folder Tahribat.com Forumları
linefolder Elektronik / Embedded / Mobil Cihazlar
linefolder Apple TV Kullananlar ( Uygulamalar Ayarlar Bağlantılar Tercihler Vb. )



Apple TV Kullananlar ( Uygulamalar Ayarlar Bağlantılar Tercihler Vb. )

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    Arkadaşlar uzun süredir istediğim apple tv (  http://www.apple.com/tr/shop/buy-tv/apple-tv ) cihazıma kavuştum.

    Uzun süredir bir çok müşterime sattıgım ve kendim de apple kullanıcısı olduğum için bilgi sahibiyim fakat her cihazın bilinmeyen noktaları vardır 

    İyi yönleri kötü yönleri , kullanım tercihleri gibi bilgi paylaşımı yapalım istedim. Hem benim gibi mevcut apple tv kullanıcıları hemde apple tv almayı düşünen ancak emin olamayanlar için

    güzel bir kaynak oluştururuz.

     

    Öncelik kısım apple tv nedir bilmeyenler için anlatalım.

    tvos işletim sistemi için  http://www.apple.com/tr/tvos/

    Apple tv ( LINK http://www.apple.com/tr/shop/buy-tv/apple-tv ) muadili chromecast ve çeşitli android mini boxlar olan bir cihaz. HDMI üzerinden televizyonunuza veya monitöre bağladığınız bu cihaz

    ile öncelikli olarak kendi uygulama marketine bir işletim sistemine (mini ios diyelim ) ve bu multimedya içeriklerini indirebileceğiniz bir hafızaya sahip mini pc diyebileceğimiz bir alet. 32 ve 64 gb ( son nesil için) kapasite seçenekleri bulunuyor ve bunların başka bir farkı yok. Apple tv nin en büyük özelliği deminde bahsettiğim gibi kendi uygulama marketine sahip ve burada puhutv , blutv, netflix , popcorntime , turkcell tv+ , hdfilmbox , youtube , twitter liste böyle uzar gider , destekleyen binlerce uygulama içerisinden istediğinizi indirerek film izlemek müzik dinlemek veya içerik aktarmak için bilgisayarınızı tv ye bağlamak zorunluluğundan kurtuluyorsunuz.  Ayrıca iyi bir işlemciye sahip olduğundan nintendo wii tarzında ve bazı iphone da oynanabilen oyunları tv nizde direk olarak cihaz üzerinden oynayabiliyorsunuz örnek ashalt , modern combat gibi yüksek grafiğie sahip oyunlar da dahil. apple tv kumandası nintendo wii gibi remote control e sahip ve bir trackpad ( laptoptaki touchpad gibi) bir yüzeye sahip olduğundan kontol etmesi yönetmesi ve oyun oynaması oldukça kolay fakat isteyen destekleyen oyun kumandalarını ve klavyelerini bluetooth üzerinden cihaza bağlayabilir. 

    Neyse medya içeriğnie geçelim , makıne TV özelliğinden dolayı ve benim gibi film dizi izleyenler için birebir internet bağlantınız iyi ise bir çok uygulama ile film dizi izleyebilir , yada ağ paylaşımı açarak bilgisayarınızdaki müzik foto ve film arşivine tv den erişebilirsiniz. 

    Apple tv apple müzik itunes ve itunes müzik gibi özellikleri desteklediğinden bilgisayardaki müzik video ve foto dosyalarınızın yanında çevrim içi veya satın alınabilen müzik film dizi vb. gibi ortamlarıda oynatabilir ve bu oldukça keyifli. 

    Apple tv nin bir diğer önemli özelliği iphone , ipad , macbook gibi cihazların ekran görüntüsünü kablosuz olarak televizyona aktarması. AirPlay Yansıtma ile telefon ekranındaki her görüntüyü oyunları müzikleri videoları uygulamaları direkt olarak televizyona aktarabilirsiniz örnek telefondan açtıgınız bir film veya video direkt olarak tv de oynatılmaya başlar. 

    screenshot_5.jpg (839×634)

    screenshot_6.jpg (330×532)

    screenshot_7.jpg (546×407)

    screenshot_8.jpg (1022×629)

    screenshot_9.jpg (928×568)

    screenshot_10.jpg (1356×315)

    screenshot_13.jpg (638×392)

    screenshot_11.jpg (692×568)

    screenshot_12.jpg (648×495)

    screenshot_14.jpg (1168×665)

     

     

    Peki Apple TV Kimin için uygun kimin için uygun değil ? 

    Kimin için uygun değil.-

    İyi bir smart tv si var ise ( panel den değil market ve uygulamalardan bahsediyorum ) Günümüzde kendi işletim sistemine sahip akıllı tvlerin yanında android ve tizen işletim sistemli akıllı tv lerde var bunların bir kısmı işini sorunsuz yaparken bir kısmı kasım kasım kasılmakta veya market içeriği çok düşük olmakta eğer sizinki işini iyi yapan bir makına ise gerek yok)

    Android cihaz kullanıyor ise ( Eğer en az bir apple ürünü kullanmıyorsanız ipad ipod iphone macbook ) apple tv nin airplay gibi çok önemli bir özelliğini kullanamayacaksınız ve cihaz eksik kalacak. Bazı smart tv ler android cihazlar üzerinden kontrol edilebilmekte samsunglar allshare cast  lg ler ise yine lg remote uygulamaları ile direk olarak telden yönetilebilir.

    Ben her işimi zaten bilgisayarda görüyorum , bilgisayar bağımlılığımı azaltmak istemiyorum müzik dinlemek içinde film dizi izlemek içinde illaki torrent açarım illaki pc yi açarım diyen

    İnternet bağlantısı olmayan yada kötü olan  ( Apple tv uygulamaları özellikle streaming olanlar iyi internet bağlantısı gerektirebilir ) 

    Kimin için uygun 

    Her eve geldiğimde birşey izlemek için illaki bilgisayarı açmak istemeyenler için. ( aç uygulamayı aç filmi izle )

    İnternetten film izleyip aynı anda bilgisayarını kullanmak isteyen için ( laptop u hdmi dan tv ye bağayip bilgisayarsız kaldıgım çok oldu film izlerken forumda dolaşmak istiyom belki)

    Netflix blutv puhuttv turkcell tv plus gibi uygulamaları oldukça fazla kullanlar ( benim gibi ) pc bagımlılıgını ortadan kaldırdıgı için ve büyük ekran için oldukça iş kolaylaştırıyor. 

    iphone veya ipad üzerinden tv sini yönetmek bir youtube videosunu ev ahalisine aha bakın izleyin diyip tv yi mobil kontrol etmek isteyen

    arcade oyunlarını seven ( apple tv üzerinde bir çok güzel oyun mevcut ücretli ücretsiz bir çoğu görüntü kalitesi de oldukça iyi konsol seviyesinde ) 

     

    liste uzar gider ( uygun ve değil olarak )

    Cihazda ilk izlenimlerim. 

    Kumanda oldukça iyi özellikle touchpad ve mause gibi tıklayabilme olayı baya iyi. Kumandanın pilli olmaması şarj edilebilir olması ve şarj düzdesinin gözükmesi oldukça iyi lightning girişi ile bir süre şarj etsek yetiyor sanıyorum çok uzun bir şarj süresi yok. 

    Daha oyun oynamadım oyun oynarsam isteyen olursa video çeker koyarım

    Oynatma kalitesi şuanda 4k desteklemiyor 1080p çıkışa sahip fakat 1080p bile kasmadan streaming izlemek için iyi bir internet gerekiyor netflix 4k üyeliğini türkiyede kaç kişi kullanıyor mesela merak ediyorum :) 

    Yerli içerik oldukça iyi kanal d star trt gibi kanalların direk uygulamasının yanısıra zaten bu kanallardaki ve fazlasındaki tüm diziler ve filmlerin oldugu uygulamalar var.

    Dropbox ve google drive uygulaması yok fakat 3. parti neredeyse tüm bulut servislerinin arşivini gösteren yani hesabınızı bağlayabildiğiniz uygulamalar mevcut bunu yanında icloud dahili olarak gelior iclod da neyiniz varsa görebilirsiniz. 

    Apple müzik dahili geliyor yine apple müzik üyeliğiniz varsa tüm dünyadaki müzikleri dinleyebiliyorsunuz. 

    Tavsiyelerim. 

    1. Eğer evde digiturk tivibu uydu vb. HDMI girişi ile gelen görüntü kaynağınız varsa TV nizin en az 2 HDMI girişli olması tavsiye edilir aksi halde tek HDMI girişine sahip tvlerde tak çıkar tak çıkar yapmak zorunda kalırsınız buda zamanla yalama olmanıza neden olabilir :) yada sıkıldıgınız için delirebilirsiniz.

    2. kutu içerisinde HDMI kablo cıkmıyor 2. kablonuz yoksa müsait zamanda alın.

    3. Cihaz kendi kumandasından başka 3. parti bluetooth cihazlara destek veriyor fakat her cihazı kabul etmeyebilir bluetooth oyun kumandası veya klavye bağlayabilir kısmi pc gibi kullanabilirsiniz.

    4. cihazda USB girişi yok USB TYPE C var fakat bu yazılım yüklemek için , cihaz ota yani online güncelleme aldıgı için aslında o pek gerekmiyor servis için sanırım. 

    5. 

    6.

    Devamı gelecek. 

    Bunun dışında kullandıkça ekleme açıklama yapacağım. 

     

     

     

     

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    sorusu vb. olanlar yazabilir denememi istediğiniz bişi varsa deneyebilirim. 

    ek güzel bilgiler olursa 1. posta eklerim iyi olur 

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ahmet & Elif.
    leadertay
    leadertay's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Mayıs/2006
    Erkek

    Cihazı 5 6 aydır kullanıyorum tv desteği olmaması en saçma en bilinmeme en tercih edilmeme sebebi olarak gelir. Kablosuz olarak ekrana yansıtma asphalt puhu tv ve çeşitli egzersiz programları ufacık Kumandası apple home için ara köprü olması güzel özelliklerinden. Birde Siri desteği Türkçe olarak gelirse benim için tadından yenmez ama bir iPhone kullanıcısı olmayanın pek seveceği bir cihaz değil benim ki Tutku.

     

    leadertay tarafından 21/Şub/17 06:58 tarihinde düzenlenmiştir

    Şu kopan fırtına Türk ordusudur yâ Rabbi. Senin uğrunda ölen ordu, budur yâ Rabbi. Tâ ki yükselsin ezanlarla müeyyed nâmın, Galip et, çünkü bu son ordusudur İslâm'ın!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    leadertay bunu yazdı

    Cihazı 5 6 aydır kullanıyorum tv desteği olmaması en saçma en bilinmeme en tercih edilmeme sebebi olarak gelir. Kablosuz olarak ekrana yansıtma asphalt puhu tv ve çeşitli egzersiz programları ufacık Kumandası apple home için ara köprü olması güzel özelliklerinden. Birde Siri desteği Türkçe olarak gelirse benim için tadından yenmez ama bir iPhone kullanıcısı olmayanın pek seveceği bir cihaz değil benim ki Tutku.

     

    Hocam aynen dahili uydu alıcısı olmaması kötü ancak uygulamalar üzerinden neredeyse tüm kanallar var zaten izlenebiliyor + olarak premium film kanalları vs de var. ben istediğim tüm film dizi arşivine erişebiliyorum.

    üsttede belirttim apple ürünü olmayanlar için çok şey ifade etmiyor ama ben artık hem istediğim filmi açip hemde laptoptan oyun oynayabiliyorum pc yi heba etmek zorunda kalmıyorum.

     

Toplam Hit: 1879 Toplam Mesaj: 4
apple apple itunes apple tv remote control