folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Antivirüsleri Kapatan Virüs ? [Yardım]

Antivirüsleri Kapatan Virüs ? [Yardım]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek

Hocalar Başlıktan da anlaşıldığı üzere çok fena bi virüs yemiş durumdayım.. format atmaya çalışırken mavi ekran veriyor.. hangi virüs programı,cleaner vs. açarsam kapatıyor acaba bu sorunla daha önce karşılaşan olmuşmu nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sewinirim..

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fifsonic
    fifsonic's avatar
    Erkek
    whatanlar bunu yazdı:
    -----------------------------

Hocalar Başlıktan da anlaşıldığı üzere çok fena bi virüs yemiş durumdayım.. format atmaya çalışırken mavi ekran veriyor.. hangi virüs programı,cleaner vs. açarsam kapatıyor acaba bu sorunla daha önce karşılaşan olmuşmu nasıl çözebilirim yardımcı olursanız sewinirim..

Mavi  erkan veriyorsa cd okumuyordur optik sürücün lg model mi? Farklı bir optik sürücüde denedın mı?

Harddiskini  söküp başka pc de atmayıda deneyebilirsin

sinir bozucuyum... inatçıyım... anti ciddiyim... kopuğum... kıskancım.. sevimliyim... duygusalım... üff...deli doluyum... çabuk sinirlenirim a$ığım... sahipleniciym... acımasızım... gizemliyim... Ben Bir FENERBAHÇELİYİM (:
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek
    cd yi okuyor daha öncce bolcana yaptığım bi iş.. Harddiski başka pcye takma olanağım da yok :(

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    legion_of_doom
    legion_of_doom's avatar
    Erkek

bu mavi ekran hatasını tam olarak yazsaydın keşke. belki hdd de bad sektör yüzünden format atamıyordur. Fdisk ile disk partitonlarını sil tamamen, işletim sistemi kurarken tüm partitionlarını sil sonra bölümlere ayır. eğer yine hata verirse, küçük bir bölüm olarak bi bölüm oluştur. örnk 800 mb. bu bölüme gecici olarak windows kur. kalan boyutu da ayrı bir bölüm yap. ama kurulumda format atma

yani hdd atıyorum 120 gb. bunun 800 mb yada 1 gb sini kurulum için oluştur. kalan ksımıda ayrı bi partiton oluştur. 1 gb ye windowsku kur, windows kurulunca windows ortamında diğer partitona formatını atarsın. hatta 3. parti yazılımlarla o partitiona bakım uygulayabilrsin.. Eğer önemli verin yoksa böyle yapabilirsin.

Not: bu yazdığım son çarelerden biridir. Ama önce sağlam bir av ve antispy ile güvenli kipte tarama yapmanı öneririm

Biraz bilmek tehlikelidir. Ya derinliklerden iç ya da bilgeliğin tadını tatmaya kalkma! Çünkü sığ sular beyni zehirler, bol sular insanı temizler....-------------------pompey--------
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    g2k
    g2k's avatar
    Erkek
    combofix denedin mi?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Enis
    Enis's avatar
    Erkek
    Haci daha once basima geldi is yerinde HDD arızalanmis senin onu cozmeyi dene baska HDD'y sahipsen onunla dene bir de.

TBT
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek

TekBuluT bunu yazdı:
    combofix denedin mi?
    -----------------------------,

denedim.. :( 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek

legion_of_doom bunu yazdı:

bu mavi ekran hatasını tam olarak yazsaydın keşke. belki hdd de bad sektör yüzünden format atamıyordur. Fdisk ile disk partitonlarını sil tamamen, işletim sistemi kurarken tüm partitionlarını sil sonra bölümlere ayır. eğer yine hata verirse, küçük bir bölüm olarak bi bölüm oluştur. örnk 800 mb. bu bölüme gecici olarak windows kur. kalan boyutu da ayrı bir bölüm yap. ama kurulumda format atma

yani hdd atıyorum 120 gb. bunun 800 mb yada 1 gb sini kurulum için oluştur. kalan ksımıda ayrı bi partiton oluştur. 1 gb ye windowsku kur, windows kurulunca windows ortamında diğer partitona formatını atarsın. hatta 3. parti yazılımlarla o partitiona bakım uygulayabilrsin.. Eğer önemli verin yoksa böyle yapabilirsin.

Not: bu yazdığım son çarelerden biridir. Ama önce sağlam bir av ve antispy ile güvenli kipte tarama yapmanı öneririm

hacı güvenli kippte  de mavi ekrann veriyor.. :( bölümlemeye de gelmiyor dosyalaru yüklüyor sonra mavi ekran.. :( 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DarkFall
    DarkFall's avatar
    Erkek

hocam win32.ahmo trojanına benzer birşey.

explorerden pc adı altındaki services.exe yi sonlandırmayı dene. olmassa yabancı gördüğün dosyaları sonlandır.

daha sonra cd yi tak biostan cd ile başlat ı seçip pc açılmadan yükleme ekranına gel. eğer yine mavi ekran verirse command dan hdd 0 lamak için bazı kodlar wardı.

onları kullanarak belki birşeyler yapabilirsin. oda olmassa pc yi çökert. cmd den. onunda kodu wardı aklıma bunlar geldi.

sanırım sen pc açıkken cd takıp formatlamaya çalışıyorsun.

Nerde o eski TBT...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eselcuker
    eselcuker's avatar
    Erkek

format atmaya çalışırken mavi ekran verdirten virüs ömrü hayatımda görmedim :D

bir kere virüsler windows yada girdiği sistem ne ise orda çalışır çünkü ora da çalışmak üzere yazılmışlardır.

mavi ekran hatası %90 ihtimal ile donanımdan % 10 ihtimal ile de yazılımdan kaynaklanır.

%10 ihtimallede bilgisayarı kullanırken yani windows açıkken karşılaşırsın

PC'e virüs bulaşmış olabilir saten günümüzde bütün virüsler sızdıkları an virüs programını iptal ediyor.

Optik sürücüden kaynaklanacağını sanmıyorum çünkü ya okur ya okumaz dosyayı bozuk kopyalayıp kurulma geçemediğini ömrümde görmedim tabi olmaz değil olabilitesi war olan bşy.

farklı CD dene Cd'den kaynaklanabilir.

donanımını bir test et.

edit: format atmadan çözüm için;

CD'den boot olabilen herhangi bir XP bul genelde içlerinde virüs programları da bulunur temizlik yaptırabilirsin ama özel dosyalarını full kurtarma garantisi veremz

şayet özel dosyam yok diyorsan yine aynı CD'den çalışan XP üzerinden yada herhangi bir Linux CD'si ile (linux bulman daha kolay olacaktır) HDD'i formatlayabilirsin.Virüs kalmaz.

Bad sektörede az da olsa çözüm oluyor format ama ilerde yine baş ağrıtıyor.

garantiye bad sektör ile giden bütün HDD'lerim sıfır ile değişti :)

AMD Rulezzz =)
Toplam Hit: 2019 Toplam Mesaj: 10