Apple Telefon Garantisi Hakkında
-
Merhabalar,
Aşağıdaki ilanda ve benzerlerinde görüldüğü şekildeki telefonlardan bir tane almayı planlıyorum.
http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-modeller-64-gb-6s-goldddd-acilmamis-kutusunda-3099-tl-265149637/detayBunlar sahipleri tarafından kontratlı ve faturalı olarak alınmış ve nakite çevrilmek için satılan telefonlar.. Bunları alırken garanti ve faturayla karşılıklı olarak orjinalliğini nasıl karşılaştırabilirim.. Cihazlar jelatini açılmamış olarak satıldığı için apple sitesinden kutu üzerinden sorgulama şansımız varmıdır? Fikir ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
McM tarafından 21/Oca/16 11:47 tarihinde düzenlenmiştir -
300-400 tl için risk almaya değermi sence ?
sonuçta 0 ı 3500tl bu 3100tl
http://www.teknosa.com/urunler/125071633/apple-iphone-6s-64gb-gold-akilli-telefon
samaccc tarafından 21/Oca/16 11:48 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam o kadar yüksek meblaalı alışverişi get dışında yarı fiyatına bile verseler almam şahsen.
-
Risklik bir durum yok bence.. Elden almayı planlıyorum... Ankara'da bir çok bu şekilde satış var.. Birisiyle anlaşıp elden alıcam.. Ama dediğim gibi sorgulama olayı kutu üzerinden varmıdır?
-
kutuda imei yazıyor ordan sorgulayabilirsin
-
Ksiezyc bunu yazdı
kutuda imei yazıyor ordan sorgulayabilirsin
Öğrenmek istediğim buydu hocam teşekkürler.. Bazı satılan cihazlarda 2 yıl KVK - TELESERVICE - GENPA garantili gibi ibareler yazıyor.. Bu cihazlar aynı zamanda apple'ında 2 yıl garantisinden faydalanamıyormu.. ?
-
hocam garantiyi genpa,teleservice filan sağlıyorsa telefon arızalandığında onlara gönderiyorsun apple ile garanti şartları aynı fakat süreç çok uzayabiliyor bi arkadaş 2 ay değişim beklemişti, ayrıca telefonla yardım hizmeti nasıl onu tam bilmiyorum apple müşteri hizmetlerini arayıp sorabilirsin, imei numarasını hem appledan hemde edevletten kontrol etmeyi unutma,faturanın üzerinde tam model ve imei yazdığından emin ol
-
ben teleservice den eşimin i5 ini sıfırlatıp geri aldım. aldığım cihaz 2. eldi. şarj olurken telefon kapandı açılmadı. üzerine birde telefonu tamirciye götürüp çok iyi şekilde açtırıp masrafı öğrendim. 800 tl gibi bir masraf çıkınca kapatıp garantiye yolladık. 10. gün telefon servise gelmişti. gidip aldık. hemde çiziksiz sıfır miisss. :)