Araç Finansmanı İçin Fikirlerinizi Rica Ediyorum.
-
Merhabalar
araç alacağız malum finansman kuruluşları ile bankanın teklifi arasında kararsız kaldım. Beyin fırtınanıza ihtiyacım var. Eminevim gibi şirketlerden 5 ay beklemeden veren var mı ?
4m Kuveyttürk
24 yada 25 ay vade
4.18 oran 4.02 oran düşürüyor
264.000
25 ayda 6.600.000
6 milyon
1.8 peşinat + 420 bin maliyet (210 bin peşin kalan 210 4 taksit )
6x 140 bin
6x 175 bin
6x 218 bin
4x 250 bin
22 ay toplam borç vadesi
EKİM TESLİM
Her ikisi içinde 1.800.000 peşinatımız var banka 4m dan fazla vermiyor. Eminevim ise peşinata göre verebildiği max 6M.
1.8 peşinatı kullanmadan 4m almak mı ? Yada 1.8m verip 6 ay 140k ödeyip 6m almak mı ?
Yorumlarınız için teşekkür ediyorum
-
5 ay bekleme tüm finans kuruluşlarında standart süre fakat illa 5 ayı dibine kadar bekleyeceksin diye bir durum yok. Noter huzurunda çekiliş yapılıyor çekilişte ismin çıkarsa belki 2. ayda bile alırsın hiç belli olmaz.
Bu tarz finans kuruluşları arabada mantıklı fakat evde mantıksız çünkü sürekli artan enflasyon yüzünden paran piç oluyor.
-
-
aga bu nasıl hesap anlamadım.. alacağın araç 6milyon ve 1.8milyon peşinatın var, kalan 4.2milyon'u nasıl kredi olarak çekiyorsun?
aracın kaçta kaçına kredi çekilebiliyor ? o zaman bende 250bin tl peşinatla 3milyonluk araba almak istiyorum aq
bişeyleri anlayamadım ama hayırlısı
-
DrKeworks bunu yazdı
aga bu nasıl hesap anlamadım.. alacağın araç 6milyon ve 1.8milyon peşinatın var, kalan 4.2milyon'u nasıl kredi olarak çekiyorsun?
aracın kaçta kaçına kredi çekilebiliyor ? o zaman bende 250bin tl peşinatla 3milyonluk araba almak istiyorum aq
2 sene vadeli 3 milyon için zaten 210 bin TL faiz ödersin. Bunlar dindar olduğundan faiz demiyor finansman bedeli falan diyor. Ha bence 3 milyon için 210 bin TL faizde şuanki ortamda gayet normal.
Bu arada şimdi baktımda Fuzul'da çekilişsiz sistemde varmış fakat taksit sistemi kademeli değil banka gibi borç bitene kadar sabitmiş. Kademeli sistemde ilk aylar borç taksitleri komik rakamlar olduğundan öderken yormuyor.
https://www.fuzulev.com.tr/otomobil-finansmani
Sağdaki kredi kısmı bankadan çekersen ödeyeceğini gösteriyor.
mkyb tarafından 11/May/26 08:40 tarihinde düzenlenmiştir
-
mkyb bunu yazdıDrKeworks bunu yazdı
2 sene vadeli 3 milyon için zaten 210 bin TL faiz ödersin. Bunlar dindar olduğundan faiz demiyor finansman bedeli falan diyor. Ha bence 3 milyon için 210 bin TL faizde şuanki ortamda gayet normal.
Bu arada şimdi baktımda Fuzul'da çekilişsiz sistemde varmış fakat taksit sistemi kademeli değil banka gibi borç bitene kadar sabitmiş. Kademeli sistemde ilk aylar borç taksitleri komik rakamlar olduğundan öderken yormuyor.
https://www.fuzulev.com.tr/otomobil-finansmani
Sağdaki kredi kısmı bankadan çekersen ödeyeceğini gösteriyor.

bu sanırım tamamen katılım projelerinde oluyor o zaman doğru mu abi.
çünkü bankalarda taşıt kredisi istediğin zaman en fazla araç bedelinin %30'una kadar kredi veriyorlar sanırım.
-
bankadan ticari kredi ile alırsın istediğin kadar faizler yüksek ona yapacak bir şey yok. 2.30 a kadar bulabilirsin. Meblağ yükseldikçe artabilir.
onun yerine bayilerin anlaşmaları oluyor sıfır peşinatla bile veren var. iyi araştır bugünlerde araç satışları sıkıntılı bayiler finansman yollarını delmişler iyice.
Benim 1 milyona ihtiyacım vardı kredi kartı ile aldım geçtim. Faiz geçti baya ama en azından rehin mehinle uğraşmadım. O da bir opsiyon.
-
Hangi arabayı almayı dusunuyorsun hocam?
-
kesinlikle 5 ay bekle ve al derim hacı.
-
Banka sistemini düzgün yapsalar vatandaş kazıklanmasa gerek yok diyeceğim zaten parayı kendilerine çevirecekler amaç o.enflasyonist ortamda hemen alabiliyorsan kardasın.