Arac Takip Sistemi Aspx
-
Merhaba murid arkadaslarim
Benim soyle bir fikrim var ama fikirde yazilimsal sikintilarim var burda bahsetmek istedigim daha onceden nokkon arac takip sistemiyle bir calismam oldu ama benim istedigim cinden takip sistemi getirmek ve bunukendim internet uzerinden takip yapabilmem nasil yapabilirim server kurmam mi gerekir yardimlarinizi bekliyorum murid kardeslerim
-
hocam takipdeyim filoturkle anlaştım ama yaparsan müridler kazansın isterim :)
-
Bir ara benimde atılmak istediğim sektör. 3-4 sene önce araştırma yapmıştım. Veri aktarım ücretleri konusu atılmaya engeldi. Güzel paralar vermeden operatörlerden güzel veri aktarım ücretleri alınamıyordu. Haliyle müşterilere cazip fiyatlar sunamıyorsun. Şimdilerde 4küsürG ile şirketleşmek çok daha mümkün olabilir. Veri aktarım ücretleri konusunu araştırdın mı?
-
dargut
diye bir murit var kendisi bu işin uzmanı msg atın kendisine gereken her bilgiyi seve seve paylaşır :))
-
yok hocam hiç bilmiyorum orasını yazılımcı arkadaslarım var server kurman gerekiyor falan dendi ama detayını bılmedıklerı ıcın yanlıs yonlendırmelerde bulunuyorlar kafamı karıstıryorlar ama mantık olarak dusunun kasko yaptırma takıp cıhazı tak arabana bısey olunca hemen gıt bul arabanı hırsızlarıda suc ustu yakala kım dusunucek bu adamın arabasında takıp cıhazı oldugunu dargut arkadasıma mesaj atıcagım cevabını sızınle paylaşacagım saglıcakla kalın murid arkadaslarım
-
server kurulması gerekir nedeni takip işlemi için internet çıkışı gerekir ve her an online yani çevrim içi olcağı için kıcı kırık hostlar olmaması gerekiyor ve trafik olayı yüksek olması gerekiyor buda ek maliyet demekttir ayriyetten o serverin güvnliği alınması gerekir dışarı kapalı olması gerekir. site ile anca google maps ile yapabilirsin ama kendim yapacağım dersen önce server gerekir trafigi yüksek alt yapı gerekir en az 1gb hızında olması gerekir. bunları karşılayacak bütçen varsa ve herşey sağlamsa atıl ama bilgin vs yoksa zarar edersin. 2 üç kodla olacak birşey değil bu
-
hassiktir benim fikrim laaaaaaaaaaaaaaaaaaan raspberry pi ile yapacaktım bunu hoca ortak olalım :D scripti ben kodlarım
-
Selam, Şu aşağıdaki linki kontrol et istersen işine yaracak bilgiler olabilir ayrıca server ve client uygulamaları mevcut + olarak opensource kodlarıda var.
https://www.traccar.org/ , https://www.traccar.org/source-code/ https://www.traccar.org/devices/
-
Temel mantığı anlatayım ihtiyaçlarına sen karar ver. Öncelikle programlanabilir bir donanım olması gerekiyor. Bu donanım GPS sinyallerinden konum bilgisini alıp GSM hattı üzerinden gönderecek. Peki nereye gönderecek? Anlık olarak aracı takip edeceğim dersen bir serverın olacak, donanım GSM hattı üzerinden bu servere konum bilgilerini iletecek.
Yok ben sadece istediğim zamanlarda yerini öğreneyim dersen konum bilgisini SMS ile ceptelefonuna göndertebilirsin. Tabi bu gayet amatör birşey olur. Server ihtiyacın olmaz. Sen araçtaki donanıma SMS atarsın, oda sana cevap olarak konum bilgisini gönderir.
Çin'den donanım getirme kısmında ise IMEI kayıt sorunu ortaya çıkacak. Ek olarak o donanımı programlayabilmen gerekiyor, böyle bir imkan varmı iyi öğrenmek gerekir.
Kendi donanımını tasarladığında ise çin sitelerinde gördüğün o fiyatlara mal etmen mümkün değil.
Ödev, proje tarzı birşey için ise maliyet önemli değil bir tane yapıcam dersen yapabilirsin. Ama seri üretip satıcam dersen iyi planlama yapmak gerekiyor. Üretmekten çok satabilmek önemli bir hale geliyor. İnsanlar tanınmış firmaların ürünlerini tercih ederler. Onlardan düşük fiyat vermen gerekir. Cihazların zırt pırt sorun çıkartmaması gerekir.
Maliyet kalemleri şunlar: Donanım, GSM faturası, Server.
Ben server yazılımları, database işlemleri filan anlamam. Daha önce bu işin donanım tasarımı ve gömülü yazılımını yaptım. Yapma kararı verirsen donanım kısmında yardımcı olabilirim.
-
sayın müridler
aliexpres de böyle bir sistem var ama benım istedigim kendıme ait olması arkadasın birisinde rent acar tabi bu arkadas nokkon firması ile calışıyor siteye girdigin zaman basit bişeyymiş gibi geliyor ama server falan hiç anlamadıgım konular dabı bunun maliyetini cıkartmak lazım
1 tracker cihazı 30 dolar 90 tl
gms data hattı aylık 12 tl 144 yıllık
server bedeli nasıl oluyor bılmıyorum
yazılım kac tl onuda bılmıyorum ama cindekı trackerın onlıne takıp server bedelı yıllık 5 dolar cıvarı normalde bu sıstem de kullnılabılır ama benım ısteklerım degısık oldugu ıcın harıta uzerınden takıp ve kımsenın gırıs yapamayım sadece bana ozel olması veya alt kullanıcı olup esıme dostuma vermek gıbı
cevaplarınız ıcın tesekkurler murıd gardaşlarım