Araba Farları Nasıl Yapılır
-
beyler fabrikasyon değil de atölyede araç farı imal etmek istesem becerebilir miyim? elimde 3 tane eski araç var, gıdım gıdım bir şeyler yapıyorum. plastik aksamda orjinal parçaları olmuyor sararmış rengi atmış veya anormal pörsümüş ve sıfırdan imal edilmesi gerekiyor. yani far ve tamponları kendim imal etmek zorundayım. nasıl yapılır öğrenmek istiyorum. aracın resmini koymayacağım puplic olma riski var :)
-
Hocam yapamazsın, detaylı açıklamama gerek yok ama direk mako fabrikasının far bölümünde doblo araçlara stop ve ön far üretiminde çalışmış biri olarak diyorum bunu sana.
-
yapamazsınki hoca onları makinada plastik veya cam kalıpta döküyorlar
zorundayım fln yazmışsında komik olmuş :) -
hacı aliexpress den çin malı al maliyetinden daha ucuza gelir sana :)
-
Araba yedek parça işinde(orjinal ürün kalitesine yaklaşırsan) hakkaten iyi para var.Tamponu fiberglassdan yani cam yünü+reçinelerden imal edebilirsin gibime geliyor.(anadol arabasının yapımında kullanılmıştır fiberglass.
-
yapamazsın hoca bursada bi araba farı şirketinde çalışan arakdaşa sordum bende mühendislik tasramı var ilk onu halletmen lazım daha sonra cnc yada dökme plastik ile imal etmek lazım elinde imkanlar ne kdr bilmiyom aama bu 2 dediğim şey fabrikalarda bulunan bişey genelde.. şirketde bu: http://www.farba.com.tr/
EdepsizPenguen tarafından 10/Eki/13 18:24 tarihinde düzenlenmiştir -
Para varsa herşeyi yaparsın. Ama 10.000, 20.000 TL'lerden bahsetmiyorum anladın sen ;)
-
tamponu kalıpla yaparsın farıda kalıp yani kalıpcı bulman lazım biraz kalıpcılık işine bak derım farlar ıcın kumdan kalıp ısını gorur ama tampon zor onu al bence o ebatsal olarak buyuk plastıgı sıcak halde dokerken zorlanırsın yanı .
-
haspel kadel uğraşarak tipi benzetsende işlev olarak far yapamazsın imkansızlıktan.