Ankaralı Muridlere Bir Sorum Var.
-
Ankara Beypazarı'nda oturuyorum beni tanıyan tanır. Yakın zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin açacağı BELTEK adlı kursa kayıt olmayı düşünüyorum. PHP kursu. Ve haftada 3 gün gel git yapıcam uzaklığı biliyorsunuz 100 km uzaktayım merkeze. Sizce değer mi bu kurs için ve iş bulabilir miyim kurstan sonra PHP ile ilgili. Az çokta html css wordpress bilgim var.?
-
Aytekinet bunu yazdı
Ankara Beypazarı'nda oturuyorum beni tanıyan tanır. Yakın zamanda Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin açacağı BELTEK adlı kursa kayıt olmayı düşünüyorum. PHP kursu. Ve haftada 3 gün gel git yapıcam uzaklığı biliyorsunuz 100 km uzaktayım merkeze. Sizce değer mi bu kurs için ve iş bulabilir miyim kurstan sonra PHP ile ilgili. Az çokta html css wordpress bilgim var.?
Hocam ben ankaralı değilim ama bence değmez derim.Günde min. 200 km yol yapacaksın yani senin sadece gidişin 2 saati bulacak dönüşünde 2 saat sürecek 4 saat zaman demek.2 saat yol gittikden sonra zaten sende şevk namına bir şey kalmaz.Şevk alamadığın için de dersi kavrayamazsın.Eğer haftada 3 gün misafir olabilecek bir yer varsa orayı tercih edebilirsin.Maddi açıdan da ağır gelebilir.Bence şimdilik netten online dersleri takip ederek güzel bir şeyler yapabilirsin.İş olayına gelince pek bir fikrim yok web işlerini bırakalı uzun zaman oldu
-
Bir lisede içten patlamalı motorlar için bir kursa gitmişti arkadaşlarım, dediğin kurstandı. Maç yapıyorlardı kurs sırasında :))
-
Hocam o şimdi birazda sana ders vericek hocaya bağlı. Seni bi yerlere getirebilecek birisiyse zaten anlar devam edersin. 2 sene önce bende Solidworks kursuna gitmiştim. Dersi veren hoca çok sağlam çıktı. Ders konusunda acaip bilgi sahibi birisiydi. Çok yardımı dokundu banada. Ama arkadaşların hocası ilgisiz alaksız bişeydi. Hiçbişey öğrenmeden bitirdiler kursu. Öyle bi durumla karşılaşmazsın inşallah.
-
haci zati vereceğin yol parasının üzerine biraz daha ekle beypazarında yokmu o tarz ders veren kurslar orada git ne diye kendine işkence cektiriyorsun ki ... ayrıca bi ara internettende böyle bir kurs veriyorlardı sanal akedemimi ismini hatırlarsam yazarım
-
Yolu sıkıntı etmiyorum öğreneyim yeter beypazarı'nda böyle bi kurs yok hocam. Ama bana bu kurs bitiminde bu sertifikayla ankara'da iş bulabilir miyim sorusunun cevabı lazım?
-
ben sana şöyle diyim o sertifik kağıt parçası sadece özel sektör açısından.eğer senin sertifikan var ama o konuda hiçbişey bilmiyosan işverenin tercihi olmazsın ama sertifikan olsada olmasada o işi çok iyi biliyorsan adam seni alır işe.sana şöyle diyim ben çok tekniker,teknisyen gördüm mühendisin 2 katı para alıyorlar.yani herşey bireyde biter
-
Aytekinet bunu yazdı
Yolu sıkıntı etmiyorum öğreneyim yeter beypazarı'nda böyle bi kurs yok hocam. Ama bana bu kurs bitiminde bu sertifikayla ankara'da iş bulabilir miyim sorusunun cevabı lazım?
Hocam,
Hiç bir sertifikayla iş bulamazsın. Sertifika seni en çok iş görüşmesine çağırmalarını sağlar. Sonrası tamamen sana, kendini yetiştirmek için ne yaptığına bağlı.
Kursa gidip öğreneceksen kursa git; yoksa otur kendi başına öğren.
Her zaman olduğu gibi teknik dökümanı anlayacak kadar İngilizce hem mevzuları öğrenmek için hem de sonrasında gerekli.
Aşağıdaki adreste "junior" eleman ilanları var; en kötü Ankara için "senior" arayanlara "düzgün" bir -e-posta gönderip yanlarına takılmak için fırsat kollamanı öneririm.
Kolay gelsin.
http://blog.gmane.org/gmane.org.user-groups.linux.turkey.insan-kaynaklari
-
sertifikayla işe alınıyosa bende başlayım kursa ama tek başına sertifika yetmez diyorum o kurstanda bi bok olmaz çektiğin yolla kalırsın değmez bence oturup kendin çalış derim sertifikayı her türlü alırsın
-
Ankara da PHP için iş ilanları..
http://www.elemanonline.com/is_ilanlari.php?aranan=php&sehir=6&gonder=ARA
-
hocam o sertifika ile iş bulamazsın. zaten bilişim sektörü gittikçe kötüye gidiyor. ya mühendislik mezunu olup taban 1000-1500 liradan işe girebilirsin. eğer müh. mezunu değilsen, lise diploması + php sertifikası ile işin gerçekten çok zor. ayrıca kendini çok geliştirmen gerek.