Anlam Veremediğim Bir Durum
-
Arkadaşlar benim mobil hattım vadofone arkadaşımın uzerine kayıtlı uzun zaman once yasım tutmadığı donemler onun uzerinden almıştım bana lacoste , swatch dan msj geliyor sayın ozan emre güler bilmemne bilmemne ne bir lacoste kıyafetim var nede bir swacth saatim nede bir uyeliğim bu nasıl oluyor benim ozan olduğumu nereden biliyorlar benim uzerime kayıtlı olmadığı halde ?
-
telefon numaranla herhangi bir sitede kampanyaya kayıt olduysan yada herhangi bir siteye numaranı adını verdiysen orası bilgilerini satmışta olabilir
-
Cosmic bunu yazdı:
-----------------------------telefon numaranla herhangi bir sitede kampanyaya kayıt olduysan yada herhangi bir siteye numaranı adını verdiysen orası bilgilerini satmışta olabilir
-----------------------------Kesinlikle bu markaların sitelerine kayıt olmadığımdan eminim ama
-
bir ara burada mürüdin biri bir kaç site paylaşmıştı üni markaların deneme ürünleri isteme formu filan eve ücretsiz geliyor diye bir çok kişi doldurmuştu formu oradan toplamışlar büyük ihtimal benim aklıma direk o geldi eve gönderdikleride 2 damla koku o formlar daki veirleri r işte bu tarz reklam için topluyorlar
-
mağazalardan alışveriş yaptıgında fatura için isim telefon felan soruyorular ya bende isim veririm telefonu sallarım seninkide öyle bir durum olabilir biri senin telefonu sallamıştır ya da dershaneler paylaşıyolar telfonları öyle öyle dolanıyo telefonlar 6 sene önce dersaneye gitmiştim daha mesaj gelir öss kayıtlarımız başlamıştır diye bir tek onlardan gelse iyi 10 tane dersaneden geliyo mesaj :D
-
Dershaneler paylaşıyorlar
-
Senin o markalara kayıt olmana gerek yok. Başka yerlere sözleşme imzalayıp kayıt olursan o sözleşmedeki maddelerin içinde 3.taraflara reklam, ürün tanıtımı vb.için bilgieriniz paylaştırılabilir türünden madde vardır. Mesela migros kart aldığında telefon numaranı adını vb.alırlar ve sana birşey imzalatırlar. O imzalattıkları şeyi okursan ne demek istediğimi anlarsın. Sanırım benzer şey teknosada da var. Bir ara kargo yollamıştım ve kargo şirketi reklam verenlere vermişti numaramı. Bazıları daha ileri gidip doğrulama sms side yolluyormuş galiba. özetle adamların yaptığı yasal zira sen sözleşme imzalayarak izin verdin o firmalara. asla hiçbir yere ev ve cep telefonu numarasını verme. çok lazımsa ben vın numaramı veriyorum. Mesajlar vın numarama geliyor, beni rahatsız etmiyor. 3-5 günde bir bakıyorum mesajlara. Zaten kota sorgulamayı mesajla yaptığımdan kota sorgusunun cevabı gelene kadar zaman geçirmek için okuyorum mesajları. Bu aralar cep numarasını robota aratıp bant kaydı dinletiyorlarda. Bu daha kötü. Yerinden kalkıp telefonu açıyorsun sana teyp kaydı bişiler okuyor. Hiç bir numarayı verme hiçbir yere. çok lazımsa salla yada vın numaranı ver.
-
Olabilitesi olan şeyler var teşekkür ederim (: