Antistatik

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

statik elektrik ve antistatik hakkında bildikleriniz neler

bana statik elektriki oluşturmayan + emen malzeme gerekli

polyester yada pamuklu bir yastıgınız çarşafınız yada yorganınız varsa sabah nasıl kalktıgınızı tahmin edebiliyorum hantal abuk sabuk tatsız igrenç biri olarak?

aynı şekilde halının üzerinde gezerken sürtünmeden oluşan statik elektrik bunlar davranışlarımıza yansıyor agresif negatif biri oluyoruz v.s

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kady
    kady's avatar
    Erkek
    cizik

http://profil.gittigidiyor.com/kady
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

bilmemeniz normal google da bilmiyor aga :|

..savrulurken raconun kırmızı pelerini o zarif öfkeye,zaman ki sana hasta olmuş,incelikli haytasın,raksederken mahallenin maşallahı-eyvallahı,güzelleş be oğlumm.!şimdilik,ölümüne kadar hayattasın..
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AsilKan
    AsilKan's avatar
    Erkek

Benimde bir fikrim yok çizittiriyim merak ettim :|

...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

vücutta ki elektrigi atıp rahatlamak için en iyi ve en bilinen yöntem toprakta yalın ayak dolaşmaktır.. daha pratik ve el altında olan bişey lazım!!!

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tacir
    tacir's avatar
    Erkek

Musluklar topraklama yapıyor diye biliyorum ve musluklara dokunmanın da faydalı olduğu kanısındayım ben.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiUyeOlamadim
    BiUyeOlamadim's avatar
    Erkek

tacir bunu yazdı:
    -----------------------------

Musluklar topraklama yapıyor diye biliyorum ve musluklara dokunmanın da faydalı olduğu kanısındayım ben.

Kalorifer boruları da topraklama yapıyor.

The tip of the tongue taking a trip of three steps down the palate to tap, at three, on the teeth. Lo. Lee. Ta.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    manhyak
    manhyak's avatar
    Erkek
    Cia bunu yazdı:

vücutta ki elektrigi atıp rahatlamak için en iyi ve en bilinen yöntem toprakta yalın ayak dolaşmaktır.. daha pratik ve el altında olan bişey lazım!!!

evimize çiçek yokmu sok elini topragına veya monitöründeki filitre
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XCoder
    XCoder's avatar
    Erkek
    manhyak bunu yazdı:
    Cia bunu yazdı:

evimize çiçek yokmu sok elini topragına veya monitöründeki filitre

Hocam topraktaki amaç dünyanın nötrlüğünden faydalanmaktır, bahçedeki toprağa değeceksin yani. Monitördeki filtre de kasaya topraklanır(!)o yüzden filtre de olmaz malesef.

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the force.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cia
    Cia's avatar
    Erkek

LCD ekranınız veya laptopunuz varsa ekranına dokunmaktan çekinin zira heran ölü pixel oluşturabilirsiniz

Bilim adamlarına göre, günümüzdeki tüm elektronik malzeme arızalarının %25’i ESD (Electro Static Decharge) hasarlarından oluşmaktadır. Çalışır durumdaki malzemelerin %50’ sinin hasar görmesinin sebebi de ESD olayıdır. Dünyadaki ESD malzeme arızalarının maliyeti günümüze kadar yaklaşık olarak toplam 25 trilyon dolar olarak tespit edilmiştir.

devamını gör

Toplam Hit: 1357 Toplam Mesaj: 10