Anonim Şirket Kuracağım. Kendi Hosting Ve Domain Alt Yapımı Nasıl Kurarım?
-
Merhaba arkadaşlar.
Aklımda bir proje var. Bunun için çeşitli domain adreslerine ve çokça alana ihtiyacım var.
Gidip sağda solda hosting şirketlerinin nazıyla uğraşmak ve hosting şirketi nezdinde bir güvenlik problemi yaşamak istemiyorum.
Bu hosting ve domain işleri nasıl yürür? Kendi alt yapımı kurabilir miyim? Bu sunucular nerede bulunur? Nasıl dünyaya açık halde hizmete sokulur?
Yardımcı olabilir misiniz? Ya da elinizde açıklayıcı dokümanlar var mıdır?
EDİT: Aklımdaki projeler için bu aşamayı atlatabilirsem Anonim Şirketi kuracağım. Anlayacağınız ufaktan başlayacak ama profesyonel bir hal alacak bu.
SoloTurk tarafından 29/Haz/15 10:29 tarihinde düzenlenmiştir -
-
DJ_Alper bunu yazdı
Hocam domain hizmeti sağlayanlar nasıl sağlıyor?
Örneğin ben finansçıyım. Dolar hareketleri Bank of America'nın, Euro hareketleri de Deutsche Bank'ın otoritesi ile işlem görüyor dünya genelinde.
Bu domain işleri de mi öyle? Otoritesi mi var? Abone mi olmak gerek?
Ya da domaini başkalarından almaya devam edelim diyelim. Hosting işini nasıl hallederim? Bilgisayar kasası gibi bir cihaz mı bu?
-
DJ_Alper bunu yazdı
http://tld.name/register-your-tld.php
ICANN'ın sitesinde .tbt gibi bir top level domain için bağış falan zırvalanmış ama tld.name sitesinde; Mevcut birtaneye benzer dahi olsa konsülden geçtikten sonra ve kayıt parasını yatırdıktan sonra kabul edileceğini(reddetme işlemi sadece gelecekte doğurulabilecek sorunlar içinmiş), istediğin gibi at koşturabileceğini, ve senelik yenileme ücretinin 250$ olduğu yazıyor.
mugen tarafından 29/Haz/15 10:58 tarihinde düzenlenmiştir -
SoloTurk bunu yazdıDJ_Alper bunu yazdı
Hocam domain hizmeti sağlayanlar nasıl sağlıyor?
Örneğin ben finansçıyım. Dolar hareketleri Bank of America'nın, Euro hareketleri de Deutsche Bank'ın otoritesi ile işlem görüyor dünya genelinde.
Bu domain işleri de mi öyle? Otoritesi mi var? Abone mi olmak gerek?
Ya da domaini başkalarından almaya devam edelim diyelim. Hosting işini nasıl hallederim? Bilgisayar kasası gibi bir cihaz mı bu?
Senin evde kullandığın bilgisayardan çokta farklı değiller sadece şekiller şemalleri birde içinde kullanılan CPU, HDD ve ethernet kartları farklı oluyor. Genelde bir veri merkezinden veya bulut servis sağlayıcısından sunucu kiralayabilirsin.
Üzerine bir adet cpanel kurdurdun mu bir çok işini oradan yapabilirsin.
-
Aklına takılan herşeyi sorabilirsin, hosting'den fazla anlamam ama sunucu ve iş konusunda elimde geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Altyapı barındıracağın sitelere göre değişir. Fikir oluşması açısından örnek vermek gerekirse:
Trafiği fazla olmayan siteleri ve mailleri barındıracaksan, radore, sh gibi verimerkezlerinden sunucu kiralayıp sanallaştırma yaparsın(yedeklemek, müdahale etmek vs daha kolay oluyor). Türkiye'deki datacenter'da sikinti çıkma ihtimaline karşı yurtdışında da ucuzundan bir tane daha yedek server ayarlamak iyi olur(digital ocean'dan sanal sunucu bile olur).
Sunucu üzerine cpanel veya plesk'i çakıp yedeklemeyi ve ıvır zıvır'ı ayarlayınca ortam hazır. .com tarzı evrak istemeyen domainler için bayilik alıp kendin halledebilirsin. .tr domainler için mecburen nic.tr'nin nazını çekmek gerekiyor.
DNS sunucusunu korumak zor oluyor. Yüzlerce domain barındırmadığın sürece hizmet aldığın verimerkezinin name serverlarını kullanmak veya ücretiyle servis almak daha mantıklı olur.
-
Yıllardır hosting işi yapan firmalara güvenmeyip, hakkında hiçbir fikir sahibi olmadığın bir konu üzerinde uzmanlaşıp daha güvenli bir sistem yapma düşüncesindesin ?
İlginç.
-
CEO bunu yazdı
Yıllardır hosting işi yapan firmalara güvenmeyip, hakkında hiçbir fikir sahibi olmadığın bir konu üzerinde uzmanlaşıp daha güvenli bir sistem yapma düşüncesindesin ?
İlginç.
Bu konuda atılım yapmaya çalışan insanların hevesini kırmaya çok heveslisiniz ilgınç biliyorsan yardım et bilmiyorsan köstek olma alışmışsınız elin altın da çalışmaya bırakın bu konuda heves edip bir şeyler yapmaya çalışan insanlar adım atsın yeter ..
-
CEO bunu yazdı
İlginç.
Projelerimin çalınmasından ve ticari sırlarımın ele geçirilmesinden endişe ediyorum. Yaptığın işte en büyük olmak istiyorsan kendi işini kendin yapacaksın. Yapamıyorsan fikir sahibi olacaksın.
Senin sorunun, içinde bulunduğun sistemin seni kompleksleştirmesinden başka bir şey değil hocam.