AÖF Hakkında Bilgi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ransack
    Ransack's avatar
    Erkek

selam hocalar,

ikinci üniversite için aöf e kayıt olmak istiyorum fakat hiç bir bilgim yok. Yurtdışında üniversite öğrenciyim. Haliyle TR de lise mezunu olarak gözüküyorum kayıtlarda.

AÖF e kayıt olmak için YGS/LYS e girip barajı geçmek mi gerekiyor ?

Şayet evet ise YGS/LYS kayıt tarihleri ne zaman? Ve AÖF sınavları ne sıklıkla ne zamanlar oluyor ?

AÖF de ki Lisans eğitimi programlarına baktım fakat kararsızım, neyin önü açık ne okumalıyız işe yarayacak para kazanabiliceğimiz ?

Teşekkürler hocalar

Ben hatayı çevrim dışı yaşıyorum , Hayat beni engellese nolur...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

YGS kalktı diye biliyorum. YKS oldu. Her sene değiştiriyorlar. Başvurular 1 Mart'ta başlıyormuş. AÖF sınavı her dönem 2 posta oluyor. Vize ve final. Aralarında ortalama 2 ay oluyor. Kaldığın dersi kurtarma sınavı yok. Mecbur öbür dönemi bekleyeceksin. Açık konuşmak gerekirse AÖF'ün KPSS harici özel sektörde bir karşılığı yok. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Yurtdisi derken hangi ülke hangi bölüm?

Ve ilerde ne gibi bir mesleki hayalin var?

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ransack
    Ransack's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

İngiltere- finans hoca. Mesleki hayalimi burda uzun yazmak isterdim fakat bu aöf olayını askerlik için düşünüyorum 

@mkyb

hocam teşekkür ederim. Ygs-yks olayını daha iyi ve kesin sonuç olarak nereden öğrenebilirim ?

Ben hatayı çevrim dışı yaşıyorum , Hayat beni engellese nolur...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    Ransack bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

İngiltere- finans hoca. Mesleki hayalimi burda uzun yazmak isterdim fakat bu aöf olayını askerlik için düşünüyorum 

@mkyb

hocam teşekkür ederim. Ygs-yks olayını daha iyi ve kesin sonuç olarak nereden öğrenebilirim ?

Ben mesleki hayal derken ona göre bölüm söylemek için sordum :)

İlerde ne yapmak istiyorsan ona göre bölüme yönel. Türkiyede alakasız şeyler okuyan çok kişi var.

Okulunuda sormamın sebebi ona göre yine seçim yapmaktı.

Finans okuyorsan burada tekrar işletme, iktisat, muhasebe , maliye, kamu yönetimi gibi bölümleri okumanın bir numarası yok. Hangi bölümler var liste olarak bilmiyorum ama bilgisayarla ilgili alanlar güzel olur. 

Yada yine mesleki yönelimine göre sağlik işletmeciligi turizm gibi daha spesific alanlar olabilir.

İngilterede okuyorsan sen zaten okul bitene kadar askerlikten muaf değilmisin?

Ama oradaki okul sekmeye ugrayacak ben güme gitmeyim diyorsan o ayrı.. eski konundan dolayi diyorum.

Maalesef Türkiye'de hiçbir bölümün önü açık değil :)  çok çaba gerekiyor. örnek

https://www.tahribat.com/forum/yeni-mezun-muhendis-icin-is-ariyoruz-konya-234486

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek

Üniversiteye geçmek için ilgili hangi sınav varsa artık ona giriyosun hocam (bikaç aya zaten ortalıkta haberleri vs döner ordan anlaşılır) sınava girip çıkıyorsun gerisi çok kolay. Ülkede ne eşşekler aöf tutturabiliyorsa zaten hiç bir zorluğu yok demektir. Aciliyete bakarak hemen işletme yazar geçersin daha sonraki sene ise 2. üniversite olayı var aöf de sınavsız hiç bişeysiz  üniversitenin uygun görüp hak verdiği bölümlerden birini elini kolunu sallayarak kayıt yapıp okuyabiliyorsun. Bunun dışında zaman kazancı olarak gelince vicdani ret hakkın var. Hiç bir sebep göstermeksizin 2 yıl erteleyebiliyorsun(2015 sounu o şekilde ertelemiştim şuan MIS bölümündeyim.)

next next next install
Toplam Hit: 1120 Toplam Mesaj: 6
aöf üniversite