Anime Yapımlarının Devamının Çekilmemesi Üzerine

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar, bu aralar sizlerde biliyorsunuz animeye merak sardım, iki yapım izledim ikisinide yarıda bıraktılar öylece kala kaldı yapımlar birisi, Shigurui diğeri Berserk neden böyle bir saçmalık yapıyorlar arkadaşlar, bir çok yerde mangasından devam et diyorlar ama ben işi yarıda bırakmalarını çözemedim ayrıca mangasını takip etmek izlemek gibi kaliteli ve heyacanlı olmuyor, 

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HashiramaSenju
    HashiramaSenju's avatar
    Erkek

genelde manga ile anime arasında bölüm farkı olmak zorunda. yani manga 10-20 bölüm önde olur. tabi yarım kalan animelerin bir çok nedeni var.

yapımcının bırakması, yazarın vazgeçmesi, ekonomik nedenler filan.

edit: mangaya herkes önyargı ile yaklaşır. çizim olması bi kaç sayfadan oluşması buna nedendir ama animeye gönül vermiş adam manga sever. zevk oradadır. eski çizgi roman hastalığı dedikleri olay budur zaten. direk görselliğe yoğunlaşan bu çağda animelerin tutulması bu yüzdendir diye düşünüyorum.

HashiramaSenju tarafından 01/Ağu/14 17:06 tarihinde düzenlenmiştir

Ninjaların Tanrısı...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek

Üstat manga olayı güzel çizimleride güzel, ama animesinin tadını vermiyor müzikler geçişler renkler daha hoş oluyor anime, mesela berserk 98 yılında çakılmış kalmış adamlar 300 mangayı yayınlamışlar, birde acayip bir yerde bitti zoruma gitti devamının olmaması, :)

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zachariah
    Zachariah's avatar
    Erkek

Berserk in mangaka sı kafasına göre bölüm yayınladığı için devam ettiremediler tabiki. Aslında aylık olan manga yılda 1 çıksa dua ediyoruz. Gerçi şu aralar çıkardı 3-5 tane. Şöyle düşün 300 bölüm yayınlandı ama yaklasık 22-23 yıl geçti berserk in başlamasının üzerinden.

Ayrıca iddia ediyorum hiçbir anime kuruluşu berserk in mangasındaki o müthiş karanlık havayı yansıtamaz.

Anime yapımlarının çıkmaması ise birkaç sebebten.

1-) Mangaya çok yaklaşması filler koymak istememeleri.

2-) Reyting

3-) Sürekli çıkarmak yerine sezonluk 12 ya da 24 lü bölümler halinde çıkarmaları

Anime - Manga
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    Zachariah bunu yazdı

Berserk in mangaka sı kafasına göre bölüm yayınladığı için devam ettiremediler tabiki. Aslında aylık olan manga yılda 1 çıksa dua ediyoruz. Gerçi şu aralar çıkardı 3-5 tane. Şöyle düşün 300 bölüm yayınlandı ama yaklasık 22-23 yıl geçti berserk in başlamasının üzerinden.

Ayrıca iddia ediyorum hiçbir anime kuruluşu berserk in mangasındaki o müthiş karanlık havayı yansıtamaz.

Anime yapımlarının çıkmaması ise birkaç sebebten.

1-) Mangaya çok yaklaşması filler koymak istememeleri.

2-) Reyting

3-) Sürekli çıkarmak yerine sezonluk 12 ya da 24 lü bölümler halinde çıkarmaları

Shigurui Daha pis daha karanlık daha gerçekci bir ortamda geçiyor bence Berserk ile kıyaslamak yanlış olur, dur bakalım filmlerini edindim berserk in onlar nasıl bakalım, ayrıca nasıl bir yerde bitti ya, :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

başlığı yanlış okumuşum animelerin nasıl yapıldığının videosu diye hevesle açmıştım. :(

kore dizileri hep yarımdır demekki mangadada öyleymiş.

kaderine razı olup hemen bitince diğerine geçeceksin biz böyle atlattık

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ArmadA
    ArmadA's avatar
    Erkek

bi ara fairy tail izliyorum geldim geldim sonuna baktım öyle bi yerde bitirdilerki bir sövdüm aklın durur. sonradan yeniden başlattılar ulan bitiyonuz düzgün bi yerde son yapın baride anlayalım. şimdiye bi kaç anime izledim ama bu güruhta Animeye maalesef güven olmuyor aniden kesebiliyorlar örn. Slam dunk gibi. hem manga hem anime alal acele bitirildi. manga okumaktan bende haz almıyorum nedense. görsellik babında o yönden kötüyüm. 

ayrıyetten en uyuz olduğum şeyse Bleach gibi bir seriyi bırakmaları manga devam ama anime yok ortalarda. mk o yapımcıların.

ama devam eden serileri güncel takip ederim one piece - naruto kimi kaçar izlemekten ben hepsini 0 dan izledim elim boşalınca A harfinden başladım animeleri izlemeye :) 

ArmadA tarafından 01/Ağu/14 18:04 tarihinde düzenlenmiştir

Living Death
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dead_march
    dead_march's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hocam birazda senin hatan ya bitmiş seri izliycen yada büyükseriden birini izliycen büyük seriler ara versebile mangaka ölmediği müddetçe devam eder örneğin bleach şuan bitti görünüyor ama devam ediceği kesin sadece 1 yıl sonramı 5 yıl sonramı o belli olmaz diğer animelerin devam edeceğinin garantisi yok ekonomik nedenler rayting mangakaların ibnelik yapması biraz tutan mangaya anime çekiolar bekleneni vermeyincede bitiriyolar malesef böle

bundan sonra oy kullanmayacağım eğer bir kişi bile gelip oy kullanmak vatandaşlık görevidir felan derse çıkarır kimliğimi götüne sokarım
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zachariah
    Zachariah's avatar
    Erkek
    Robinson_Crusoe bunu yazdı

Shigurui Daha pis daha karanlık daha gerçekci bir ortamda geçiyor bence Berserk ile kıyaslamak yanlış olur, dur bakalım filmlerini edindim berserk in onlar nasıl bakalım, ayrıca nasıl bir yerde bitti ya, :)

Shigurui ye bakmadım hiç. Öyle googleden arattım birazda öyle epik bir havası yok. Benim demek istediğim Berserk için yapılan hiç bir anime o havayı veremez. Çok ayrı bir yerde Berserk.

futurist bunu yazdı

başlığı yanlış okumuşum animelerin nasıl yapıldığının videosu diye hevesle açmıştım. :(

kore dizileri hep yarımdır demekki mangadada öyleymiş.

kaderine razı olup hemen bitince diğerine geçeceksin biz böyle atlattık

Manga japon yapımıdır. Kore yapımı olanlar Manhwa oluyor. Orada Japonya ki kadar önemsenen bir şey dğeiş. Ama çok sağlam serileride var. Veristas ( ki çoğu manhwa nın atasıdır) , The breaker gibi. 

Kore/Çin liler Manhwa/Manhua dan çok Webtoon lara ağırlık veriyorlar ki güzelde yapıyorlar. Çizgi roman tarzında okuyoruz renkli renkli.

Bleach konusunda ise, bildiğiniz gibi bleach hikayeden çok dövüş ağırlıklı bir seri. Mangasını okuyanlar bilir sadece ufak bir el hareketine ya da ufak bir saldırıya 5-6 sayfa ayrılır ya da koskocaman bir sayfaya sadece betimleme yazısı yazılır. Bu yüzden yavaş ilerleyen bir mangadır Bleach. Animedede öyle uzatamayacakları için bir bölümüne 2-3 hatta daha fazla manga bölümünü sıkıştırıyorlar. Buna mecburlar çünkü öbür türlü salak saçma filler koymaları lazım ki bildiğiniz gibi Bleach resmen animelerin filler tanrısıdır. Fillerleri çıkarttığında seri yarı yarıya azalır. Ha mangasına oranla efsanedir müzikleri falan. Ama her seri böyle olmak zorunda değil. Misal OP tamamen hayal kırıklığıdır manga bazında. Sabondy den sonrası izlenmez/izlenmemeli yoksa çok saçma şeylere gider.

Bleach e örnek hatta şöyle söyliyebilir manga/anime uyarlamasının zirvesi Hunter x Hunter 2011 dir. Mangasını okuyanlar bilir ne saçma çizimleri olduğunu. Ana karakterin falan saçını bilmezseniz onu bile çıkartamazsınız. Gerç, 2 yıllık aradan sonra düzelmiş bir biçimde döndü seri. Ama filler vermektense animenin bu arc dan sonra 1-2 yıllık bir araya gitmesi asıl tercihimdir.

Anime - Manga
Toplam Hit: 747 Toplam Mesaj: 9