Androidde Verdigimiz İzinler
-
Simdi Google playdsn bir uygulamayi indirirken, X oyunu Rehberi, telefonu istiyor. bu uygulamalarin Nasil yazildigini bilmiyorum ama, bu izinleri isterken Atiyom oyundasin. Telefonu goremezse, oyundayken bildirim gelmiyor vs diyee bir muhabbet var ne kadar dogru bilmiyorum. Ama kafama takilan X oyunu rehbere erisim istediginde, Benim Rehberi upload ediyor mu (anonim olarak ve degil) yoksa sadece kullaniyor mu. Cunku yuksrdski muhabbette, Atiyom X oyunu telefon uygulamasina erisim istediginde, gine bildirim geliyor. Baska y oyunu bu nu istemesede gine bildirim geliyor. Android kullanmaya basladim, kafama cok takilan bir soru.
-
hocam biraz daha duzgun yazmanda fayda var pek anlasilir degil..
Ancak maalesef android in dangalakligi soyle ki, yukleme aninda tum izinler soruluyor, ben buna izin vermek istemiyorum dersen de uygulamayi yukleyemiyorsun..
Eger contact list okumasina izin verirsen hepsini alir ve isterse arkaplanda da gonderir (internet izni varsa)
Ancak sanirim son andriod versiyonlarinda bu gerzekliklerini fark ettikleri icin ios gibi, uygulamada gerekli oldugunda izin istiyor eger izin verilmezse program sadece o kisma erisemiyor ama yine programi kullanabiliyorsun..
android kactan beri bu olay var bilmiyorum ama uzun zamandir android e uzak kaldim.
-
unbalanced bunu yazdı
hocam biraz daha duzgun yazmanda fayda var pek anlasilir degil..
Ancak maalesef android in dangalakligi soyle ki, yukleme aninda tum izinler soruluyor, ben buna izin vermek istemiyorum dersen de uygulamayi yukleyemiyorsun..
Eger contact list okumasina izin verirsen hepsini alir ve isterse arkaplanda da gonderir (internet izni varsa)
Ancak sanirim son andriod versiyonlarinda bu gerzekliklerini fark ettikleri icin ios gibi, uygulamada gerekli oldugunda izin istiyor eger izin verilmezse program sadece o kisma erisemiyor ama yine programi kullanabiliyorsun..
android kactan beri bu olay var bilmiyorum ama uzun zamandir android e uzak kaldim.
Tesekkur ederim ogrenmek istedigim buydu.
Cepten yazdigim icin zor öluyor Kusura bakma.
my4 tarafından 13/Mar/16 20:55 tarihinde düzenlenmiştir -
Bu çok can sıkıcı bir durum. Unbalanced'ın dediği gibi olsa çok daha kullanışlı olurdu.
Çok alakasız bir satranç yazılımı arıyorsun kurarken diskten ağ kimliğine kadar her izni istiyor.
Mümkün mertebe izin isteyen yazılım kurmuyorum. Anca çok iyi bildiğim firmanın olursa kurarım. Zaten store'un %90'ı çakma app dolu. Çakmadan kastım kötü niyetli değil. Aynı programı adını değiştirip değiştirip sunuyorlar. Tıpkı web'deki 'makale' meselesi gibi. Baksan store ne kadar zengin, ne kadar dolgun. Halbuki içeriği internetin de olduğu gibi çoğunlukla çer çöp, klon.