Arabaya Vurup Kaçan Şerefsiz
-
arkadaşlar komşumuzun arabasına başka şehirden gelen bir araç çarptı olay da adamın yüzünü gördüm net plaka aklımda polise gittik olayı anlattık plakayı verdik araştıracağız dediler şimdi birşey çıkmazsa bulamazlarsa ne bok yiyeceğiz bizim masrafı kim ödeyecek? adama ceza gidecek mi yani plakaya ceza yazılacak mı ve bir sürü görgü tanığı var ve en yakından da şahit benim
-
Sizin arabayı en kötü ihtimal trafik sigortası yaptırır. Diğer arabanın da plakasını verdiğiniz için bir çevirmeye yada mobese ye yakalanmasını bekleyecekler. Yakalandımı devlet cezasını keser. =)
-
Polis halleder,sonuçta plaka elinde.2 dk.'da plaka sorgulanır kime ait olduğu ortaya çıkar.Mahallede sağda solda mobese varsa oradan da olayı ispatlarlar.
-
mahallede bırak mobeseyi güvenlik kamerası yok 2.si sistem kapalı demiş polisler :D olaya bak amk. mahkemeye verebiliyoruz değil mi ? üstüme de aracı sürdü diyeceğim çeksin cezasını köpek
-
Üzerime arabayı sürdü demen olayı farklı boyuta taşırr olursa bi güvenlik kamerası çıkar bilmediğin sonra sen yalancı durumuna düşersen haklıyken haksız muamelesi görebilirsin
-
ama önüne geçecektim vazgeçtim sonra 2 adım attım önündeydim gaza bastı geri çekildim
-
hiçbişi olmama ihtimali yüksek :D aynı olay bizim başımıza geldi..mahkemeye başvurduk mahkeme maddi hasar olsa bile trafiği tehlikeye atacak bir durum olmadıgı için davayı düşürdü:D bu tarz bişi yazıodu.biz sehir halindeyken olay gerçekleşmişti.daha ne olacak hacı :D adam carptı kactı :D daha nası trafiği tehlikeye atacak bende anlamadım.
işin özü tr de yasa masa yok..boşuna hak demeyin -
Vakti zamanında bizim arabayı komşunun çocuğu bisikletle girmişti.
Polise şikayet ettik. Tutanaktır ifadedir. Mahkemeyle uğraştık yaklaşık 1.5 senede 100 TL aldık boya parası :D
Mahkemeye şikayet etsende hemen alabileceğini sanmıyorum :D
-
100 TL dan az bir şey ise salla gitsin kendiniz yaptırın. Fakat masraf daha büyük ise ilgili plakanın sahibi bulunup yaptığına itiraf ettirilmesi gerekir.
Kabullenirse , kendi aracının trafik sigortasından sizin aracın masrafı karşılanır.
Kabullenmezse yapacak bir şey yok. Zorla adamın gırtlağına yapışıp sen yaptın diyemezsin. Olay bitmiş gitmiş.
Şimdi bu durumda belkide arabayı sen vurdun bir yerlere ve rastgele aklından bir plaka seçipte şu plaka yaptı vurdu kaçtı diyebilirsin.
O plaka sahibinin aracında vurulan yer ve vuran yerlerde senin aracının rengi geçmemişse vb diğer incelemelerde tespit edilemezse hiç bir şekilde ispatlayamazsın.
ama özel incelemede ilgili şahsın aracınıza vurduğu ispatlanırsa ve hatalı ise itirazda etse öyle veya böyle trafik sigortasından o para alınır ve sizin aracın tamiri yapılr.Video kaydında yok.
Şayet vuran aracın plakasından yola çıkılıp , arabınıza vuran kişi bulunamazsa ispat edilemezse en son çarekendi kaskonuzdan aracınızı tamir ettirmek kalıyor.
Aracınızın kaskosuda yoksa kendiniz yaptıracaksınız.
Kaskonuzda yoksa hasar büyük ise
Gidin bir aracı olan tanıdıktan rica edin sizin araca vurmuş gibi yapsın kusurlu o olsun kaza tespit tutanağını kendi aranızda tutun. Onun aracının trafik sigortasından karşılansın.Oda biraz çetrefelli iş. İşi iyi bilen birisine başvurmanız lazım. o işe de girecek tanıdık bulurmusunuz bilemiyorum.
//
Kaporta felan ezilmiş ise o kadar önemsemeyin.Onlar basit.
Araç alırken araç kaza yaptımı denirken , arabanın takla atıp atmadığı , bilhassa önden ağır bir kaza geçirip geçirmediği önemlidir.Yoksa ufak tefek kaporta hasarlarının tamirleri yüzünden aracın değeri düşmez. İkinci el piyasası neyse gene aynı olur.
Alırken kaza yapıp yapmadığının incelenmesinin amacı
Şasede sorun varmı , Motorda sorun varmı , Yürüyen aksamda bir sorun varmı bunlar daha çok önemlidir.
Büyük kazalarda da zaten ister istemez artık kusurlu kim ise sigorta kayıtlarından , servisinden hepsi ortaya çıkar.
Büyük kazalarda yok sigortadan belli olmasın diye gidipte kendi cebinden para verip yaptırmaya kalkarsan zaten aracın yarı bedelini ödersin.
Yoksa sadece kapı vurulsa ne olcak. Gidersin aracına göre 700-800 TL sına yenisini taktırırsın.Araç ikinci el değerini o yıllarda artık değeri ne ise gene değerini korur.Araç genede kaza yaptığı halde yapıldı ise motor , yürüyen aksam , şase , tekerlekler , kapıları yerinde ise , farları sağlam ise vb iyi yapıldı ise gene sorun olmaz.Normal piyasa değerinin sadece yüzde 5-10 değerinin altında satılır. Örnek : ikinci eli normalde o günlerde 10.000 TL ise herşeyi sağlam olduğu halde tamir edildiği halde sırf adı büyük kazaya karışmış diye 9.000 -9.500 TL olur başka bir şey olmaz.
onuda alıcı işte fiyattan biraz kırmak için kendisine koz olarak kullanır.
ikinci el araç alırken pert olayına dikkat edin yeterli.
Pert araçlara tamir olsa bile kaskocular kasko yapmazlar.Kaskosuzda araç kullanmayın yani. Dünyanın bin türlü hali var.