Apple Telefon Garantisi Hakkında

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    McM
    McM's avatar
    Erkek

Merhabalar,

Aşağıdaki ilanda ve benzerlerinde görüldüğü şekildeki telefonlardan bir tane almayı planlıyorum.
    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-cep-telefonu-modeller-64-gb-6s-goldddd-acilmamis-kutusunda-3099-tl-265149637/detay

Bunlar sahipleri tarafından kontratlı ve faturalı olarak alınmış ve nakite çevrilmek için satılan telefonlar.. Bunları alırken garanti ve faturayla karşılıklı olarak orjinalliğini nasıl karşılaştırabilirim.. Cihazlar jelatini açılmamış olarak satıldığı için apple sitesinden kutu üzerinden sorgulama şansımız varmıdır? Fikir ve görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

McM tarafından 21/Oca/16 11:47 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

300-400 tl için risk almaya değermi sence ? 

sonuçta 0 ı 3500tl bu 3100tl 

http://www.teknosa.com/urunler/125071633/apple-iphone-6s-64gb-gold-akilli-telefon

samaccc tarafından 21/Oca/16 11:48 tarihinde düzenlenmiştir

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

Hocam o kadar yüksek meblaalı alışverişi get dışında yarı fiyatına bile verseler almam şahsen.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    McM
    McM's avatar
    Erkek

Risklik bir durum yok bence.. Elden almayı planlıyorum... Ankara'da bir çok bu şekilde satış var.. Birisiyle anlaşıp elden alıcam.. Ama dediğim gibi sorgulama olayı kutu üzerinden varmıdır?

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ksiezyc
    Ksiezyc's avatar
    Erkek

kutuda imei yazıyor ordan sorgulayabilirsin

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    McM
    McM's avatar
    Erkek
    Ksiezyc bunu yazdı

kutuda imei yazıyor ordan sorgulayabilirsin

Öğrenmek istediğim buydu hocam teşekkürler.. Bazı satılan cihazlarda 2 yıl KVK - TELESERVICE - GENPA garantili gibi ibareler yazıyor.. Bu cihazlar aynı zamanda apple'ında 2 yıl garantisinden faydalanamıyormu.. ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ksiezyc
    Ksiezyc's avatar
    Erkek

hocam garantiyi genpa,teleservice filan sağlıyorsa telefon arızalandığında onlara gönderiyorsun apple ile garanti şartları aynı fakat süreç çok uzayabiliyor bi arkadaş 2 ay değişim beklemişti, ayrıca telefonla yardım hizmeti nasıl onu tam bilmiyorum apple müşteri hizmetlerini arayıp sorabilirsin, imei numarasını hem appledan hemde edevletten kontrol etmeyi unutma,faturanın üzerinde tam model ve imei yazdığından emin ol

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Freak
    Freak's avatar
    Erkek

ben teleservice den eşimin i5 ini sıfırlatıp geri aldım. aldığım cihaz 2. eldi. şarj olurken telefon kapandı açılmadı. üzerine birde telefonu tamirciye götürüp çok iyi şekilde açtırıp masrafı öğrendim. 800 tl gibi bir masraf çıkınca kapatıp garantiye yolladık. 10. gün telefon servise gelmişti. gidip aldık. hemde çiziksiz sıfır miisss. :)

SYL 184
Toplam Hit: 1055 Toplam Mesaj: 8
apple iphone iphone fatura apple 6s 64