Arabanın Kilometre Saati Nasıl Çalışır?
-
beyler dün gece baya tartıstık ama nasıl ne şekilde calıstıgını acıklayamadık.nete baktım ama pek bi bilgi bulamadım.bilgisi olan warsa acıklayabilir mi?
şimdiden saolun :)
-
bildiğim kadarıyla cantın belli bi yerine takılmış bi parça var..ve onun tam karşısında arabaya sabitlenmiş okuyucusu..
teker her dönüşünde okuyucu buna göre hesaplıyor kaç km yaptığını..yani cisim okuyucunun karşısından geçip bi tur attıktan sonra tekrar gelene kadar geçen süreye göre hesaplıyo diye biliyorum..
-
peki hoca bunu kablolarla nasıl iletiyolar mekanik bişeye yaw tam olarak anlamadım.birde bisikletlerde fln wardı aynı sistem onda da mı kullanılıyor o zaman.
daha acıklayıcı bilgisi olan war mı :S
-
CiRKiN bunu yazdı:
-----------------------------peki hoca bunu kablolarla nasıl iletiyolar mekanik bişeye yaw tam olarak anlamadım.birde bisikletlerde fln wardı aynı sistem onda da mı kullanılıyor o zaman.
daha acıklayıcı bilgisi olan war mı :S
-----------------------------
CAntda bi kablo var o die biliyom. -
diferansiyele bağlı diye biliyorum..diferansiyeldeki tur sayısıyla oranlıtılı olarak km artıyor..tur sayısı daglası..
manyetik (reed röle+ mıknatıs) yada optik (toplu mouselardaki çark sistemi gibi) olarak yapılabilir..mikrodenetleyici vasıtasıyla hesaplanabilir.
daha mekaniği nasıl olur bilemiyorum
-
kilometrenin çalışma sistemi şanzımana bağlı kilometre telinden göstergelere aktarılır kilometre saatlerinin içinde dişlilerin yardımı ile kilometre saati çalışır digital km saatlerinin sistemini bilmiyorum ama şanzımandan hareketini alır
-
bak 10 dakkada değişik sistem sunduk ortaya
janta, difransiyele,şanzımana..
hepsinden alabiliten var...hangisi yakınsa ordan al
-
x=v.t den bulabiliyo olabilir.
arabanın v hızıyla t sürede aldığı yol = x oluyo
hız x(çarpı) zaman = x ozaman bize hız lazım t / x = bizim hızımız.
araba okadar boku yaptığna görede bunuda yapmış olabilr.
-
eyw hocalar saolun anlamış bulunuyorum :D:D
-
hyb bunu yazdı:
-----------------------------
kilometrenin çalışma sistemi şanzımana bağlı kilometre telinden göstergelere aktarılır kilometre saatlerinin içinde dişlilerin yardımı ile kilometre saati çalışır
-----------------------------4 sene sanayide çalışmış biri olarak : Arkadaşım doğru söylüyor.