folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Anime Karakterlerinin Nasıl Oluşturulduğunu Merak Etmekteyim

Anime Karakterlerinin Nasıl Oluşturulduğunu Merak Etmekteyim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

şimdi arkadaşlar bildiğim kadarıyla sarışın japon olmaz mesela ,bide ben bir bilim dergisinde şöylebir makaleokumuştum insan beyni sima yaratamaz rüyamızda gördüğümüz yada hayal ettiğimiz bir yüzü daha önce muhakkak biyerde görmüş olmamız lazım biz hatırlamazsak bile bilinç altı hatırlar gibi bişidi yani buna göre tüm anime karakteri simaları gerçekte var olan insanlara ağit

tamam diyceksinizki tamam sima birine ağit ama adam onu istediği gibi çizer zayıf şişman sakllı sarışın felan tamam ama anime karakterlerinin çoğumelez gibi hemen hemen hiçbir animede ana karakterin gerçekten japona benzediğini görmedim yani karakterin japon oldunu biliyoruz ama farklı özellikler var işte bunu çizenler bunu neye göre çiziyor nerden ilham alıyor yani anlatabiliyormuyum

bide umarım ne istediğimi tam anlatamadığım için yada anlatış biçimimsaçma yada gereksiz geldiği için konu silinmez azcık ifade özürlüyümdür

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Aynı şeyi bende okudum ve sadece rüyalar içindi, hayaller değil. 

while (1<2)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    KrypT bunu yazdı

hocam makalede net biçimde insan zihni sima yaratamaz yazıyordu bunun rüyası hayalimi var ha araştırma rüyalarda görünen kişilerin nerden geldiği araştırması olduğuiçin yada öle bişidi rüya önplana çıkıyor tabi

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek
    dead_march bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

hocam makalede net biçimde insan zihni sima yaratamaz yazıyordu bunun rüyası hayalimi var ha araştırma rüyalarda görünen kişilerin nerden geldiği araştırması olduğuiçin yada öle bişidi rüya önplana çıkıyor tabi

Hocam yanlış hatırlıyorsun makale falan yok piyasada, sadece internette "Rüyalar İle İlgili Gerçekler" adı altında dolanan yazılar vardı. 

while (1<2)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    KrypT bunu yazdı
    dead_march bunu yazdı
    KrypT bunu yazdı

Hocam yanlış hatırlıyorsun makale falan yok piyasada, sadece internette "Rüyalar İle İlgili Gerçekler" adı altında dolanan yazılar vardı. 

hocam tamam nette sağda solda olabilir ama ben bir bilim dergisinde okumuştum bunu yada sen haklısın ben yanlış hatırlıyorum ama odeğilde bu sadece derdimi anlatabilmemiçin verdiğim bir örnekti zaten asıl olay anime karakterlerininoluşum süreci

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Karakterin fiziksel görünüşü son aşamadır kanımca. Ondan önce karakterin kişiliği, özellikleri, davranışları, duyguları, yaşı, geçmişi, geleceği falan düşünülüp, bunlara uygun bir tipte, bunları yansıtacak ve özgün olacak şekilde çiziliyordur.

Mesela Luffy,

Herşeyden, her özelliğinden önce özgür bir ruh. Hayatta hiç bir kaygısı yok. Bunu yansıtan şort, kolsuz ve sandalet üçlüsü. Geçmişi ile ilgili bir durumdan (spoiler olmasın) dolayı gözünün altındaki yara, yine aynı şekilde şapka. Elastik, güçlü ve hızlı = ince ama atletik vücut. Hayalperest = iri gözler gibi...

Kabaca bir karakter analizi. Ama ana konu karakterin görünüşünün en son iş olduğu.

Edit: Ayrıca anime karakterlerinin Japonlara neden benzemediğini sorgulamak saçma bence. Benzemek zorundalar mı? Simsponlar neden sarı diye de soralım o zaman. Ya da karikatürsitlerimizin çizdikleri neden Türklere benzemiyor diye soralım? Hayal gücü bu. Ayrıca tüm karakterlerin gerçekten Japona benzediğini düşünsene, çok sıkıcı olur izlenmezdi.

krypt tarafından 28/Oca/13 04:32 tarihinde düzenlenmiştir

while (1<2)
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    palakan229
    palakan229's avatar
    Erkek

Nasıl sorusundan ziyade niçin böyle demekte fayda görüyorum. Araştırıpda bilgi edinmedim. Kafamda oluşan mantık şu idi, bu insanlar olmak istediği karakterleri bence buna yansıtıyorlar. Ne bileyim. Genelde, animedekiler hep böyle karizmatik, zayıf vsvs özelliklere sahip. Hepsi demiyorum bakın. Yinede araştırmak lazım. Ben yinede buna bağlıyorum. Death note vb animeler vs...

Sevgi, insanın şeyleri en olmadıkları gibi gördüğü durumdur. / -Nietzsche
Toplam Hit: 765 Toplam Mesaj: 7