folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Anlayan Müridlerin Yardımını Bekliyorum

Anlayan Müridlerin Yardımını Bekliyorum

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Palu!123!alu
    Palulu
    Palulu's avatar
    Erkek
    Dayı oğlu Tokinin yaptırdığı evlerden 4. katı yani son katı almış yalnız mevsim kış olduğu için ısınamıyor nerdeyse soba kuracak durma geldi. Bu bolaktaki 2. ve 3 katlar sıcak ancak 1. ve 4 kattakiler üşüyor. Ayrıca benim dayı oğlunun aldığı evde kuzeye düştüğü için diğerlerinden daha fazla üşüyor. Çok üşüdüğündenmi olacak tutturmuş benim evin peteklerinden müteahhit çalmış diye; Şimdi benim sizden sormak istediğim 5M2 bir odada kaç Cm kalorifer peteği olması gerekir veya bu işin hesaplaması nasıl yapılır. cevaplar için şimdiden teşekkürler

Beklenen Gün Gelecekse Çekilen Çile Kuıtsaldır
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek
    Hocam turkıyede bu ısın hesapaması yapılmaz bunun hesaplanması ıcın suyun peteye gelıs ısı duvar kalınlıgı kullanılan malzemeler dıs ve ıc cepe boylarının bılgılerı gıbı ıvır zıvır lazım! Turkıyede bunun pratık hesaplaması petegı ueretn fırma benım peteyımın metresı a m3 luk alanı sıtır dıyor petegı takacak olanlarda gelıyor odanın alanıyla yukseklıgını carpıp a degerıne boluyor olay bıtıyor yalıtımı ıyı yapılmıs bır evde 5m2 ıcın yaklasık 80cm lık bır petek yterlı olur! eger 1. ve 4 kaclarda sadece sorunvarsa 1. katın tabanı ıle 4. katın tavanlarına yapılması gereken ızcamlı yalıtım sıstemı ayrıca catıya yapılması gereken yalıtım sıstemı yapılmamaıs olabılır! cmalrın pımapaenmı yoksa ahsapmı olduguda oldukca onemlıdır!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Palu!123!alu
    Palulu
    Palulu's avatar
    Erkek
    Öncelikle cevap yazdığın için teşekkür ederim. 1. katın tabanı ve 4. katın tavanında izocam mevcut camlarda pimapen yalnız 5m2 lik bir odada 60cm lik ince 5cm genişliğinde bir petek var

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kaanabak
    kaanabak's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

cyrpt hoca çok yalnışsın..Lütfen Bilmeden yorum yapmayalım..

Isı yalıtım hesabı bina ruhsatı alınırken mecbur yapılması gereken bi olaydır.. Isı yalıtım hesabı ile kalorifer hesabı farklıdır..

Kalorifer hesabı her oda için ayrı ayrı, Pencere boyutları,kuzey güney doğu batı cephe duvarları, alt ve üst kattaki odaların özelliğine göre yapılır.Çıkan birimlerde 0.5m den az olmayacak şekilde petekler yerleştirilir.

Toki konutunun kalorifer hesabını yapan Makine mühendisi bellidir ona sorarak bilgi alabilirsin. Hesap yapmaya gelince o biraz kasar çünkü belli değerler/katsayıları bilmen lazım oda zor..

Bi makine mühendisine danışıp ona bi oda için hesaplattırarak ne kadar ihtiyaç öğrenebilirsin..

Toki ucuzdur,kalite düşüktür..Malzemeden çalma yada yanlış malzeme olasılığını ilemicem..(Belki yalıtım kötüdür)   

"Less is More"
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cyrpt
    cyrpt's avatar
    Erkek
    kaanabak bunu yazdı:
    -----------------------------

cyrpt hoca çok yalnışsın..Lütfen Bilmeden yorum yapmayalım..

Isı yalıtım hesabı bina ruhsatı alınırken mecbur yapılması gereken bi olaydır.. Isı yalıtım hesabı ile kalorifer hesabı farklıdır..

Kalorifer hesabı her oda için ayrı ayrı, Pencere boyutları,kuzey güney doğu batı cephe duvarları, alt ve üst kattaki odaların özelliğine göre yapılır.Çıkan birimlerde 0.5m den az olmayacak şekilde petekler yerleştirilir.

Toki konutunun kalorifer hesabını yapan Makine mühendisi bellidir ona sorarak bilgi alabilirsin. Hesap yapmaya gelince o biraz kasar çünkü belli değerler/katsayıları bilmen lazım oda zor..

Bi makine mühendisine danışıp ona bi oda için hesaplattırarak ne kadar ihtiyaç öğrenebilirsin..

Toki ucuzdur,kalite düşüktür..Malzemeden çalma yada yanlış malzeme olasılığını ilemicem..(Belki yalıtım kötüdür)

-----------------------------

Hocam sende yanlıs analam ama sadece formalıteler onların oyle olması gerektıgını bende senın kadar bılıyorum ama ne yazıkkı ulkemızde yapılmıyor. Makıne muh ogrencısıyım ısı  hesaplamarı ustune sadece bu donem ısı ustune 4 tane dersım var ve bunlardan 1 tanesıde ısı yalımıtımı ayrıca uzun sure dogal gaz fırmasında calıstım ama ne yazıkkı ulkemızde ısler bu sekılde yuruyor!

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Palu!123!alu
    Palulu
    Palulu's avatar
    Erkek

Sizinde söylediğiniz gibi en iyisi bir makina müh sormak

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sky
    Sky's avatar
    Erkek

cyprt in dedigi gibi ısı yatilim projesi tesisat projesinin yaninda yapilan formaliteden bi hesaptir.Belediyelerin ruhsat asamasinda istenildiginden dolayi yapilmakta uygulama noktasinda  elektrik projesi ve makina projesi gibi kimsenin bi kez bile acip bakmadigi bi hesap.Dogrumu kesinlikle yapilan isi yalitimi bina maliyetinin %5 kadar bi rakam olusuturur ama gereksiz gorulmesinden kimse bunu karsilamaz.Sonraki yıllarda bunun cok daha fazlasini binayi ısıtmak yada sogutmak icin oder orasi ayri bi konu. Neyse 5m2 oda icin  max. 1500luk bi petek is gorur.ısı yalitimi yapinin kaba isciliginde oldugundan tokinin binalarida tunel kalip sistemiyle yapildigindan dolayi kabada malzemeden calma gibi durum olamaz. EPS + betopan ile daire icinden bi cozum getirilebilir.

edit: Mak. muhendisi diil bi ısı yalitim firmasina danis bence

Ona aşık olmak, cehennemde çakmaklara gaz doldurmak gibi bir şeydi...
Toplam Hit: 1805 Toplam Mesaj: 7