folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ankara Kayaş'da Gecekonduların Yıkımı Hk.

Ankara Kayaş'da Gecekonduların Yıkımı Hk.

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GoldenWorld
    GoldenWorld's avatar
    Erkek

Merhabalar.

Kayaş da evimiz var yıkım gelecek diyorlar kaç yıldır hala gelecek.

Tapumuz yok ama tapu tahsil belgemiz var.

Kayaşa uzak bir yerdeyiz gidemiyoruz o yüzden bu işler nasıl oluyor ?

Bize ev verecekler mi ? Nasıl yaparız bilgisi olan birileri var mı ? Belki Kayaş da evi olan birileri vardır :)

İnsan ne kadar az düşünürse, o kadar çok konuşur.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Piratebay
    Piratebay's avatar
    Erkek

Kayaşı bilmemde hocam Altındağdayım ben. 2 3 sene önce eviniz yıkılcak dediler. Daha bu sene gelip yıktılar. Heryeri dümdüz ettiler. Geçen haftada Ulubeyi dümdüz ettiler. 

Bizim evimiz 3 katlıydı. Ama gecekondu olarak gözüktüğü için arsa metrekaresi ne kadarsa ona göre hesaplayıp 1.5 daire verdiler.

Senin evin tapudaki metrekaresini hesaplayıp ona göre ev vericekler sanada. Müteahhiti sen bulamasanda o seni bulur merak etme :)

Yıkım işlemi kesinleştiğinde haberin olur yani hocam. Sonra gider müteahhitle anlaşırsın ne kadar daire alacağını.

Japon yolları aşar Alman'ın babaannesi kaşar... https://thepiratebay.org/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsanemeric
    efsanemeric's avatar
    Erkek
    GoldenWorld bunu yazdı

Merhabalar.

Bize ev verecekler mi ? Nasıl yaparız bilgisi olan birileri var mı ? Belki Kayaş da evi olan birileri vardır :)

hangi mahalledesin

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GoldenWorld
    GoldenWorld's avatar
    Erkek
    efsanemeric bunu yazdı
    GoldenWorld bunu yazdı

Merhabalar.

hangi mahalledesin

şahapgürler

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GoldenWorld
    GoldenWorld's avatar
    Erkek
    Piratebay bunu yazdı

Kayaşı bilmemde hocam Altındağdayım ben. 2 3 sene önce eviniz yıkılcak dediler. Daha bu sene gelip yıktılar. Heryeri dümdüz ettiler. Geçen haftada Ulubeyi dümdüz ettiler. 

Bizim evimiz 3 katlıydı. Ama gecekondu olarak gözüktüğü için arsa metrekaresi ne kadarsa ona göre hesaplayıp 1.5 daire verdiler.

Senin evin tapudaki metrekaresini hesaplayıp ona göre ev vericekler sanada. Müteahhiti sen bulamasanda o seni bulur merak etme :)

Yıkım işlemi kesinleştiğinde haberin olur yani hocam. Sonra gider müteahhitle anlaşırsın ne kadar daire alacağını.

evin tapusu yok ki hocam :/ tapu tahsil belgesi var bir işe yarar diyorlar ama emin değilim

edit: kaç metre kare çıtkı peki hocam sizin ev ?

GoldenWorld tarafından 19/Ağu/15 20:20 tarihinde düzenlenmiştir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByTechno
    ByTechno's avatar
    Erkek

hacım ben kamulaştırmacıyım. Bahsettiğin olay biraz farklı benim alanıma girmiyor ama şunları söyleyebilirim. Tapu tahsis belgesi malumun tapu değildir. Orası devlete ait hazine arazisidir fakat kullanımını ecrimisil bedeli alınmadan size tahsis edilmiştir. Şuan devlet isterse oraya el koyup size herhangi bir bedel veya karşılık vermeden alabilir. Fakat uygulamada pek öyle olmuyor. Oraya el atacak idarenin insiyatifine ve siyasi kararlara bağlı olarak değişen bir durum söz konusu olacaktır. Muhtemelen orada bir hakkınız olduğu için el atacak idare sizin bi şekilde mağduriyetinizi giderip alacaktır. Bu iyi açıdan bakacak olursak geçerli. Genelde idareler mağdur etmezler, benim kurum olsa etmez yani. Bi avukatla görüşüp idare ile iletişimde olup durumu daha iyi öğrenebilirsin.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GoldenWorld
    GoldenWorld's avatar
    Erkek
    ByTechno bunu yazdı

hacım ben kamulaştırmacıyım. Bahsettiğin olay biraz farklı benim alanıma girmiyor ama şunları söyleyebilirim. Tapu tahsis belgesi malumun tapu değildir. Orası devlete ait hazine arazisidir fakat kullanımını ecrimisil bedeli alınmadan size tahsis edilmiştir. Şuan devlet isterse oraya el koyup size herhangi bir bedel veya karşılık vermeden alabilir. Fakat uygulamada pek öyle olmuyor. Oraya el atacak idarenin insiyatifine ve siyasi kararlara bağlı olarak değişen bir durum söz konusu olacaktır. Muhtemelen orada bir hakkınız olduğu için el atacak idare sizin bi şekilde mağduriyetinizi giderip alacaktır. Bu iyi açıdan bakacak olursak geçerli. Genelde idareler mağdur etmezler, benim kurum olsa etmez yani. Bi avukatla görüşüp idare ile iletişimde olup durumu daha iyi öğrenebilirsin.

abicim şöyle bir şey buldum bi baka bilir misin rica etsem

http://www.mamak.bel.tr/yeni-mamak-kentsel-donusum-projesi-uygulama-esaslari.aspx

orada şöyle bir madde de var : Her 400 metrekare tapu tahsisli gecekondu malikine borçlanmaksızın 100 metrekare konut verilecektir. 

yani senin idare gibi bizi mağdur etmeyecek mi mamak belediyesi ?

edit: tapulu olanlar için tapu tahsil belgesi olanlar için birde ikiside olmayanlar için ayrı ayrı bir şeyler yazmışlar

GoldenWorld tarafından 19/Ağu/15 22:37 tarihinde düzenlenmiştir

Toplam Hit: 881 Toplam Mesaj: 7
gecekondu