Arabanın Altını Sürttüm
-
Beyler selam hayırlı bayramlar :) dün akşam taşlı bir yolda giderken aracın altını sürttüm yolun ortası tümsek kalmış araçların geçtiği teker yolu biraz çukurdaydı el kadardan biraz daha ufak taşlar, araba da dolu olunca özlü bir şekilde yaklaşık 4-5 metre kadar sürttü. Şu an alttan ses geliyor.
problemim şu: vitesteyken alttan sürtmeye benzer bir gacırtcı gucurtu geliyor, atıyorum 50 ile giderken vitesi boşa aldığımda ses kesiliyor, bir de araba dururken gaza bastığımda egzoz tarafında böyle metal titremesine benzer bir ses var, arabam vw bora. demir karter muhafazası var. olay dün akşam oldu, araçta yağ sızdırması yok vites geçişlerinde problem yok. başına böyle bişey gelen var mı, ya da bu işten anlayan? Yardım :))
-
egzosun bağlantılarından biri kopmuş olabilir. baktırmadan bişey diyemez kimse.
birde, sürtme gibi ses, ara vitesteyken motorun ordanmı geliyor? boşa atıncada sesi kesiyormu?
dediğim kriterlerde, benim polodada olduydu. şanzuman rulmanları bozulmuştu. pahalıya patladı. baktırmak lazım hacı. kimse bişey diyemez.
-
crimeangel bunu yazdı
egzosun bağlantılarından biri kopmuş olabilir. baktırmadan bişey diyemez kimse.
birde, sürtme gibi ses, ara vitesteyken motorun ordanmı geliyor? boşa atıncada sesi kesiyormu?
dediğim kriterlerde, benim polodada olduydu. şanzuman rulmanları bozulmuştu. pahalıya patladı. baktırmak lazım hacı. kimse bişey diyemez.
Evet ses vitesteyken özellikle kalkışlarda motorun ordan geliyor, boşa atınca sesi kesiyor, poloda karter muhafazası var mıydı? Ve plastik mi demir miydi?
-
karter muhafazası ile ilgili değil benim durum. plastik karter muhafazası var. zorlamaya, ağın durumuna ve sıcaklığa göre bozulmuştu benim rulmanlar. inşallah aynı durum değildir. 230 lira parça parası, 350 lira işçilk vermiştim :) hemde geçen sene tam bu ayda.
-
crimeangel bunu yazdı
karter muhafazası ile ilgili değil benim durum. plastik karter muhafazası var. zorlamaya, ağın durumuna ve sıcaklığa göre bozulmuştu benim rulmanlar. inşallah aynı durum değildir. 230 lira parça parası, 350 lira işçilk vermiştim :) hemde geçen sene tam bu ayda.
:) zamanlama muhteşem o zaman. Şaka bi yana benim karter metal, aşağıya eğilip baktığımda karterin aracın arka tarafına uzanan kısmında içe göçme var, herhangi bir delik göremedim ama.
-
göçen yer egzosa sürtüyosa ondanda olabilir. önce bi git baktır hafız. şakaya gelmiyo kodumun meretleri :)
-
crimeangel bunu yazdı
göçen yer egzosa sürtüyosa ondanda olabilir. önce bi git baktır hafız. şakaya gelmiyo kodumun meretleri :)
En erken yarın baktırabiliyorum ama tanıdık var pazartesiyi bekleyecem artık eyvallah yardım için :)
-
aynı olay başıma geldi kiralık araçta. Egzoz borusunda miller varmış onlar dağılmış dediler.
-
crimeangel bunu yazdı
Abi Kırıkkale de yaptırsaydın tanıdık ustalar var ucuza bişeyler ayarlardık :) -
Servise sakın uğrama :) Egsoz için sıradan egsozculara gidebilirsin. Egsozu tutan çıtalar eğilmiş kırılmış ya da çıkmış olabilir. Maximum 50 lira çıkarırlar sana. Ama şanzımandan neden ses geliyor onu anlamamakla birlikte sana büyük sorun çıkaracağını düşünüyorum. Anlamadığım diğer nokta be mübarek arabanın altı sürtüyor 4-5 metre nasıl gidiyorsun ? insanın içi gider.
-
Hacı senin sorun muhtemelen muhafaza. Darbe alınca vida gevşedi gevşeme olunca titreme yapıyor. Bizim araba bu durumun müdavimi oldu oradan biliyorum.. :)