Araç Beyin Yazılımları
-
Selam,
Girmeyi düşündüğüm bir iş sahası olarak arabalar'daki motoru kontrol eden yazılımların hangi dilde yazıldığını.
Bu işi firmalar için yapan şirketlerin hangileri olduğunu.
Hangi araç üreticilerinin hangi firmaya yazılım ürettirdiklerini araştırıyorum.
Bir kere kesin olarak belirtmem gerekki her firma kendisi falan yazmıyor=) bu işi dışarıdan yazıp satan firmalardan satın alıyorlar.
Otomobil sektörü hakkında bilgi edinmem gerek ancak konuya uzağım.
Fikirlerinizi bekliyorum. -
bildiğim birşey varsa o işte iyi para var :)
-
Hocam bilmediğin bir sektör seni bence çok büyük sıkıntılara sokar....Yazılım demek her şey demek yapmaman gereken bir şeyi yaparsn geri dönüşü sana çok pahalıya mal olabilir.Çünkü yazılımını değiştireceğin yada güncelleyeceğin arabalar bir çoğu pahalı araç olacaktır ve araç beyni çok pahalı diye biliyorum o yüzden bence bilen biriyle gir derim bilmiyorsan hiç girme derim :))
-
İşin aslı şu,
Bu işi şu anda yapan ve oldukca da iyi para kazanan bir firma'nın başka bir ilde ki işini alıcam.
Zaten bu işi yapması içinde 2 eleman işe alıp,ingiltere'ye bu çocukları kursa yollicam.
Araç geldiği zaman beynini kopyalayıp karşı firmaya mail atıyorsun onlar taleplerin doğrultusunda sana yeni rom yazıp yolluyorlar sende bunu yüklüyorsun.
karşılaşılan en büyük sorun büyük tırlar,kamyonlar vs.ben daha çok bu işi yapan diğer firmaları bulmaya çalışıyorum.
Ve teknik olarak nasıl çalıştığını hangi aşamada bu işin motoru kontrol ettiğini öğrenmek istiyorum. -
Hangi firmalar yapar bilmiyorum ama canbus protokolü üzerinden programlaması ve veri alımı var bir ara arabanın benzin ve rpm değerlerini anlık alıp grafik çizdirmekte kullanmıştık o kadar çok zor değildi zaten her firma sana belli standartlarda veri yolluyor ona göre microişlemciyle işliyordun.
-
Kimler yapiyor bilmem ama yapan yazilimin adi wind river.
Boeign, Skorsky, F-16, F-22, F-35 in ucus bilgisayarindan, uzaya giden uydunun yazilimina, EKG cihazindan yol bilgisayarina kadar her sey bununla yaziliyor.
Ahanda adresi: http://www.windriver.com/
-
daha önce uluslararası beyin tamiri üzerine çalışan bir firma için bir güvenlik yazılımı yapmıştım. motor beyni yani ecu ları modifiye etmesi üzerine bir yazılım hazırlamışlar vb 6.0 da. tüm kodları ve veritabanı bende mevcut ancak takdir edersin ki paylaşamam. Ama kod alanında sormak istediğin bir şey varsa merak ettiğin kodların bir kısmını paylaşabilirim
unbalanced tarafından 17/Eki/12 05:11 tarihinde düzenlenmiştir -
unbalanced bunu yazdı
daha önce uluslararası beyin tamiri üzerine çalışan bir firma için bir güvenlik yazılımı yapmıştım. motor beyni yani ecu ları modifiye etmesi üzerine bir yazılım hazırlamışlar vb 6.0 da. tüm kodları ve veritabanı bende mevcut ancak takdir edersin ki paylaşamam. Ama kod alanında sormak istediğin bir şey varsa merak ettiğin kodların bir kısmını paylaşabilirim
Hangi firma'nın yazılımı ile geliştiriliyor?
-
Konuyla alakası yok ama : dayımın tırı fabrika çıkışlı 350 bg idi bunu 400-450 yaptırdık beyniyle oynama yaparak axor
-
Hocam gerçek zamanlı işletim sistemleri vs. kullanıyorlar zannedersem konunun takipçisiyim.Nasıl çalışacağımızı vs. de söyleyen olursa çok iyi olur
-
al fikir olsun bu videoalr sana
http://www.youtube.com/watch?v=KxdqdA-NUmw
http://www.youtube.com/watch?v=xQi_fIo0aew&feature=related
sanırım öyle senin benim yazacağımla zor olur bu işler videolardaki gibi bişi lazım