom kuracaksan önce kies'e bağlayıp bak bakalım güncelleme var mı, varsa oradan kur.boşuna unofficial romlarla uğraşma

-rom atarken froyo için 2.2.2 gingerbread için 2.3.4 ya da 2.3.5 gibi beta sürümleri kurmamaya özen göster, froyo'da 2.2.1 gingerbread'de 2.3.3 iyidir.

-orta düzeyde ingilizcen varsa xda-developers ve samfirmware faydalı siteler.

haydi kolay gelsin...

http://kocaer.me
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rido59
    rido59's avatar
    Erkek

reklam olmasın da googleandroid.gen.tr sitesinden ilgili konuyla bilgiye sahip olabilirsin hocam merak ettiğin bir şeyi yaz cevaplarlar hemen :)

zzzzzz...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _karantina_
    _karantina_'s avatar
    Erkek
    Rootlamak kesinlikle garanyi bozmaz fakat orjinal romu degistirirsen garanti disi kalir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    o6u2
    o6u2's avatar
    Erkek

_karantina_ bunu yazdı:
    Rootlamak kesinlikle garanyi bozmaz fakat orjinal romu degistirirsen garanti disi kalir

yanlış bilgi vermeyelim.rootlamak garantiyi bozar.

http://kocaer.me
Toplam Hit: 1366 Toplam Mesaj: 10