folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Araba Farları Nasıl Yapılır

Araba Farları Nasıl Yapılır

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

beyler fabrikasyon değil de atölyede araç farı imal etmek istesem becerebilir miyim? elimde 3 tane eski araç var, gıdım gıdım bir şeyler yapıyorum. plastik aksamda orjinal parçaları olmuyor sararmış rengi atmış veya anormal pörsümüş ve sıfırdan imal edilmesi gerekiyor. yani far ve tamponları kendim imal etmek zorundayım. nasıl yapılır öğrenmek istiyorum. aracın resmini koymayacağım puplic olma riski var :)

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLin
    coLin's avatar
    Erkek

Hocam yapamazsın, detaylı açıklamama gerek yok ama direk mako fabrikasının far bölümünde doblo araçlara stop ve ön far üretiminde çalışmış biri olarak diyorum bunu sana.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Erkek

yapamazsınki hoca onları makinada plastik veya cam kalıpta döküyorlar

zorundayım fln yazmışsında komik olmuş :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek

hacı aliexpress den çin malı al maliyetinden daha ucuza gelir sana :)

onekine?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek

Araba yedek parça işinde(orjinal ürün kalitesine yaklaşırsan) hakkaten iyi para var.Tamponu fiberglassdan yani cam yünü+reçinelerden imal edebilirsin gibime geliyor.(anadol arabasının yapımında kullanılmıştır fiberglass.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EdepsizPenguen
    EdepsizPenguen's avatar
    Erkek

yapamazsın hoca bursada bi araba farı şirketinde çalışan arakdaşa sordum bende mühendislik tasramı var ilk onu halletmen lazım daha sonra cnc yada dökme plastik ile imal etmek lazım elinde imkanlar ne kdr bilmiyom aama bu 2 dediğim şey fabrikalarda bulunan bişey genelde.. şirketde bu: http://www.farba.com.tr/

EdepsizPenguen tarafından 10/Eki/13 18:24 tarihinde düzenlenmiştir

Yüksek Fizik Mühendisi - Optik Sistem Mühendisi
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branxian
    Branxian's avatar
    Erkek

Para varsa herşeyi yaparsın. Ama 10.000, 20.000 TL'lerden bahsetmiyorum anladın sen ;)

Kurtla sevişen mazoşist koyun
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek

tamponu kalıpla yaparsın farıda kalıp yani kalıpcı bulman lazım biraz kalıpcılık işine bak derım farlar ıcın kumdan kalıp ısını gorur ama tampon zor onu al bence o ebatsal olarak buyuk plastıgı sıcak halde dokerken zorlanırsın yanı .

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

haspel kadel uğraşarak tipi benzetsende işlev olarak far yapamazsın imkansızlıktan.

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
Toplam Hit: 1515 Toplam Mesaj: 9