Android'de Kendi Kendine Açılan Uygulamalar ?
-
Advanced Task Killer Kullanıyorum ama ekşide şöyle bir yazı okudum doğru mudur ?
https://eksisozluk.com/entry/29750460
Bu tip programlar sadece şarjı sömürüyormuş ?
-
Evet hocam testi bile vardı internette,task killer kullandığın zaman daha az gidiyordu şarj.
Ayrıca stabilite açısındanda çok zararlı.Task killer yüzünden rastgele reset atan telefon gördüm.
Mantık şu ios taki (multitasking diye geçen) gibi kullanacağın zamanda programı açmak değilde programı kapatsan dahi ramde kalıyor.
Sen o programı açmak istediğinde program ram den yüklendiği için daha hızlı açılıyor birdahaki kullanımına.
Bellek yetmediğinde de sırayla önce nadir kullanılanlardan başlayıp önceliklere göre kapatılıyor uygulamalar.
Özellikle inatçı programlar için mesela kapatmana rağmen yeniden açılan bir program varsa muhtemelen task killer
kullanmak daha da zararlı olacaktır.Cpu kullanımı gereksiz artacaktır.
-
ICS ve sonrasında var, önceki sürümlerde yoktu yeni koydular. Kullanmayın hiçbir ram boşaltıcı yaw bırakın yesin ramden, ihtiyacu olduğunda kendisi temizliyor zaten, yukarda sadece tanrının durdurabileceği arkadaşın yazdığı gibi
-
deja-vu bunu yazdı
ICS ve sonrasında var, önceki sürümlerde yoktu yeni koydular. Kullanmayın hiçbir ram boşaltıcı yaw bırakın yesin ramden, ihtiyacu olduğunda kendisi temizliyor zaten, yukarda sadece tanrının durdurabileceği arkadaşın yazdığı gibi
İcs Android 4.0 oluyordu değil mi ?
-
Citizen bunu yazdıdeja-vu bunu yazdı
evet dostum
-
Ekşideki yorum doğrudur.
Android de uygulama kapatma diye bi olay yok. Task killer kullanırsan şarjın daha çabuk biter.
-
canım ya nasıl özlemiş adam forumu ya koptu geliyor konular postlar felan :D
ayrıca bazı task killerlar var ki şöyle şmidi normalde android sistemi açtığı programların listesini tutuyor ya task killerlar kapattığında tekrar açıyor o listeye bakarak işte bazı task killerla rootlu telefonlarda o listeye müdahale edip listeden de silebiliyor programları böylece sistem kapattıklarını tekrar açmıyor adını hatırlarsam koyarım buraya :/
-
Citizen bunu yazdıdeja-vu bunu yazdı
Bildiğim kadarıyla 2.1(eclair) üstündeki bütün sürümlerde var bu özellik
-
KaRaKuLe bunu yazdı
canım ya nasıl özlemiş adam forumu ya koptu geliyor konular postlar felan :D
ayrıca bazı task killerlar var ki şöyle şmidi normalde android sistemi açtığı programların listesini tutuyor ya task killerlar kapattığında tekrar açıyor o listeye bakarak işte bazı task killerla rootlu telefonlarda o listeye müdahale edip listeden de silebiliyor programları böylece sistem kapattıklarını tekrar açmıyor adını hatırlarsam koyarım buraya :/
Anasayfa biraz hareketlensin hacı. :)
-
alırken cebi rami yüksek tutucan. uğraşmıcan böyle şeylerle
cidden zararlı cep için
ben kalıntı dosyaları silmek için tutuyorum. o da clean master programı