Ankara‘Da Judo Kursu?
-
Merhaba millet.
Önceden aikido ile uğraşmışlığım var. Sağlık sorunları nedeniyle bırakmak zorunda kaldım. Uzun bir süre ara verdiğim için ve aikido da uzun süre gerektiren bir spor olduğu için okulum bitene kadar daha hızlı bir şekilde savunma sporu öğrenmek istiyorum. Yoksa aikidoyu da sevmiştim. Aikidoya başlamadan önce zaten judo ile aikido arasında kalmıştım.
Sonuç olarak; Ankarada bildiğiniz veya gittiğiniz bir judo salonu var mı? Özel bir kurs olsa daha iyi olur. Veya şu gençlik spor il müdürlüğü gibi yapılanmaların kursları nasıl oluyor? Bilginiz var mı? İnternetten baktım, çok da fazla sonuç elde edemedim.
-
yukarı
up
oben
omhoogнагоре
起來ülesopبالاjusqu'àفوقऊपरלמעלה -
bana da judo değilde jiu jitsu lazım (brazilian) . dünyada en hızlı gelişen spordur belki de. ama sporla alakası olmayan türkiye her zamanki gibi bu sporu da yakalıyamıyor... dünyadaki yeni çılgınlk mma yurdum insanına bi fayda sağlamıyor bu süreç böyle devam ediyor... param olsa şerefsizim brezilyadan amerikadan filan bi antrenör getirteceğim. istanbulda varmış galiba bir jiu jitsu kursu ama başka hiçbir yerde yok. çünkü yurdum insanının sporla alakası yok.
-
raul bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------
bu memlekette spor yapan bi iş yapmış olarak görülmüyor ki
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------
raul bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------
bu memlekette spor yapan bi iş yapmış olarak görülmüyor ki
-----------------------------malesef doğru söylüyorsun.olimpiyatlarda rezil rüsva olduk hala aynı tas aynı hamam. amerikada lise öğrencileri üniversiteden burs alabilmek için güreş amerikan futbolu basketbol vs. asılıyorlar. burda bırak sporu dersini çalış spordan bi halt olmaz diye spordan alınıyorlar. spora bakış açısı bu yurdumun.
bak ankarada bi jiu jitsu kursu varmış
http://www.bjjankara.org/iletisim.php
ben bi bakacağım kursa kalitesi nasıl etkinlikler nasıl ona göre yazılabilirim. bana çok uzak ama duruma göre değerlendireceğim.
-
ya çok klasik olcak ama..kendimden örnek veriyim..çok şükür üni yi bitirdim..ist. da okudum..ama öyle bi okudumkii..Spor için bi salon a gidiyim diyim dedim..ev kirası fatura ödemkten iflahım kesildi..onu geçtim kız ardakşımla bir yere gittinmi ..puwwwwww..eve geldiğimde cüzdana baktığımda gördüğüm şey Hiçbirşey.(ki para yedirmediğim halde..sadece geziyoruz.).Dışarda gezmeye çık akbil i doldur..dolmuş..kola mola derken..neyseki şimdi çalışmaya başlayıp hayalleri yavaş yavaş gerçkleştrmeye çalşcaz...
Yani Türk insanınıda böyle spordan anlmaz..kültür yok filan demiyelim..Eğer babanızın evinde yaşıyorsanız..böyle konuşabiliyoruz..Veya çalışıp iyi bir maaş alıyorsak sorunumuz olmuyor.Ama birde Kaç milyon kişi küçük şeylerle mutlu olmaya alışmış....Türkiyenin yüzde 80 ini bu durumun içinde..
Kimisi her ay bir laptop değiştirirken..kimimiz orta dereceli bir ekran kartı aldığında seviniyoruz..Uzatmaya gerek yok böyle işte.
