Antistatik
-
statik elektrik ve antistatik hakkında bildikleriniz neler
bana statik elektriki oluşturmayan + emen malzeme gerekli
polyester yada pamuklu bir yastıgınız çarşafınız yada yorganınız varsa sabah nasıl kalktıgınızı tahmin edebiliyorum hantal abuk sabuk tatsız igrenç biri olarak?
aynı şekilde halının üzerinde gezerken sürtünmeden oluşan statik elektrik bunlar davranışlarımıza yansıyor agresif negatif biri oluyoruz v.s
-
cizik
-
bilmemeniz normal google da bilmiyor aga :|
-
Benimde bir fikrim yok çizittiriyim merak ettim :|
-
vücutta ki elektrigi atıp rahatlamak için en iyi ve en bilinen yöntem toprakta yalın ayak dolaşmaktır.. daha pratik ve el altında olan bişey lazım!!!
-
Musluklar topraklama yapıyor diye biliyorum ve musluklara dokunmanın da faydalı olduğu kanısındayım ben.
-
tacir bunu yazdı:
-----------------------------
Musluklar topraklama yapıyor diye biliyorum ve musluklara dokunmanın da faydalı olduğu kanısındayım ben.
-----------------------------Kalorifer boruları da topraklama yapıyor.
-
Cia bunu yazdı:
-----------------------------vücutta ki elektrigi atıp rahatlamak için en iyi ve en bilinen yöntem toprakta yalın ayak dolaşmaktır.. daha pratik ve el altında olan bişey lazım!!!
evimize çiçek yokmu sok elini topragına veya monitöründeki filitre -
manhyak bunu yazdı:
Cia bunu yazdı:
-----------------------------vücutta ki elektrigi atıp rahatlamak için en iyi ve en bilinen yöntem toprakta yalın ayak dolaşmaktır.. daha pratik ve el altında olan bişey lazım!!!
evimize çiçek yokmu sok elini topragına veya monitöründeki filitre
Hocam topraktaki amaç dünyanın nötrlüğünden faydalanmaktır, bahçedeki toprağa değeceksin yani. Monitördeki filtre de kasaya topraklanır(!)o yüzden filtre de olmaz malesef. -
LCD ekranınız veya laptopunuz varsa ekranına dokunmaktan çekinin zira heran ölü pixel oluşturabilirsiniz
Bilim adamlarına göre, günümüzdeki tüm elektronik malzeme arızalarının %25’i ESD (Electro Static Decharge) hasarlarından oluşmaktadır. Çalışır durumdaki malzemelerin %50’ sinin hasar görmesinin sebebi de ESD olayıdır. Dünyadaki ESD malzeme arızalarının maliyeti günümüze kadar yaklaşık olarak toplam 25 trilyon dolar olarak tespit edilmiştir.