folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder AOF Tercihi Hakkında Bilgi....

AOF Tercihi Hakkında Bilgi....

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Felony
    Felony's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar (murytler :)

Bu sene Anadolu Üniversitesi Açıköğretim fakültesinde yeni açılan bölümlerden olan Uluslararası İlişkiler ile Felsefe bölümüleri arasında gidip gelmekteyim. Hangisini seçeceğim konusunda bir tercihe varamadım. (2 gün kaldı :(

Felsefe sevdiğim bir ders. 4 yılda bitirebileceğime inannıyorum. Ama sorun şu ki, Türkiyede binlerce boşta dolaşan felsefe mezunu var. (bu bölümü bitirip polisliğe bile başvurabilirim)

Şunu merak ediyorum; Bu bölümleri seçmiş olan adaylar 4 yıl sonunda tezsiz yüksek lisans yapıp 1,5 yıl formasyon aldktan sonra -KPSS den (en az 80 puan) aldıkları takdirde milli eğitim tarafından atamaları yapılabilecek mi?

Uluslararası İlişkiler bölümü ise zor bir bölüm olmasının yanında her bir şeyi öğrettikleri halde  belli  bir konuda tam olarak uzman olamayacağınız bir bölüm.. 4 yılda bitirmem de pek mümkün görünmüyor.. (kaldı ki matematiğin M sinden anlamıyorum. ve ders içeriğinde Genel matematik var :)

Mezun olunduğu takdirde ne iş yapacam diye merak edilesi bir durum.
    Genel kanı OLARAK Diplomat olunduğu konusunda ağırlık var ama bu o kadar da kolay değil maalesef. Burada da yüksek KPSS puanı aranıyor. Kaymakam da olunabiliyormuş...En azından bir bankada çalışabilme olanağı var..

Sizce rahat edip bir felsefe öğretmeni ( atamayla sınıf öğretmeni bile olunabiliyor) olup rahatıma mı bakmalıyım, yoksa zor olan Uluslararası İlişkiler bölümü mü seçmeliyim ?

Güçsüz halklar güçlü liderler çıkarır, güçlü halklarınsa lidere ihtiyacı yoktur. "Viva ZAPATA"
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kız Babası
    kuytul
    kuytul's avatar
    Erkek

bildiğim kadarıyla lisans programı olan felsefe bölümünü bitirince formasyon alabiliyorlar kaldı ki felsefe öğretmenliklerinin

ataması da çok az. eskiden rehber öğretemnlik için de alınanlar vardı da Allah'tan kaldırıldı :)

uluslararası ilişkiler de matematik vardır muhakkak ama hukuk işletme siyasal karışımı bi şey gibi. Yalnız lisans mezunları

bile iş bulamzken sana iş imkanları açısından parlak şyler söyleyemeyiz malsef. Ancak uluslararası ilişkiler okuyup da

bankada çalışan ithalat ihracat firmalarında dış işlerinde çalışanlar var. İngilizceyi çok iyi bilmen hatta yanında başka bir dil

daha bilmen büyük avantaj sağlayacaktır ama onun dışında tek başına uluslararası ilişkiler kayde değer bi fayda sağlamaz
    bence.

Yeri gelmişken bu tür konuları "Eğitim" bölümüne açınız lütfen! Yetkililere de duyrulur ;)

instagram.com/yks.rehberlik >> YKS Rehberlik ve Eğitim Koçluğu için takipte kalın ;)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    814578
    haydarcura
    haydarcura's avatar
    Erkek

Hoca bu sene türk dili ve edebiyatı bölümü açılmış açıköğretimin.2000 (ikibin) kontenjanlar açmışlar. Yaz derim. Ama ayrıntılarını bilmiyorum araştır derim.

Bu arada felsefe de artık iktisat gibi klişe bir bölüm haline gelmiş bulunuyor. Yazma derim.

Uluslararası ilişkiler geleceği olan bir bölüm ve iyi bi iki dilin varsada müthiş iş sahası geniş ve para getiren bir meslek kazanma olasılığın yüksek. Yaz derim.

Amma çok derim kelimesi kullandıysam artık. Sen beni boşver derim (:

Düşme Peşime.. Düş Peşindeyim..
Toplam Hit: 1109 Toplam Mesaj: 3