folder Tahribat.com Forumları
linefolder Vukuatlar
linefolder Arabamın Km Oynanmış Nasıl İspat Edebilirim

Arabamın Km Oynanmış Nasıl İspat Edebilirim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    carizart
    carizart's avatar
    Erkek

2012 Model Hyundai İ20 1.4 Crdi araç almıştım 2 sene önce otorapor hatay şubesinde beyinden km ölçüm dahil paket almıştım. Km 104 binde çıktı o zamanlar onların vermiş olduğu raporda da öyle yazıyor.

Dün arabamı satın almak için bi müsteri çıktı expere götürdük ekrandaki km 155 bindeyken beyinde 191bin km çıktı aracın km 35 bin km düşürülmüş. Araç 2 senedir bende olduğundan dolayıda  bunu nasıl ispatlayıp dava acabilirm fikrim yok. Aramızda avukat yada basına benzer durum gelip çözüme nasıl kavuşturacağımla ilgili bilgi verebilecek olan varsa çok iyi olur.

Birde arabanın beyinde günlük aylık yıllık km kaydı tutuluyor mu  ya da beyinden ya da ekrandan km değiştirildiğinde hangi tarihte hangi işlem yağıldığıyla ilgili bir bilgi kaydı gözükür mü?

Tüvtürk araç 2 senede bir muaneye girdiğimizde aracın km kaydını ekrandaki bilgiye göre mi yazıyor sadece yoksa beyinide bilgisayara bağlayıp oradan datalarıda çekip saklıyor mu?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    LhaNeT
    LhaNeT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    carizart bunu yazdı

Tüvtürk araç 2 senede bir muaneye girdiğimizde aracın km kaydını ekrandaki bilgiye göre mi yazıyor sadece yoksa beyinide bilgisayara bağlayıp oradan datalarıda çekip saklıyor mu?

Sadece göstergede yazanı kaydediyor.

Büyüklük odur ki hiç kimseye iltifat etmeyeceksin, hiç kimseyi aldatmayacaksın, memleket için gerçek ülkü neyse onu görecek, o hedefe yürüyeceksin. Herkes senin aleyhinde bulunacaktır. Herkes seni yolundan çevirmeye çalışacaktır. İşte sen bunda karşı koyuşları yok eden olacaksın. Önüne sayılamayacak güçlükler yığacaklardır. Kendini büyük değil küçük, zayıf, araçsız, hiç sayarak, kimseden yardım gelmeyeceğine inanarak bu güçlükleri aşacaksın. Ondan sonra sana "büyüksün" derlerse, bunu diyenlere de güleceksin. Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, s. 112 - Zafer, zafer benimdir diyebilenindir. - Mustafa Kemal Atatürk 1881 - ∞
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheBattal
    TheBattal's avatar
    Erkek

Hocam ben olayın satan kısmında aynı davayla uğraşıyorum, hatta şuraya bakabilirsin. Teknik detaylar aracın amrka, model, yıl vs göre değişir en güzel sonucu yetkili servisten alırsın.
    Ama şuna dikkat etmen lazım, km düşürüldüğünü tespit ettiğin anda en kısa zamanda (birkaç gün) dava açman lazım ve bu tarih de aracın aldığın tarihten itbaren azami iki yıl içerisinde olabiliyor...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mylitta
    Mylitta's avatar
    Erkek

Benim gösterge değişti, 2003 opel corsa artık 808 km'de...

Ayılıp bayılıp ayılıyoruz, bütün sokakları ayıkıyoruz
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

Bizim arkadaşın da başına geldi bu tarz bir durum 

5 senedir bir sonuç alamadı hocam 

Kaldı ki satan serefsizi de arasan diyeceği laf getir sattığım paraya geri alayım olacaktır.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    carizart
    carizart's avatar
    Erkek

Sizlerin dediği gibi de biraz araştırdım da bişey çıkmayacak bu işten anlaşılan

millet şerefsiz olmuş ne yapalım

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liquid
    Liquid's avatar
    Erkek

Km bilgisi yetkili servis, muayene, normal servis vb. yerlerde işlem gördüğünde bir kaydını bulursan onunla ispatlarsın harici ispat edemezsin. Bir şekilde bir kayıtta o km bilgisi geçmesi lazım ki bak zamanında burada bu araç şu km imiş diye ispat edesin.

Öğrendikten sonra en kısa sürede ihtar çekmen lazım ancak aracı aldıktan 2 seneye kadar ki kısmından haberim yok açıkçası öyle bir sınır olduğunu bilmiyorum.

Geçmiş olsun ispat işi çok zor. Bir yerde unutmuş olması lazım.

İmzalamazsam ne olcak?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek
    carizart bunu yazdı

2012 Model Hyundai İ20 1.4 Crdi araç almıştım 2 sene önce otorapor hatay şubesinde beyinden km ölçüm dahil paket almıştım. Km 104 binde çıktı o zamanlar onların vermiş olduğu raporda da öyle yazıyor.

Dün arabamı satın almak için bi müsteri çıktı expere götürdük ekrandaki km 155 bindeyken beyinde 191bin km çıktı aracın km 35 bin km düşürülmüş. Araç 2 senedir bende olduğundan dolayıda  bunu nasıl ispatlayıp dava acabilirm fikrim yok. Aramızda avukat yada basına benzer durum gelip çözüme nasıl kavuşturacağımla ilgili bilgi verebilecek olan varsa çok iyi olur.

Birde arabanın beyinde günlük aylık yıllık km kaydı tutuluyor mu  ya da beyinden ya da ekrandan km değiştirildiğinde hangi tarihte hangi işlem yağıldığıyla ilgili bir bilgi kaydı gözükür mü?

Hocam hiç tüvtürke götürdün mü arabayı bilmiyorum. tüvtürk sana soruyor kilometreyi :) oradan birşey çıkacağını sanmam.

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
Toplam Hit: 1424 Toplam Mesaj: 8
araç km değitirilmesi