folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ankaralı Müritler Bi Bakar Mısınız?

Ankaralı Müritler Bi Bakar Mısınız?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

Önce s.a. hocalarım.

Nasipse yarın ankaraya gelmeyi ve bazı firmalara başvuru yapmayı düşünüyorum.

İşin özü ANKARADA ARAÇ KİRALAMAM LAZIM(özellikle büyük yazdım).

Elektronik teknikeriyim, kendimi de bir elektronik firmasının ar-ge bölümünde çalışabilecek kadar geliştirmeyi başardım çok şükür.

Konu açma sebebime gelince;

Başvuracağım firmalar genellikle savunma sanayii firmaları olacak(şimdilik bulabildiğim 5-6 firma var). Ankaralı bir arkadaşımdan öğrendiğime göre bunların nerdeyse hepsi birbirine ters yerdeler. Atıyorum biri istanbul yolu üzeri, diğeri konya diyelim ve bazıları birbirine 40-50km uzaklıkta. 1 gün içinde hepsine uğramam lazım.

ANKARADA GÜVENDİĞİNİZ, TANIDIĞINIZ VE UCUZA ARABA KİRALAYAN YERLER VAR MI?

(ucuz olsun,doğan şahin brodvey bile olur, hatta kendi arabanız bile olur hatta yanımda siz de gelin arabayı kendiniz kullanın masraflar benden, yeter ki ayağımı yerden kessin)

daha önce araba kiralamadığımdan bilmiyorum, ilk kez kiralayacağım. Hem sizden bilgi de almam lazım.

1- araç kiralarken boş senet imzalatıldığı şeklinde şeyler duyuyorum, var mı böyle bişey?

2- araçların kasko ve sigortası oluyor mu, bir kaza durumunda başıma neler gelebilir?

3- kiraladığım aracın diyelimki bir arızası vardır ve ben fark etmemişimdir, araç bende bozulur veya firma benim bozduğumu iddia ederse neler olur.

4- yakıt olayını nasıl yapıyoruz, depoyu dolu alıp dolu mu bırakıyorum, boş alıp boş mu?

Aklıma şimdilik bunlar geldi. Tavsiyeniz nedir, var mı bildik sağlam şirket.

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sahinka
    sahinka's avatar
    Erkek

kurumsal firmalardan kiralarsan bunların hiç biri  olmaz ama mahalle arasındaki yerlerde bu dedıklerinin hepsi var internetten araştırıp öyle gidebilriisin ya da uçakla geliyosan havaalanından halledebilrisin ama biraz tuzlu olur 

imza
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

Sağol hocam, uçakla gelsem dediğin doğru ama otobüs ile geleceğim ıspartadan, oradan da havalimanına gitmek ters olur.

Otogarda var mıdır düzgün bi firma, ne de olsa büyük şehir otogarı?

Camınızı kırar, duvarınıza işer, bisikletinize biner, tekerini keser, arabanızı çizer, zilinize basar kaçarım. Kısacası ben annenizin sokağa çıkarken uzak dur dediği çocuklardan biriyim.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

Hertz , İntercity  ye bir sor.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BosnaK
    BosnaK's avatar
    Erkek

İntercity var ama ben araç istediğimde 1 hafta sonra verebiliriz demişlerdi.

Tabi istanbul için konuşuyorum ankarada talep ne doğrultuda bilemem...

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Hertz gibi Europcar gibi dünyaca bilinen yerlerden şaşma derim ben. Bu sorduklarının hiçbirini yaşatmazlar. Kenar mahalle rent-a-carcıları ise şansına göre yazdıklarından çoğunu bile yaşatabilir.

edit: Bir de savunma sanayii firmaları demişsin, firmalara şehir dışından geleceğini söylersen ve İK dışında birileriyle görüşmen olacaksa; örneğin Roketsan için Tunus ofisinde de sana görüşme ayarlayabilirler, Elmadağ'a gitmek zorunda kalmayabilirsin. Daha derli toplu bir rotan olur. Ankara trafiği olan ulaşımı zor bir yer değil ama tahmin ettiğim firmalara gideceksen şehrin dört bir yanını turlaman lazım, bir güne sıkıştırmak biraz zor olabilir.

izzmarit tarafından 08/Nis/14 18:28 tarihinde düzenlenmiştir

sigara değil, balık olan.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

Sağolun arkadaşlar, bahsettiğiniz firmaları inceleyeceğim. Sırf bu ulaşım mevzuu yüzünden üşendim ve durum netleşmediğinden seyahatimi 1 gün erteledim. Eğer araç sorunu düzelmezse tamamen iptal de edebilirim.

izzmarit hocam detaylardan bahsetmedim ama zaten belli başlı savunma firmalarını biliyorum, onların da çoğu ünlü olanlar.

Ayrıca işin ilginç yanı ben bunların hiçbirine görüşmeye çağrılmadım, buralarda sadece bir form doldurup geri döneceğim ve bu bile benim en az 1 günüme mal olacak. tabii şansımı yine de deneyeceğim, içeriden bir görüşme ayarlayabilirsem şansımı inanışmaz derecede artırabilirim. Çünkü tasarladığım cihazlardan bir kaç örnek götürüyorum yanımda ve bu işten anladığıma, bunlara hevesli olduğuma ve iş yapabileceğime ikna edebiliyorum. Yeterki bir yetkili ile görüşebileyim fakat bu randevum olmadığından/tanıdığım olmadığından çok çok zor.

En kıytırık firmaların ilanlarına bile internetten binlerce başvuru yapılıyor ki, bu bilindik yerlere olanları tahmin bile edemiyorum, mümkün değil internet üzerinden değerlendirme yapabilsinler. Daha önceki görüştüğüm bir müdür bunu söylemişti, ilanları ik'nın değerlendirdiği onların da teknik konuları bilmediğinden değerlendirme yapamadıklarını, cv leri 2 satır okuyup çoğunu da atlayıp geçtiklerini söylemişti.

Bu nedenle firmaların çoğu kapıya bırakılan başvurulara öncelik gözteriyor, sayı daha az ve alımı yapacak müdürün elinde başvuru kağıtları olduğundan.

Tekrar teşekkür ediyorum, ellerinize sağlık, başka önerileriniz varsa lütfen yazın. Bu yaz düğünüm var ve artık düzgün bir yerde çalışmam lazım, çünkü iş yerime güvenmiyorum...

iyi geceler.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Hocam sen necisin ne iş yaparsın projelerin nasıl bir şeyler, uygun olduğunda bana istersen CV ve niyet mektubunla beraber bi pmle.

sigara değil, balık olan.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek

rent a car'cı çok yakın arkadaşım var ondan bile kiralamanı istemem, büyük firmalardan şaşma kesinlikle, ulaşım zor değil ankarada onuda söyleyim illa bir araç kiralaman şart değil otobüs yada metro ilede işini görebilirsin hafta içi boş olsaydım ben götürürdüm seni istediğin yerlere bunların dışında ankarada neye ihtiyacın olursa bana yaz hocam..

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivir-US
    antivir-US's avatar
    Erkek

DevilKingtr hocam teşekkür ederim bilgi için. Sen böyle söyleyince biraz daha tırstım rent a car cılardan :)

Hocam ulaşım gerçekten sorun. Daha önce bir görüşmeye geldim ankaraya ve o görüşmeye ek bir de başka firmalaro gezeyim dedim ama o firmayı bulana kadar gün bitti, bir de orada yok müdür gelecek, yok şimdi içeri alacak, yok bekle bir de patron seni görecek cart curt derken akşam oldu resmen. Başka gitmem gereken yere gidemedim. Yerleri çok tersti(ümitköy tarafıydı, diğeri de yenimahalle tarafı), araba olsa oraya da giderdim ama otobüsle olmadı, uçağı kaçırma riskim olurdu. 1 yerle görüşebildim sadece. O nedenle araba şart hocam. Neyse bakalım az daha bakayım ümidimi kaybediyorum bu işten.

Allah razı olsun hocam yardım talebin için, çok sağol.

izzmarit hocam; benim işim elektronik. Alan biraz geniş bu işte. ben pic ve atmel programlıyorum ayrıca PCB çizimi(elektronik kart) ve tasarımı yapıyorum.  Bunun üzerine çalışan elektronik firmalarında çalışabilirim. mesela burada paylaştığım basit bir devrem;

http://tahribat.com/Forum-12f675-Ve-Nokia-Lcd-Ile-Oda-Termometresi-Proton-Basic-188762/

Ayrıca az sonra PM atacağım sana.

Teşekkür ederim herkese.

Toplam Hit: 1208 Toplam Mesaj: 10