Annem Adına Şirket Açabilir Miyim?
-
Merhaba,
Babam 2005 yılında malulen emekli olmuş vefat ettiğinde annem kız kardeşim ve ben 3 parçaya bölümmüş maaş alıyorduk. Ben işe girdiğim an benim maaşımı kestiler. Annem ve kız kardeşim maaş almaya devam ediyor. Dul ve yetim aylığı olarak geçiyor prosedürde.
Şimdi bir şahıs şirketi açacağım ama ben açamıyorum. Annemin üzerine açacağım. Ama maaşı kesilir mi öğrenemedim. Mükellef dekiler bilmiyor.
Bunu en net nasıl öğrenebilirim?
Sgk ya giderim ama görevli aç aç bi şey olmaz der başından salar sonra da kesilir uğraş dur.
Bu konuda tecrübeli kimse var mı aramızda?
zeybekustasi tarafından 14/Haz/23 14:07 tarihinde düzenlenmiştir -
kendi emekli aylığı + dul aylığı + yetim aylığı alan tanıdığım var. Lakin şirket açma konusunu bilemiyorum.
aşağıdaki gibi bir madde buldum.
1- Dul Aylığı Alanların Çalışması
Vefat eden eşi üzerinden dul aylığı alan kişinin çalışması halinde aylığı kesilmez, aylığını almaya devam eder. Ancak bazı durumlarda dul aylığı alan eş çalışmıyorsa aylığı yüzde 50 üzerinden değil, yüzde 75 üzerinden ödenir.
Muhtemelen annenin kesilmez belki oranı değişir, eğer kardeşinin üzerine açarsan kardeşinin maaşi kesilir.
-
maliyenin bi numarasi var 189 galiba arayip sorabiliyosun bu tarz seyleri
-
Şirket açarsın da, bildiğim kadarıyla şirket sahibi olarak bağkuru yatacak, bu da çalışıyor olması demek. (Naylon olarak da olsa) Bu durumda dul aylığının temel ilkesi, yani eşi ölmüş ve onun maaşına muhtaç olması durumu ortadan kalkıyor, çünkü kendi işi var... Keserler... Yetim aylığım vardı benim de (annem de dul) ben 18i geçince okuduğum sürece veriyordu, kız çocuklarına da evlenene ya da sigorta başlangıcına kadar... Yani kendine bakabilir hale gelene kadar...
Benimki fikir yürütme ama yemin edebilirim ispat edemem nevinde. Sen gene de bir görüş bilen biriyle
-
Bence riske etme derim
-
gelir idaresine gidip soracaksın. sağlam olsun dersen cimer üzerinden cevap isteyebilirsin. o metni de bir avukata yazdırırsın. verilen cevap fake çıkarsa avukat üzerinden devam edersin.
-
zeybekustasi bunu yazdı
Merhaba,
Babam 2005 yılında malulen emekli olmuş vefat ettiğinde annem kız kardeşim ve ben 3 parçaya bölümmüş maaş alıyorduk. Ben işe girdiğim an benim maaşımı kestiler. Annem ve kız kardeşim maaş almaya devam ediyor. Dul ve yetim aylığı olarak geçiyor prosedürde.
Şimdi bir şahıs şirketi açacağım ama ben açamıyorum. Annemin üzerine açacağım. Ama maaşı kesilir mi öğrenemedim. Mükellef dekiler bilmiyor.
Bunu en net nasıl öğrenebilirim?
Sgk ya giderim ama görevli aç aç bi şey olmaz der başından salar sonra da kesilir uğraş dur.
Bu konuda tecrübeli kimse var mı aramızda?
kesilir +s var
-
Ya mk kendi adıma şirket açamıyorum. Bazı sözleşmelerden dolayı.
Kardeşim adına açamıyorum.
Annem adına açamıyorum.
Kayınço adına açamıyorum bursu kesilir.
Kayınpeder eytnden emekli. Belki onun adıma açabilirim.
Yav arkadaş paramı faturalandırmak istiyorum. Yok bi yol bulamadım.
-
ya sen e ticaret yapacaksında niye hep usulüne göre takılıyon ben onu anlamadım
hb da trandyolda kadın girişimci olarak aç olsun bitsin
-
ne bursu ... kyk bursuysa şirket vs durumlarında kesilmez diye biliyorum